lördag 13 mars 2010

Tecken...?

I vardagsrummet står just nu "småttingarnas" svarta tavla, som de fick i julklapp. Där målas det flitigt ska ni tro. Senaste bilden av dottern, fick mig dock att börja undra hur jag skulle tyda detta. Man kan ju ibland leka "psykolog" och dra slutsatser av teckningar som sen visar sig vara något helt annat.


Nyligen var jag inne hos en annan bloggerska och försökte tyda en barnteckning, med hjälp av hela familjen. Alla hade olika lösningar, men det visade sig att vårt "undermedvetna" hade ruskigt rätt. Skulle du tillfälligtvis läsa detta, ska du veta att jag tänkt mycket på dig, senast imorse när jag vaknade.*kram*

Jag har ofta upplevt att jag fått "tecken" av olika händelser i mitt vardagsliv. Det kan vara att man tänker och hör en sak samtidigt, det kan vara drömmar som talar sitt eget språk eller människor som säger saker till dig och därigenom "visar" dig en lösning. Nu ska jag inte bli för djup, men jag börjar tro mer och mer på att det finns en slags "kraft" som styr oss, något som jag inte vill kalla "gud".

Nu till dotterns bild...


Hon hade ritat sig själv och mig...observera att det INTE är blommor vi har i händerna, det ÄR händerna! *fniss*
Vad som dock fick mig att reagera var de fyrkantiga huvudena. Betyder det att hon suttit för mycket framför tv:n och jag för mycket vid dataskärmen medan vi varit sjuka? Man brukar ju säga till ungar att de får fyrkantiga ögon om de kollar för mycket tv. Vad ska då fyrkantiga huvuden betyda??
Dottern menade visserligen att det var "enklare" att rita det så, men min tankeställare leder nu till att jag tänker ta mig mer tid för barnen idag. De börjar friskna till och krafterna är tillbaka. Det blir lite bakning med dottern, eftersom sonen är ute och leker med grannkillen. Gissa om han var glad över att äntligen kunna träffa kompisar igen!!

Nu undrar jag, om NI får "tecken" eller signaler i ert liv, som visar er vad ni ska göra??

Ha en skön lördag!
Kram Elle

9 kommentarer:

 1. Hej,
  jag syftade på min fortkörning och mitt förlorade körkort, suck det börjar bli jobbigt nu!
  Gullig teckning, tror inte du behöver ha dåligt samvete ang. Tv-tittandet. Victor ritade benen direkt på huvudet, utan nån kropp. Vet inte hur jag skulle tolka det *skratt*

  hoppas bullarna blev goda!
  Kram Jessica

  SvaraRadera
 2. Först vill jag tacka för alla fina ord som jag och min Fru fått ifrån dig på olika sett!
  Verkligen Tack! Självklart så tvekar jag i det här med att blogga, som idag när två av mina följare helt plötsligt försvann, men självklart är jag inte dummare än att jag förstår att det går inte att skriva om vad som helst, hur som helst, men som sagt det här med att fotografera varandras genitaler för att ta med på hälsokontroll var väl inte det värsta jag skrivit? (ler)
  Självklart så fortsätter jag, måste ju vara med ochse din blogg växa och utvecklas, vänta ska du få se, den kommer bli stor, så du inte längre har tid att skriva hos mig! (ler)
  Jag gillar din Dotters teckning, tur att du nu förevigat den via foto och blogg, härlig detaljrik bild. Tecken finns det många det gäller bara att hitta dem, som i dsin Dotters teckning exempelvis!
  Personligen tror jag inte direkt på någonting, just nu tror jag på "någonting" son heter Elle och bor i Tyskland!
  Men det behöver ju inte alls vara så, du kanske heter Leif istället och bor i Lenhovda och har snott alla dina bilder ifrån en tyskblogg, vad vet jag, vem ska man tro på och vem ska man lita på? (ler)
  Kanske du sitter naken och nätbrynja röker och dricker öl och har fula tankar om min Dotter (helst Fru). Ska återkomma till dig med det här med "tro" och "tecken"!
  Undrar om jag är ett slag "tecken" föresten?
  Ha en trevlig och fin fortsatt Helg!
  Lilla Frun hälsar, hon skriver när hon är piggare, hon plågade sig med att göra ett inlägg idag för att skingra tankar och smärta lite!
  Ha det bäst!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 3. Ja, Elle här kommer några rader ifrån Tankesmedjan Jernsaxen också!
  Vill bara tala om att du numera har en följare till!
  Hmmmm......kanske inte så spännande...när du läser namnet, Peter Olofsson...igen, men som sagt en följare är det under alla omständigheter! (ler)
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 4. Tack för underhållande läsning om dom "tyska männen"...HI! HI! Det var riktigt bra skrivet! Och visst är det roligt när barnen tecknar ända tills dom gör en BarbaPappa o säger att mamma har blivit så stor om rumpan....Min Wilma sa så när hon var liten till mig, och hon har alltid varit mycket ärlig o uppriktig för sin ålder...Fniss! Önskar dig en skön söndag! Vårkramar till dig! Therese

  SvaraRadera
 5. Ja, din tolkning är bra! Den är intressant och rolig ... och det visar att du inte är fyrkantig *ler*.
  Ja, visst har drömmar eller "tecken" liksom hjälpt en ibland!
  :)

  SvaraRadera
 6. Jätte gullig teckning o det är säkert vårens modefrissyr som hon ritat av, men det vet nog inte mamma..<;p

  Min "diskreta" make har ju redan varit här o satt sina spår o tecken..

  men då vill jag vara lite diskretare o berätta om våra fina teckningar som nu hänger på vårat kylskåp. För när man här i Sv. slutar 9-an så får man med sig det som har legat i skolans sjkjournal o där är det en tecknign som den berörda eleven fick rita när den började på förskolan som 5 åring o den ligger sen till grund för utrednignar genom hela skoltiden. Där kan man snacka om att tyda barnens teckningar!
  Våra barns är gjorda med mycket färger o leende barn så jag tyder nog det som att de har haft det bara under uppväxten trots allt med en mamma som åker ambulans o in o ut ur sjkh hela tiden. Men vem vet hur de inom skolomsorgen har tolkat teckn., det vet jag inte..

  Kramis!
  <;D

  SvaraRadera
 7. Jag förstår precis vad du menar med det där med "tecken". Jag brukar ibland få en känsla av att jag borde göra en sak...men så gör jag inte så (är väl för lat helt enkelt eller nåt) och då händer just det som jag "känt på mig" skulle hända och hade jag valt att göra annorlunda så hade allt gått bra...hmmm...låter kanske helknäppt det här! Men tror att du vet hur jag menar.
  Känner ofta en händelse innan den verkligen inträffar.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Så söta ni är, trots de fyrkantiga huvudena ;). Ja, nog är det väl så att barnen bearbetar en del av sånt som hänt och tar fram det t e x i teckningar eller rollspel.

  Kram, Nicole

  PS. Du frågade om fler bilder från sommarstugan. De finns under etiketten sommarstuga.

  SvaraRadera
 9. "Tecken" får jag ju då ofta som du vet, men man (jag) är ju väldigt dålig på att ta dem på allvar. Som när nåt gnager inom en, "äh, det är oro och min fantasi"....
  Som jag förut skrev "vad är intuition och vad är fantasi?".
  Vi är fasligt dåliga på att ta våra "tecken" på allvar, Elle!
  Nu är det vi som tar oss i kragen och "ser" dem!!!
  kraaaaam

  SvaraRadera