onsdag 3 mars 2010

Morgontrött och sentimental

Godmorgon kära bloggare!

Det är svårt att övertyga sig om att det är en GOD morgon när man vaknar vid femtiden.*gäsp*
Min man har sedan en vecka ett nytt jobb och måste vara ur huset vid halv sex, för att slippa de värsta köerna på autobahn. När man dessutom måste köra vid en storstad (i detta fall Köln - som inte ens är störst) så är trafiken ibland helt katastrofal. Trots 4-5 spår!
Tyskland är ju ett välbefolkat land (82 milj) och då kan det bli lite trångt på vägarna när alla ska till jobbet...de som har jobb...vilket i dagens läge inte är självklart. Men vi är tacksamma över att ha en grund att kliva upp - även om det är "för" tidigt.

Fördelen är ju att jag har tid att sitta och blogga lite, innan ungarna ska väckas.Gårdagens väder kunde inte ha varit mer omväxlande! Först hade vi dimma under morgonen, sen tittade solen fram, senare kom snöflingor...resten av dagen fortsatte så i timtakt: sol - snö - sol - snö - sol - snö....
Tog en eftermiddagspromenad med dottern och grannfrun, som hade barnvagn med. Vi lämnade hemmet i solsken. När vi kom in i skogen, en bra bit hemifrån var det stopp! En enorm gran hade fallit under söndagens storm och spärrade vägen för oss. Det fanns ej heller möjlighet att komma förbi på annat sätt med barnvagn. Just då började det naturligtvis snöa! Vi var tvungna att ta en annan, längre väg, och när vi kom ur skogen kom solen fram igen!! Snacka om aprilväder i mars!
.


De här bilderna hade vi i klassrummet under lågstadiet. Hade ni det också? Jag undrar ibland om det var "standard"...?
Jag hittade dem som vykort under ett besök hos min barndomsvän i Eskilstuna. Hon hade själv glömt bort det (minnet sviktar hos henne ibland...*blink*) men blev påmind av mig. Snacka om att bli sentimental i vykortsaffären!
När jag sen kom hem till Tyskland igen, skickade hon varje månad ett vykort....det är det man kallar GODA vänner!
Före jul damp det ner ett stort brunt kuvert i min brevlåda. Min kära vän hade nu skickat en hel almanacka med dessa bilder!!!
Gissa om jag fick "skräp i ögonen" av glädje!! Jag visste att hon tänkt på mig och hon visste hur glad jag skulle bli.
Tjatar igen, om hur jäkla viktigt det är med en riktigt GOD VÄN!

Kram Elle

3 kommentarer:

 1. Jodå, vi hade likadana bilder, vill minnas att det var almanacksbilder. Helt otroligt fina är de.

  Ha det.
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Vad gör man inte för att glädja en fin vän!
  När du är för långt bort för en kram, ja ,då kan man skicka små värdefulla saker ;)
  kramkram och tack för att Du finns i Mitt liv!

  SvaraRadera
 3. Ja dessa fina bilder minns jag med från skolan
  man klistrade en bild för varje månad runt almenacksbladen som revs varje dag ,hade man tur fick man klistra in en månadsbild ;)

  SvaraRadera