söndag 7 februari 2010

Zwingelinge på besök

Sedan fredag kväll är jag gräsänka och har haft huset fullt ungar, inte bara mina egna fyra - till och från har vi även haft övernattande kompisar här. Min man besöker sina föräldrar i Bosnien och kombinerar det med affärsresa, så vi får klara oss själva ett par dagar.
Igår hann jag iallafall ta en liten snabbrunda i stans loppis, innan ungarna började tjata om det utlovade McDonalds-besöket.
Jag var på jakt efter en stor glaskupa, har blivit så förtjust i dem att jag absolut vill ha en själv. Jag hittade en, men i lägre variant och utan något att ställa det på. Fick den för 2 Euro, så det var inget att fundera på. Nu är den min och jag tycker att den är fin att titta på, där den nu väntar - i köksfönstret.


Jag letade även efter gamla tyger med spetsar, vill så gärna göra små gardiner till köksfönstren. Det enda jag hittade var gamla örngott med söta spetsar. Eftersom kuddarna är större här än i Sverige (80x80) så var storleken egentligen ok. Men jag var osäker på det hela och lät dem ligga. Nu ångrar jag mig, så det blir väl ett besök igen (utan barn!!) nu i dagarna.

Det verkar som om man oroar sig för att jag ska sitta för mycket ensam...svågern ringde och föreslog att han och frun skulle komma förbi och att vi skulle ta en promenad tillsammans häromkring. De blev föräldrar till två (vad annars?) tvillingstjejer i oktober. Nu tillåter vädret äntligen en runda med barnvagnen. Innan har det antingen regnat eller snöat. Gatorna är relativt snöfria nu, men överallt ligger höga snödrivor, som säkert ligger kvar ett tag till.


Tvillingar....Zwillinge på tyska...min femåriga dotter säger "Zwingelinge". Hon är en mycket stolt kusin! Gissa om hon var stolt när hon fick ta en runda med barnvagnen!


Söndagar har blivit bakdagar för mig den senaste tiden. Idag passade det ju bra när vi fick besök - även fast ungarna och jag med säkerhet hade klarat av att äta upp den själva *blink*...min 14-åring älskar denna äppelkaka och 16-åringen slukar allt i matväg, honom ser man mest vid kylskåpet...vilket nu inte betyder att han är tjock och plufsig för det...nej, han har turen att kunna äta allt och trots det vara smal och snygg. Men det beror väl på att han växer så det knakar just nu. Är lite konstigt när man måste "se upp" till sina barn...
var han inte på dagis häromdagen?


Hittade även en lämplig plats till den sista biten äppelkaka...

2 kommentarer:

 1. Vilken jättefin glaskupa! Hoppas att du hittar några spetsar.
  Ser gott ut med äppelkaka :)
  Kram,
  Catarina

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Så roligt att du hittade till mig och att du också kommer från Eskilstuna. Var hade ni landställe? Jag är uppvuxen i Lista/Öja en bit in i skogen. Vi gick i simskola i Stora Sundby i hjälmaren, men den är ju ganska stor!

  Jag ser att ni också fått mycket snö, det verkar vara en hel del runt om i världen. Vi har inte haft plusgrader här sen 15 dec, och i morgon ska det tydligen snöa ännu mer, otroligt. Här är beredskapen ganska bra tycker jag så något snölov har det inte blivit men snart är det sportlov. Vi får hoppas snön ligger kvar!

  Grattis till ditt fynd. Kupan kan du göra mycket med:)

  Ha det så bra!

  Karin

  SvaraRadera