onsdag 24 februari 2010

Lite informationsskryt

Kära bloggare där uppe i kalla Sverige...
Jag vill ju inte gärna skryta...så kallar vi det "informera"!
Jag ville bara informera er om att jag återigen har hopp om att våren snart kommer. Här ser man snart mer grönt än vitt, för vi har plusgrader, lite växlande solsken och TÖVÄDER!!!
Vi brukar ju vara ett par dagar före med våren här i Tyskland, så nu vet ni att det snart kommer även till er! Ge inte upp hoppet, bland snöstormar och dubbelsiffriga minusgrader
Jag tog en liten handlingsrunda och hamnade av nån konstig anledning i byggmarknaden. Kan det vara för att de har blommor där?


Och se! Ett helt bord fyllt med färgsprakande vårtecken! Kunde naturligtvis inte låta bli att ta ett kort - bara för er skull!!

.
En massa harar avslöjade att även påsken börjar närma sig. Affärerna är redan fyllda med påskgodis.


På tal om affärer...har ni lagt märke till att äldre män ofta sitter kvar i bilen medan frugan handlar? Detta är för mig ett frågetecken. Varför följer de inte med in i affären? Är det för att de är rädda att någon ska sabotera eller rentutav stjäla bilen medan de handlar? Tycker de att handling är omanligt? Bråkar de annars med frugan om vad som ska handlas....eller kanske det rentutav är kvinnorna som bestämt säger till maken att "nu sitter du kvar här tills jag är tillbaka!"??
Om det är någon som vet, berätta hemligheten bakom detta mysterium, så att jag vet.

Vad jag dock vet, är att om frugan skulle gå bort före maken, så skulle de inte ens veta var mjölken står....

Ska kanske tillägga att det ju finns undantag. Jag vet ett flertal män, ingen nämnd - ingen glömd, som ofta är "ansvarig" för både handling och matlagning. Men jag har aldrig sett kvinnor sitta kvar i bilen för det!


Vårhälsningar från
Elle

6 kommentarer:

 1. Hej Elle! Tack för din fina kommentar! Det är Eva Dahlgren som sjunger låten Ängeln i rummet, och visst är den fin? :)

  Kram på dig och ha det bra!//Linda

  SvaraRadera
 2. Näää! Nu blev jag ju riktigt sugen på att flytta. Här vaknade vi upp till -30 graders kyla och jag kände hur arg jag blev på Kung Bore. Nu räcker det med minusgrader, tycker jag :)
  Kul att få "hälsa på" i Tyskland.

  SvaraRadera
 3. Ja, våren får GÄRNA komma nu. Härliga bilder du visar:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 4. Hejsan =)
  Tack för ditt besök och din sockersöta kommentar.
  Hur hittade du mig?
  Trevligt med nya besökare.
  ha det så bra och må så gott
  kram erica

  SvaraRadera
 5. Hej Elle, så härliga vårbilder du bjuder på! Här i Ystad har vi minusgrader och snö i massor. Ha en mysig kväll. Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Ja du, det har väl hänt mer än en gång att man hört par som inte tycker att det är världens roligaste att handla ihop. Fast jag tror att de är lite bittra och sura på varandra lite alltjämt sådana där.

  Kul att höra att i alla fall någon har sett lite vårtecken. Här är svinkallt om nätterna men på dagarna skiner solen och det droppar från taken, alltid något.
  Ha det bra.
  //Camilla

  SvaraRadera