torsdag 11 februari 2010

Mer karneval....

Om man nu är karnevalsälskare eller inte...
det går inte att undvika den!


Detta mötte mig när jag skulle hämta min dotter på Kindergarten idag. Det är svårt att se vad fotot föreställer, för det ser lite rörigt ut. Det beror på att det VAR rörigt. Hela hallen var full av prinsessor, pirater, feer, pippilångstrumpar, bin och andra figurer. Jag blev mött av en hög ungar som skrikande uppmanade mig att ta av mig skorna. Sen var jag tvungen att gå igenom en hög med ballonger. Där gällde det att hålla tungan rätt i mun. Jag klarade av detta modprov med stor skicklighet! Sen blev jag bjuden på "bubbelvatten" av en clown.


(Clownen med den gröna flaskan ("bubbelvattnet") och clownen med gult hår är fröknar på Kindergarten)


Jag säger bara en sak. Det är ingen bra idé att bjuda en stressad och övertrött fyrabarnsmamma på alkohol INNAN hon ätit lunch, d v s på tom mage. Eftersom jag sällan intar alkohol (känns som om jag varit antingen gravid eller ammande under halva mitt vuxna liv...) så steg det naturligtvis upp i huvudet med ilfart.
Nej, det var ingen stor mängd, tvärtom, men det räckte för att jag skulle bli lite mosig i hjärnan och en rejäl huvudvärk övertog kommandot under eftermiddagen. Det kan naturligtvis ha berott på för lite sömn också...har nu ovanan att liksom fastna vid datorn på kvällarna ;)

(Kvinna i röd mössa ska nog föreställa en "dvärg", det är en av mammorna)

Idag är det "Weiberfastnacht". Direkt och fritt översatt: Kvinnofastenatten!
Har liksom aldrig funderat på varför det heter så, men har nu kommit till en egen teori. Ikväll firar nämligen huvudsakligen kvinnor på olika karnevalsfester...och antagligen heter det att de "fastar" för att de endast intar flytande "föda" under hela natten...? Kanske borde det heta "WeiberFESTnacht"? Har jag förstått något fel? Vad gör de nu egentligen? Fastar eller festar? Kanske bådeoch?

Jag ursäktar mig för den suddiga bildkvaliteten...kan jag skylla mobilen ?

5 kommentarer:

 1. Herregud!!! Nu känner jag mej som en svensk polis!! Inte dricker du väl bubbelvatten och KÖR BIL HEM!!! Bubbelvatten PÅ DAGIS??? Ja, jag säger då det....dessa tyskar!! ;)
  Tänk om jag kunde få ta ett glas bubbel på jobbet!!(avundsjuk).
  kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag brukar inte kommentera själv, men kära Pernilla, för din kommentar gör jag ett undantag! Bara för att ingen ska tro att jag dricker och kör bil. Jag drack högst ett halvt glas (barnglas - för flottare glas hade de väl inte på dagis...) blandat med apelsinsaft. Det var ju inte så att de fyllde mig på dagis!! För andra hade det varit som att doppa tungan eller fukta läpparna...men jag är väl helt enkelt lättpåverkad bara. Hade absolut inte haft problem om polisen kommit, för lite alkohol får man faktiskt dricka. Värre är det väl inatt när alla festande kvinnor tar sig hem igen. Jag är en mycket ansvarsfull bilförare, när det gäller sånt!

  Om du skulle få ett glas bubbelvatten på jobbet skulle du säkerligen gå omkring och småle hela dagen! ;) Prata med chefen, han vill väl ha en vänlig och leende personal omkring sig, eller?
  Kram Elle

  SvaraRadera
 3. Hittade dig hos Karin, nu är det så att jag sakna carnaval liten! Så jag hoppas att ni har jätte kul, for att carnaval och tyskland, går hand in hand.

  Hälsningar från a Hollandska tjej i Sverige :)

  SvaraRadera
 4. Halloj!! Det ser ju hur kul ut som helst!

  Kanske ska ta och införa någon sorts kanreval här på hte Island!! Man vet aldrig vad jag hittar på ;)!!

  Stor kram och trevlig helg!!

  // Inredningsfrun

  SvaraRadera
 5. Hej,
  genom din kommentar på bloggen fyra årstider så hittade jag hit. Roligt att läsa - speciellt om man lever precis "tvärtom". Jag är en inredningsintresserad tyska som lever med man och fyra barn i ett hus i Sverige. Jag kommer ursprungligen från Schleswig-Holstein och har aldrig riktigt fattat vitsen med karneval oder Fasching. Vi fick ju inte ens ledig från skolan på Rosenmontag.
  Hälsningar rsp. "GLG" wie man in den deutschen Blogs (mit einem g)schreibt
  Gely
  Und nun werde ich mal deinen Blog unter meinen Favoriten "sparen".

  SvaraRadera