onsdag 3 februari 2010

Berest kanna

Idag var jag och rotade i köksskåpet. Plötsligt hittade jag en gammal kanna, som jag efter flytten glömt bort. Det var många år sen jag fick denna kanna. Den kommer från Derby i England. En äldre dam tog den med sig när hon vid pensioneringen flyttade till Spanien. Där lärde jag känna henne. Jag och min mamma var på besök hemma hos henne när jag såg denna kanna. Jag tyckte om den och uttryckte min beundran. Kvinnan, som förresten hetta Pauline, sade utan att tveka "Ta den med dig, den får du av mig!"


Jag sade naturligtvis nej flera gånger, men hon gav sig inte förrän jag hade kannan i handen och tog med den. Jag var nog fortfarande tonåring. Kannan följde med mig till Sverige. Där stod den i mitt flickrum ett tag. När jag sen flyttade till Tyskland kom den med. Under nittiotalets slut bodde jag tre år i Sverige igen, där var den naturligtvis med. Sen flyttade jag tillbaka till Tyskland igen...två lägenheter innan den nu hamnade i det nya husets köksskåp.
En väldigt berest kanna med andra ord.
England - Spanien - Sverige - Tyskland - Sverige - Tyskland....
Ett under att den ha hållit under alla dessa flyttar! Den är nog värd ett bättre ställe en längst bak i ett skåp. Dags att köpa ny hylla till köket!
Jag tycker så mycket om de gamla detaljerna, det hittar man inte nuförtiden.

Kan inte låta bli att tråka ut er med vädret idag igen...
Nu är det officiellt! Barnen har ledigt från skolan resten av veckan!!
Idag är det varmare och och töar lite. Imorse hade t o m min man (han som annars kommer fram överallt - oavsett väglag) lite problem med att ta sig fram. Så vad gjorde han...jo, han hämtade sin grävskopa och gjorde rent vägen med den!

Snöröjaren kör inte gärna på vår gata, eftersom det är svårt och trångt att köra med stora fordon här (förutom för min man som ju kommer fram överallt...)
Nu på eftermiddagen skiner solen igen! Vilken härlig känsla!

Ha en skön dag och hoppas att solen lyser även på er där uppe i Sverige!
Kram Elle

2 kommentarer:

  1. Mmmmm, härlig kanna för svalkande iste eller jordgubbssaft på ett sommarbord!
    Kramisar, Catarina

    SvaraRadera
  2. Jättevacker kanna! Håller med, det finns snart inte så vackra mönster. Var rädd om den!
    kram Pernilla

    SvaraRadera