lördag 27 februari 2010

Vår i hallen

Igår kände jag att det var dags att ta in lite vår i huset. Började med hallen. Där står för tillfället min brudkista, som jag fick av min morfar i konfirmationspresent. Den har blivit lite kantstött av alla flyttar, men det spelar ingen roll. Kanske renoverar jag den en dag, men först när barnen är lite större.
Påskliljorna hade hunnit slå ut lite över natten...tänk vad lite färg piggar upp!
Blomsterflickan fick komma fram igen, från sin vintervila. Jag tycker att det riktigt strålar "vår" om henne.

Vattenkannan fick jag av en god vän. En slags symbol för att visa hur viktig vänskap är, för vänskap är som en blomma - om man inte vattnar den dör den ut...
Om man inte hör efter ibland hur den andre mår, ger ett par uppmuntrande ord, lyssnar, skickar ett par rader, ringer ett kort samtal...gesterna kan vara så enkla för att hålla en vänskap vid liv.Jag känner min bästa vän sedan (oj, när man säger det i år känner man sig verkligen gammal...) första klass. Ibland var kontakten gles, ibland tät. Tack vare teknikens under - internet - är den idag t o m regelbunden och intensiv. Vi vattnar vänskapen så att det snart är översvämmning i datorn! *ler*

Och vännen, innan du nu sitter och undrar när du gav mig vattenkannan...för jag vet att minnet sviktar ibland *blink*...det var inte från dig - det var från den annan god vän. Jag har ju som du vet fler viktiga personer i mitt liv, men DU är den viktigaste av alla!
(Usch, vad smörigt det nu lät, men du vet att det är så)

Här lättar molntäcket upp lite och jag hoppas på en ljus och fin dag, vem vet - kanske t o m lite sol? De har lovat regn och eventuellt åska(!!) idag, så jag kanske inte ska hoppas på under...*ler*
Ha en skön lördag!
Kram Elle

4 kommentarer:

 1. ... åh fina blomsterflicka locka fram våren åt oss! :)

  SvaraRadera
 2. Härligt vårigt! Och vilken fin brudkista. Tänk vad härligt det är med vänner som man får vattna och som vattnar tillbaka;)

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. Vad skönt och härligt "vårigt" du har det. Här är det grått, duggregn blandat med snö....snöras från taken, våta skor...skittrist helt enkelt.
  Ha en härlig kväll så hörs vi....säkert senare på mailen :)
  kramkram

  SvaraRadera
 4. Gult är inte direkt min favoritfärg men på våren så går det jättebra med gula blommor ändå. Kanske för att de piggar upp i allt det gråa.
  Ha en skön lördagskväll.
  //Camilla

  SvaraRadera