onsdag 10 februari 2010

Längtan


Jag har under den senaste tidens bloggande, märkt att de flest - inklusive jag själv - har en stark längtan till våren.


Lite konstigt, när man tänker efter, för ett par veckor sen längtade vi alla till jul!


Är det de olika formerna av längtan som ger oss kraft att se framåt? För visst är det väl viktigt att ha ett "mål" i livet. Något att vänta med spänning på, glädjas över och i tankarna planera.

Man kan längta efter att ett hus äntligen ska bli inflyttningsklart...


Eller att man äntligen får barn...


Kanske längtar man efter lite lugn och ro, kanske bara lite tid för sig själv...


Jag själv längtar efter att kunna flyga in över mitt älskade södermanland...


...mina barndomstrakter.

Jag längtar efter att kunna se min gamla farmor där och känna den speciella doften av mat i hennes trapphus. Så gärna skulle jag nu vilja sitta hemma hos min barndomsvän och prata över en kopp kaffe (eller två kannor!).
Jag har hemlängtan!

Vad har DU för längtan?

2 kommentarer:

 1. Hej Elle!

  Vilket fint inlägg du har idag! För min del så är det nog de första fikastunderna i solen på vår verandatrappa. Nu när solen skiner så värmer den faktiskt kinderna så det är inte långt borta. Jag brukar alltid längta så jag dör efter våren men i år har jag liksom gillat läget och ställt in mig på vintermys. Vi tar verkligen hand om de vinterdagar vi ha här, så där som man gör i fjällen.

  Tänk, då fick jag dig att tänka på dina barndomsdagar *fnissar* det låter ju som om vi är jättegamla. Du borde gått på fröslundaskolan, eller gick du på stålfors? Nu är du ett par år yngre än jag såg jag, jag är född -66. Det är i alla fall härligt att längta lite, i alla fall om du bara har lite hemlängtan;)

  Ha en bra vecka!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Om jag bjöd på litervis av kaffe, kunde du baka några av dina härliga pajer och kakor!
  Eller varför inte den där skitgoda mintchokladtårtan vi åt på det där fiket i Lund? Minns du? Eller jordgubbspajen vi gjorde i Malmö...av jordgubbarna vi köpte på Möllevångstorget...dit vi cyklade och var glada!! Åh, vart tog tiden vägen?
  kraaaaaaaaaam till världens bästa vän!
  Pernilla

  SvaraRadera