söndag 28 februari 2010

Vårt dagliga inlägg....

...giv oss idag...och förlåt oss våra kommentarer...


Det här med bloggandet är en lustig men samtidigt konstig grej, jag försöker fortfarande orientera mig lite i detta. Ni måste veta, att jag för ett mindre än ett halvår sen knappt visste vad en blogg var och aldrig hade besökt en...
(man kan ju verkligen undra i vilken del av världen jag bor i *ler)

Där sitter man och berättar saker för människor man aldrig träffat, som man kanske inte ens berättar för nära släktingar.
Eller en annan bloggare ger dig inspiration och glädje, genom fina texter och underbara fotografier. Det kan även hända att man får ett par extra födelsedagshälsningar, eller ett par "krya på dig" när man är sjuk. Att kommunicera med andra bloggare kan ibland vara en liten puff i rätt riktning, ge idéer, känna stöd i svåra stunder eller få sig ett gott skratt. Tro mig, jag har både skrattat och gråtit här vid datorn och jag tror säkert ni har upplevt samma sak. För det finns ju inte bara inredningsbloggar. Jag har varit på bloggar där humor och allvar stått så nära varandra att jag ibland undrat om det nu varkligen var allvar... (en extra tanke till dig, du vet själv att jag menar just dig *ler*)

Vad vi än skriver om i våra bloggar, vi är ju trots allt människor av kött och blod som i vår vardag upplever mycket som vi aldrig skriver om. En blogg kan ju vara ett sätt att hitta det positiva i livet och glömma det jobbiga för en stund. Många är nog rädda för att bli för personliga också. Sen finns det andra som väljer bloggen som en slags ventil, för att bearbeta allt det jobbiga i livet.

Jag själv, kan ibland ge alldeles för personliga eller t o m känsliga kommentarer. Det beror på hur jag "känner" att personen ifråga kan tåla det. Om jag dock "gått över gränsen" ber jag härmed om förlåtelse hos vederbörande.


Nyligen gav jag ett flertal kommentarer till en bloggerska som jag dagligen besöker. Jag fick efteråt nästan ångest, för att jag tagit i rejält med min sjuka humor (min granne kallar mig kärleksfullt "dumma ko" av denna anledning). Men, som jag trodde/hoppades förstod hon mig på rätt sätt och kunde skratta åt det. *pust*
Jag var nästan rädd för att hon skulle be mig dra åt skogen och ge mig portförbud i hennes blogg...man vet ju aldrig...*ler*
Jag ville nästan skriva och be om förlåtelse för att jag tagit i för mycket.
Men jag är som jag är, har en sjuk humor och vill kunna skratta åt allt och var lite ironisk och fräck.

Jag fick mig dock en tankeställare, hur nära gränsen man är när man skojar till det. För samtidigt som jag kan vara fräck och ha humor, är jag även en känslofylld och tänkande människa.
Vad vill jag ha sagt? Jo, att jag kan både dra vitsar och bli allvarlig, skratta och gråta och ni får ta mig med en klackspark eller bli personliga.

För dem som känner att de kanske skriva mer än en kommentar, väljer jag att fr o m idag lämna ut en e-mailadress. ellepelle69@hotmail.de Över ett mail glädjer jag mig alltid!

Söndagen var stormig och måndagen ser inte ut att bli bättre. Min man tyckte tydligen att det var en perfekt dag att förklara våren för öppnad - och bytte till sommardäck (!!) på min bil. Ok, vi har ingen snö, men jag hade nog personligen avvaktat nån vecka till, man vet ju aldrig vad som kommer uppifrån...
Hela tjocka släkten kom på besök igen och kladdkakan jag bakat gick åt som smör i solsken.


Nu ska jag kasta mig in i veckans aktiviteter! Önskar er alla en skön vecka med mycket bloggande!
Kram Elle

2 kommentarer:

 1. Hej Elle!
  Du, jag visste knappt heller vad en blogg var innan jag startade min i höstas, tänkte att hur i hela världen hinner folk med, och hur intressant kan det va att läsa om andra dagarna i ända. Men, ja, nu sitter man här och skriver och kommenterar och än så länge går det bra!! Eller??
  Älskar också ironi och sjuk humor och förstår folk inte det, kan ju både inlägg och kommentarer ibland te sig som elaka, viket inte alls är meningen, förstår dig helt där, Elle.
  Och hur personlig man vill vara är ju upp till en själv. Själv tycker jag det blir intressantare att läsa personliga texter, men det får ju inte heller bli ett krav om man nu inte känner för det.

  Kul för dig att du bytt däck, inte alls avundsjuk;) Här vräker snön ner igen och det är minusgrader. Kul, näe, inte alls, men det funkar det också.
  Ha en bra dag.
  //Camilla

  SvaraRadera
 2. Här är adressen till sidan där jag gjorde testet, men det finns hur många andra sidor som helst har jag sett.
  http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/sex/add_user.shtml
  Ska bli spännande att höra ditt resultat.
  Du har så rätt i antagandet att jag har långt hår, ser kvinnligt ut, hoppas jag, men ändå är det jag som klipper gräsmattan, tvättar bilen, P kan inget om bilar, installerar nya tekniska appareter, gör de stora renoveringarna hemma, P är mer konstnärligt lagd än mig. Så det där testet hade nog mycket av sanning i sig:)
  Lycka till.
  Camilla

  SvaraRadera