lördag 27 februari 2010

Ge inte upp...!

Lördagen var dock solig! Det är otroligt hur snabbt snön har töat bort. Jag visar er bilder med ca en veckas mellanrum. Vilken härlig känsla det är att nu se grönt gräs och känna solen värma kinderna. Har införskaffat lite färgsprakande dekoration, för nu räcker det med allt det färglösa. Lite knalliga färger piggar upp trots allt, även fast jag normalt är mer för naturliga färger.Jag lyckades t o m få med mig maken till blomaffären (nästan) helt frivilligt *ler* När vi kom hem tog drack vi eftermiddagskaffet utomhus! Det blåste visserligen lite kyligt, men vi satte oss i lä. Våra minstingar kastade sig på sandhögen och konstaterade själva hur bra det var att solen sken, så att de kunde leka ute igen. Cyklarna kom fram de med!


Jag vet, ni har fortfarande snö kvar i Sverige och det är inte min mening att skryta över våren här. Men det känns så himla skönt och det dröjer inte länge innan våren nått även er! Ge inte upp!!

Jag måste säga att jag faktiskt själv hade funderingar på att ge upp idag - med bloggandet. Det känns lite segt att få igång en blogg som man gärna återvänder till. Man tvivlar på sig själv ibland och undrar vem det intresserar överhuvudtaget. Ni kanske känner igen känslan. Kanske var det sömnbrist som fick mig att bli trött bara. Men, som varje gång när jag tänker i dessa banor, kommer ett "tecken" som säger mig att jag inte ska ge upp. Denna gång var det min 7:e följare som "anmälde" sitt intresse! Det tackar jag för...att ni finns...och att ni besöker mig här!
Jag själv har inte kommit till att bli följare ännu, men som många av er säkerligen märkt, är jag rätt flitig med att ge kommentarer. *ler*


Bloggandet för mig, är ett sätt att uttrycka mina tankar och känslor, samt att dela med mig av olika upplevelser, traditioner och vardagshändelser i mitt liv som utlandssvenska. Att bo i utlandet är inget märkvärdigt, vi fyller soptunnan med sopor, betalar räkningar, dammsuger och stryker tvätt även här. Men andra saker kan vara lite annorlunda.
Bloggandet är även ett sätt för mig att hålla mitt språk och min kontakt till mitt älskade hemland vid liv. Även om jag bott i Tyskland i nästan halva mitt liv, är jag svensk i hjärta och hjärna.Jag hämtar även intryck och inspiration från er andra bloggare, vilket jag härmed tackar för! Mitt insomnade intresse för fotografering börjar även vakna till liv och jag hoppas kunna köpa en riktig kamera en dag. Tills dess får ni nöja er med mina lite enklare mobilbilder!

Jag önskar er en skön söndag!
Vi kommer (återigen) att ha släkten på besök här under söndagen. Så blir det när man är den som har mest stolar. Men det är kul att de kommer till användning - om någon nu undrar varför vi har ett sååå långt bord *blink*

Tack för att ni finns!
Kram Elle

7 kommentarer:

 1. Hej Elle!

  Vilken skillnad på dina bilder! Tänk att snön kunde försvinna så fort, hoppas den gör det här också! Det började med regn och två plus men nu är det nollgradigt och snö. Det tar kanske lite längre tid!

  Nog är det segt med bloggandet ibland och man kan ju inte alltid ha inspiration, men jag tycker det är ett underbart sätt att få se lite av världen. Tänk att du sitter i Tyskland och skriver om ert liv och vi kan få ta del av det här i Sverige. Jag tycker själv det har blivit jätteroligt att fotografera och det har jag aldrig gjort innan jag startade bloggen. Dessutom är jag hopplös på att stava så det är bra träning för mig:)

  Ha en fortsatt trevlig helg och en trevlig släktsöndag!

  Kramar
  Karin

  SvaraRadera
 2. Gud så vårigt och fint. Vad kul att du tror på en bakbok..måste bara hitta någon som tror på mig.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Hej Elle, ge inte upp bloggandet. Det kommer igång men det tar lite tid. Det är lätt att börja tvivla på sig själv. Man får försöka komma ihåg att bloggen ska vara rolig att arbeta med för sin egen skull även om det är lite trögt att nå ut till andra. Det finns ju så många bloggar att det är lätt att man blir bortglömd. Kämpa på! Du har något eget att erbjuda. KRAM Anna

  SvaraRadera
 4. Hej Elle!
  Fin blogg ,ser härligt ut med vår här känns den långt borta har snöat drygt 1dm i natt...suck..fortsätt blogga för jag kommer att följa dej.
  Kram från Västerbotten Sverige:)

  SvaraRadera
 5. Sådana bloggtankar verkar det som att de flesta bloggare har till och från. Inte minst jag. Sitter just och funderar mycket på bloggandet. Varför jag bloggar osv... Men som du skriver är det ett sätt att lufta tankar och uttrycka sig. Jag tycker det är rätt kul att dela med mig av det till andra och få lite respons också.

  Ha en skön söndag!

  Kram M

  SvaraRadera
 6. Ibland tvivlar man och undrar varför i herrans namn man överhuvud taget bloggar. Och varför någon skulle vilja läsa det man skriver. Känner ibland att -idag blev inlägget kanske inte så lyckat, men det får man ta.
  Jag följer många bloggar, men för det kollar jag dem inte regelbundet, men det är lättare att hålla reda på vilka alla är, tycker jag.
  Men man får lätt dåligt samvete när man inte hinner kommentera alla, men samtidigt är ju familjen viktigast.

  Våren ja, ser att den är på väg hos er. Här har det i alla fall börjat smälta och droppa ganska mycket.
  Har en treveckors semester att se fram emot i Mars så det har varit lätt att stå ut med all snö;)
  Auf Wiedersehen
  /Camilla

  SvaraRadera
 7. Hej kära du!!

  Tack för dina underbara kommentarer hos mig idag. Jag fick mig ett riktigt gott skratt vill jag lova :)!!!

  Å vad betydde nu teckningen? Ja, inte ens konstnären visste det? Han tyckte bara att det var fint!! Å det var en tillräcklig förklaring, tyckte han. Ja, vad ska man säga! Barn är bara för goa!!

  Men jag håller en halv tunna skit på att teckningen betyder "att hitta rätt bland Ikea hyllorna" då vi faktiskt väntade tvillingar, men miste dem i början av december. Naturen vill inte alltid som man själv vill. Så jag jag kör på din tolkning och hoppas att det är det teckningen betyder ;)!!!

  En mysig söndag önskar jag dig, kära du!!

  KRAM

  // Inredningsfrun

  SvaraRadera