fredag 7 maj 2010

Stor i käften

Idag har jag varit hos någon som uppskattar att jag är stor i käften!!
Någon som inte ber mig stänga munnen...nej, istället ska jag gapa stoooort!
Min nye gode vän tandläkaren. Idag var det dags igen. Gamla fyllningar byttes ut och jag blev av med det gamla trista gråa amalgamet i tre tänder. Jag har nyligen bytt tandläkare och har hittat en som man kan gå till utan att vara rädd.


Här kan jag slappna av lite...bilden är tagen under en kvällspromenad med bästa väninnan nu i veckan. Jag är tacksam över att bo nära denna vackra natur!

Jag berättade för tandläkaren om hur min tandläkarskräck börjat. (Ja, jag kunde prata en stund tills bedövningen fick min mig att börja sluddra. *fniss*)
Hur jag under min barndom själv fick gå till tandläkaren med jämna mellanrum för att få tänder utdragna och "reglerade". Det finns nog ingen tandställning som jag inte haft. Jag har både haft "taggtråd", lösa och uttagbara och med små gummisnoddar - som ibland bara försvann...i käften! Nåja, lite skit rensar magen säger man...
Den allra värsta varianten var den som jag hade under natten, ni känner väl till de amerikanska filmerna när ungar springer omkring med en ställning som "binds" i nacken. Japp, precis en sån hade jag. Man kan ju undra hur man kan sova med en sån grej. Men man vänjer sig vid det mesta. Det värsta var dock att den ibland fastnade i hållaren (som satt i en av baktänderna) och att jag förtvivlat drog och ryckte omvartannat för att få loss den. Inte roligt tidigt på morgonen när man har brått till skolbussen.


En annan läskig grej var borrmaskinen. Min tandläkare, en äldre man med stort yvig skägg och barsk röst (bara det var ju skräckinjagande...) hade en borr som man säkerligen hade kunnat kalla antik! Den drevs av en rem!!!
Min nuvarande tandläkare skrattade och menade att en sån hade han också borrat med under sin utbildning...där han förresten hade lärt känna en svensk kollega...
sen fick han för ett par sekunder en drömmande blick och sköterskan och jag var nästan tvunga att le mot varandra och skratta lite, innan han vaknade till och började med behandlingen.


Tack vare hans trevliga och smärtfria behandlingssätt börjar jag nu bli av med min tandläkarskräck. Den enda skräcken jag nu kommer att få är väl när räkningen kommer.
Själva behandlingen betalas av försäkringskassan, men en del av fyllningen får jag stå för själv, eftersom jag inte ville ha amalgam igen - som är "gratis".
Här i Tyskland har vi massor av olika försäkringskassor - men det tar vi en annan dag.

Hemma väntade tre sjuka barn och en varm kamin. Jag kan trösta er med att även vi har det regnigt och kallt här i Tyskland för tillfället.I vardagsrummet står ett litet bord med små fåtöljer, till barnen. Där kan de sitta och spela spel eller bara koppla av. Fågelburen jag köpte för en tid sen står fortfarande kvar. Jag tycker att den passar bra där. Ännu har jag inte hittat marsvin i den, så jag tror att ungarna låter buren vara ifred fortfarande.


En liten vas med förgätmigej lyser upp bland det vita. Så enkelt, men så vackert!

Önskar er alla en skön fredagkväll!
Kram

5 kommentarer:

 1. Tandläkaren har blivit en följetong för min del,trodde jag var klar efter att betalat 6000:- 2 veckor senare spricker en tand som varit rotfylld bara att gapa och betala 3,500:- till skulle betalat det dubbla men är nu uppe i högkostnadsskyddet:( Finns ju roligare saker att lägga pengarna på,håll tummarna så att det är över nu på mycket länge.Hoppas det blir billigare för dej !
  Här kan jag skryta med att vi har soligt och varmt sjön ligger spegel:)
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Hejsan hoppsan,

  Tack, myskvällen var riktigt lyckad!
  Skönt att bara vara soffpotatis ibland och äta godis!
  Dessutom så var myskväll det ända vettiga man kunde göra idag för här i södra Finland är det kallt, blåsigt och regnit... Inte vidare helg väder men kanske morgondagen kommer med bättre väder!!
  Jag gillar massor din bur!! Den är charmig och om jag minns rätt så var det sonen din som tyckte att ni behövde den!
  Helt för fin är den för att ha som hamsterbur! Säger jag, som inte gillar burdjur nåt vidare...
  Ojj, så vacker natur du har i din närhet!! Där skule jag villa gå och lufsa med hundarna samt galoppera med hästen Carreras som tyvärr inte mera lever! :(
  Ängen är ljuvligt lugn och grön! Besök den så ofta du kan och njut!!

  Ha det gott blogg vännen! :)
  Kram Pi

  SvaraRadera
 3. Inte underligt att du har tandläkarskräck med dina upplevelser.
  Vad fina foton du har. Det lilla bordet för barnen var fint och praktiskt och fågelburen var dekorativ. Som fågelbur är den alldeles för liten och ha djur i den är väl synd.
  Så här på nattkröken sitter jag ofta och läser bloggar. Jag orkar inte alltid att kommentera men du ska veta att jag läser allt du skriver.
  Nu säger jag gonatt och önskar dig och de dina en trevlig helg.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder Elle!
  och du vet du vad? jo, jag var aldrig rädd för att gå till tandläkaren när jag var liten. Min tandläkare hade ingen borr utan en surr;)
  Däremot så tycker jag numer att det är obehagligt. Var med om en skräckupplevelse i tjugoårs-åldern som slutade på operationsbordet. Jo, så kan det gå;)
  Jag vill också ha lugnande!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 5. Halloj igen!

  Usch och fy och blä för tandläkaren :(. Här är en som har tandläkarskräck.

  Vinkade åt dig när jag flög över Tyskland *blink*.

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera