onsdag 12 maj 2010

Fars dag!

I söndags var det mors dag och idag är det "redan" Fars dag här i Tyskland!

Tar man idag en liten runda på Tysklands gator är det mycket troligt att man ser...


..en "Bollerwagen"!!!

Nej, nej, inte med små söta barn i!
Här är det nämligen vanligt att man på fars dag ser en grupp med pappor (och såna som låtsas att det är det *ler*) göra en liten vandring, dragandes på en "Bollerwagen".

Och...undrar ni nu...om inte barnen sitter i den...VEM gör det då?

Ingen!

Inte till en början iallafall. Nej, på fars dag är denna vagn fylld med öl och proviant. Sen gör papporna en liten vandring, tills vagnen är tömd. Skulle någon av dem sen intaga en öl för mycket, är det dock troligt att han på hemvägen blir dragen i vagnen! *ler*
(Är det kanske därifrån uttrycket "att vara dragen" kommer? *blink*)


(OBS! Bilden är tagen från Internet/Hamburger Abendblatt och har INGET varken med mig eller min närmaste omgivning att göra!!! Viktigt att ni vet det!! *ler*)

Ja, lite skillnad är det mellan män och kvinnor. Vi kärringar får ställa oss och baka kakor och laga mat, medan gubbarna är ute och super!
Ska kanske tillägga att min make tack och lov INTE tillhör denna grupp av supande pappor. Han föredrar att ta en lugn dag hemma med familjen.

Ha en skön helgdag och en extra kram till alla pappor!!

3 kommentarer:

 1. Menar du allvar med att det är fas dag hos er?
  :)

  SvaraRadera
 2. Nämen,
  nu väckte du den lilla feministen i mig. Tänk att tyskland inte kommit längre i könskampen än.(Ska komma från en som varit hemma vid spisen i snart tio år:))
  Det var i alla fall skönt att höra att bilden inte på något sätt kunde förknippas med dig:))
  Ha det skönt i helgen!
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Hej vännen! Jag håller med Camilla i det hon skriver om könskampen. Har dom inte kommit längre i Tyskland? Nu lät jag väl som en riktig feminist, och det är jag inte....Fniss! Skönt iallafall att inte din man tillhör den gruppen som på bilden...Fniss! Önskar dig en skööön helg! Kramis Therese

  SvaraRadera