söndag 9 maj 2010

Oklara utsikter på mors dag....

Vad gör man på mors dag i Tyskland?
Normalt är det väl mamma som ställer sig och bakar en kaka som alla sen kan njuta av. De barn som är utflugna, vilket ännu inte är mitt fall, kommer besök och uppvaktar med blommor - och får kaffe och kaka eller en god söndagmiddag?
Jag tycker det är orättvist att mammorna ska "jobba" i köket denna dag, för papporna firar fars dag helt annorlunda, men det berättar jag om senare i veckan!

Jag fick en förfrågan...om vi firar svenska eller tyska högtider eller både och?
Vi firar mest de tyska och kör efter den tyska kalendern. En svensk tradition som jag håller fast vid är Lucia. Då bakar jag lussekatter!


Jag hade ingen lust att stanna hemma och vi beslöt oss för att trotsa väderrapporten och göra en liten utflykt. Ett par muffins hade jag iallafall slängt ihop och de kom med i picknick-korgen.
Eftersom vi gjort oss av med den stora bussen satte vi oss i våra två Golfar och drog iväg mot utsiktstornet - som vi för övrigt kan se från sovrummet! Vi parkerade bilarna en bit ifrån och tog en promenad. Först förbi maskrostäckta fält...Dottern sprang före hela tiden! "Skynda er" tycks hon säga. *ler*

Där är det! Utkikstornet!


De som känner mig vet att jag är något höjdrädd...
Men jag tog ett djupt andetag, för när man väl är uppe kan man njuta av...Ni som följt mig kanske minns mitt inlägg om slottet? Där sticker det upp bland träden, mitt i bilden. Jag kanske ska tillägga att det inte bara är mobilens fel att bilderna är oklara, vädret var lite disigt!
De hade ställt upp två nya kikare, som vi naturligtvis provade!
Med bra fantasi kan man "se" vårt hus! Om ni ser den vita pricken mitt i bilden...nej, det är grannens hus...vårt ligger strax till vänster, halvt inbäddat i träden!
Och här, mitt i bilden, står våra bilar parkerade! (Men där måste ni nog ha väldigt bra fantasi, för att se dem...! *ler*


Utsiktstornet började svaja lite medan vi stod där...gissa om mina knän blev darriga...och jag var tacksam över att t o m maken tyckte att det blev för svajigt och föreslog att vi skulle gå ner...*ler*
tillbakavägen till bilarna började det plötsligt ösa ner och huvorna togs på som skydd. Där går de med raska steg...stor och liten...


...och de två "mellanstora"! Lägg märke till dottern som fortfarande sprang före!


Vi körde sen mot nästa mål...i ösregn! Tänkte nästan ge upp, vända och dricka kaffet hemma...men f-n den som ger sig!! 15-åringen kom på att vi ju kunde ställa bilarna mot varandra och fälla upp bakluckorna som skydd. Däremellan hängde vi ett sitsskydd som tak. I nöden blir man uppfinningsrik!


"Nä, nu hamnar vi i internet!?" protesterar maken med ett skratt...*ler*
Kolla på utsikten då! svarar jag och knipsar vårt lilla "läger" *fniss*
Jag tycker det ser riktigt trevligt ut och utsikten var det väl inget fel på, trots regn...?
Vid fint väder kan det vara så vackert att t o m ett av Tysklands större bryggerier valde att använda en ö i dammen till sin reklam!Denna damm blev färdig 1973. Tidigare låg det 11 små byyar där vattnet nu är. Ca 450 människor fick lämna sina hem när dammen byggdes. Om jag inte är helt felinformerad står husen t o m kvar under vattnet, det som nu finns kvar efter så lång tid. Jag hoppas att de filtrerar vattnet bra isåfall, vem vet om det dimper ner ett gammalt dörrhandtag eller så i diskhon...*fniss*
Härifrån får vi och ytterligare 200.000 människor dricksvattnet!

Det är dagar som denna som får de små att säga "idag var det en fin dag" innan de stänger ögonen och somnar...*ler*

Ha en bra start på veckan!
Kram

11 kommentarer:

 1. Mysig tur ser jag. Fräsigt med bilarna där. haha...

  Jaa, jag tror att det blev frätskador på hjärtat efter diskmaskinen.;-) Kramis stina

  SvaraRadera
 2. Jaha, där ser man, lite Lucia blir det i alla fall. Lite svensk kultur för du alltså vidare:)
  Ser att ni hade en trevlig familjeutflykt igår.
  Lite regn har väl aldrig någon dött av. Finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder, för att köra en sliten klycha som, speciellt lärarna i gamla Fröslundaskolan tog till när man inte ville gå ut på rast i regnet!!

  Det är konstigt vad energi man har som liten, appropå lilltjejen som sprang först. Synd att den försvinner med åldern:) Har börjat känna av både dåliga knän och dåliga ögon,....titta, nu börjar jag beklaga mig som en pensionär också:)
  Nej, det här duger inte, bäst att göra lite nytta idag också.

  Ha det bra!
  Camilla

  P.S. Har ju glömt att tacka för förslaget om att ta med spaden och leka trädgårdsmästare hos dig:) Kanske inte vad övriga familjen kallar den perfekta semestern:) får väl lämna dem i Hansapark innan jag kör vidare:))

  SvaraRadera
 3. Nu har jag kollat in Phantasialand, det verkar som om det motsvarar förväntningarna + lite till, av vad de yngre kallar "helt fett coolt" ställe.

  Den här gamla männskan du dras med, är 42 år, och jag gick hela grundskolan där på Fröslunda.
  Tyckte du nämnde att du fyllde 41 om jag inte minns helt fel. Har en bror, Thomas Carlsson, som är lika gammal. Har en liten känsla av att ni kan ha gått i samma klass, frågade nämligen honom för ett tag sedan om han kände någon Elle, och minsann kom han inte ihåg en skärpt tjej som hette Elle, tänkte att det måste väl ändå ha varit du:) så lite research har jag gjort:))
  Tänk va, om det stämmer! Men vi har ju ialla fall med all säkerhet setts annars vore det väl bra konstigt?
  Den där stränga värdinnan måste var Eva du menar, mörkt kort hår och såg lite allmänt farlig ut männskan.
  Ja, det var en rolig tid. Nu ska ju hela Fröslundaskolan stängas, den har dåligt rykte, tänka sig, och alla elever flytta till stålfors.
  Nej, nu MÅSTE jag göra nytta.
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 4. God måndag min vän!
  Först vill jag tacka för dina alltid så trevliga kommentarer på min blogg. Jag blir glad:).

  Haha vilken fiffig idé med bilarna;).

  Håller med dig ang kylskåpet. Är heller inget fotbollfan, så det skulle vara vitt hos mig också. Mår lite bättre, men fortfarande väldigt förkyld och lock för öronen sedan landningen i fredags:(.

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 5. Utflykten såg ju ut att bli riktigt mysig trots regn ,fiffigt med bilarna.Men visst är det så att man har inte roligare än man gör sig*ler*
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Hej,
  har familjen Golf varit på utflykt? Såg kul ut dfn där bil bilden, skulle kunna symbolisera typisk svensk sommar...

  Mysigt med en dag när familjen umgås utan tv och dator!

  Åker ni till Sverige på semestern?
  Har börjar fundera på vad vi ska göra. Det är samma sak varje år, Ola litar på att jag fixar och bokar *suck*
  Vi ska låna kompisarnas husbil och åka på en liten runda, ska bli kul vi har aldrig "campat" förut.

  Må gott vännen!
  Kram Jessica

  SvaraRadera
 7. Hej vännen! Det känns som det var evigheter sen jag var inne hos dig...Snacka om att man är smått beroende av bloggandet! Fniss....Vilken härlig o mysig dag ni verkar ha haft tillsammans. Det är alltid kul när man väl kommer iväg på en liten tur! Hoppas att du haft några fina dagar hos dig utan regn. Må så gott! Kram Therese

  SvaraRadera
 8. Vad vackra bilder o söt berättelse! Kändes nästan som om jag var med er på plats :)
  Idag har varit en såååå trist dag att jag knappt står ut med mig själv ens.....sur på sambon är jag oxå men det går väl över *ler*
  Deklarationen har vi gjort förrförra veckan *pust* Det var tufft men så himla skönt när det är gjort.
  Ha en skön kväll trots allt.
  Kram Git

  SvaraRadera
 9. Helt rätt att ge sig ut på en utflykt.
  Vilken utsikt...och maskrosorna var så gula och fina:)
  Uppfiningsrikt med "taket" mellan bilarna...kreativt tänkande minsann:)
  Ha det bäst!
  Kramar/Carina

  SvaraRadera
 10. Så vackert det är där ... har du funderat på att dyka och se efter om du hittar något fint därnere bland de eventuella husen? *ler*
  Fiffigt det där med bilarna ... det går alltid att lösa svårigheter eller oväntade problem om viljan finns ... och nu skriver jag ju igen!
  :)
  (ja, vissa saker är som de är, jag är inte naiv men man kan försöka göra det bästa?)

  SvaraRadera