onsdag 26 maj 2010

När stor blir liten igen...

Nu är lilla pingstlovet äntligen slut! Inte nog med att vi hade helgdag under måndagen, nej, skolan tyckte att ungarna skulle stanna hemma även på tisdag


Den sista lediga dagen tillbringade vi, till ungarnas förargelse, hos vår vän Dr. Tandläkaren.
Mina tre söner hade nämligen varsitt hål att fylla.
Min 16-åring fick för ett par år sen hela 12 tänder (inkl. mjölktänder) dragna på EN gång under fullnarkos. Sedan dess lider han av en enorm tandläkarskräck. Han VÄGRADE följa med!
Där hjälpte inga "blickar" som hos maken.
Jag fick använda alla övertygande argument jag kunde hitta, samt lägga till en portion förståelse och lova på heder och samvete att han kunde avbryta behandlingen om han fick panik. Till slut följde han till min lättnad med...för han har kommit till den ålder där man inte längre kan bära honom...*ler*
Väl sittandes i tandläkarstolen erbjöd jag honom min hand. Han tog den utan att tveka och höll den under hela behandlingen. När det blev lite obehagligt tryckte han hårdare. Ett tag tyckte jag att blodet stod stilla i handen, så hårt höll han. Det gjorde nästan ont! Men jag var tvungen att le lite, för så länge har han inte hållit min hand på flera år! *blink*
Den stora tuffa, halva mannen, som vuxit mig över huvudet, var för ett par minuter min lilla pojke igen...*snyft*


hemvägen fick ungarna besöka McDonalds och jag hade ett par lugna minuter i byggmarknaden under tiden....ja, ni vet, avdelningen längst bak med allt det gröna.
De hade tyvärr inte mycket till urval, så idag var ett besök i handelsträdgården ett måste.
Men ärligt talat, hade jag inte det rätta humöret för att handla blommor...för, VEM tusan av er har beställt REGN igen!!!??


Det blev ett par (ni vet...inte ett och inte par...) blommor iallafall, dem planterar jag ut när vädret tillåter! Tills dess bjuder jag på bilder från gårdagens trädgårdsarbete!Vad skönt det är att kunna strosa runt och "peta" i jorden i kvällssolen. Inte vill man tänka på att vi klarat av julfirandet om sju månader....*urk*


Önskar er bättre väder än det våta och gråa i Tyskland.
Kram

9 kommentarer:

 1. Ja, förstår din son .. skulle ha krossat din hand för jag får rejäl panik! men varför drog man ut 12 tänder? Stackars han.
  jag var och köpte pelargoner idag bl.a och blev lite gladare *ler*!

  SvaraRadera
 2. Svar till Tigris undran:
  Man drog ut 12 tänder för att hans käke är rätt liten, vilket innebar att alla tänder inte hade plats. De växte nästan i dubbla rader på vissa ställen. 12 tänder låter mycket, men många av dem var mjölktänder som ändå snart skulle ut!

  SvaraRadera
 3. Jag blir så otroligt glad av att titta på din rabatt...det är så vackert med blommor och sten.

  Dottern drog ut 6 tänder för två år sen...fast 2 åt gången. De växte också dubbelt och det var trångt...så nu har hon tandställning både uppe och nere.
  Första gången satt jag med och TITTADE och höll på att svimma ;)
  Tandsköterskan sa åt mej att gå ut en stund och frågade om jag behövde saft, hihi!
  Kände mej skitlarvig.
  Där låg dottern och klarade allt galant och mamma är blek och yr av allt blod!
  Lärde mej sen att sitta med ryggen emot hennes ansikte, fast forfarande hålla handen.
  Tur att jag är undersköterska hahahaa :)

  SvaraRadera
 4. Hej Elle! Hoppas allt är bra med dig, trots dåligt o grått väder i Tyskland. Här har vi sol o andra sekunden regn. Men det har blivit otroligt vackert o grönt.....Det där med tandläkaren är inte roligt. Jag har själv tandläkarskräck och försöker att bli bättre. Jag vill inte att Wilma ska bli som mig....Fniss! Skönt att pojkarna är färdiga hos tandläkeren för den här gången. Hoppas att du hittade nåt fint när dom andra var på Mac Donalds. Ha en fortsatt bra dag! Kram Therese

  SvaraRadera
 5. Stackars grabben att behöva genomlida något så hemskt som att dra ut 12 tänder! Förstår att inte han vill gå dit. Jag gillar inte heller tandläkaren. Bland det värsta som finns enligt mig.

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 6. Uhhh, hemska tandläkare. Ja g ryser bara jag tänker på det, stackars "liten".
  Jag tror att du fått det vädret vi hade innan - så håll ut bättring kommer. Men det blev riktigt kallt när väl solen kom tillbaka.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 7. Va, 12 tänder!! Föder du hajbarn, eftersom de har så många att ta av? Tänkta jag först, men sedan läste jag din förklaring. Puh, helt vanliga barn fast med liten käke.
  Min käre brors barn hade dubbla tandrader!! och fick också operera bort en del. Tyckte annars att det hade varit praktiskt att ha alla kvar men det tyckte inte tandläkaren.
  Har varit hos naprapaten nu på morgonen med ryggen och jag fick stränga order om att inte sitta idag, speciellt inte framför datorn men vem kan motstå alla härliga bloggar:)
  Men nu måste jag nog röra på mig, så vi hörs!
  Camilla

  SvaraRadera
 8. Där sa du nå´t. Har ju i och för sig en stor tung stationär dator så den blir lite tung att ha i knät:) Nästa gång ny dator ska inhandlas blir det dock en laptop så man kan ta med den till soffan.

  SvaraRadera
 9. Hej,
  men stackars lilla vännen, förstår att han inte är kompis med tandläkaren efter den pärsen!

  vad fint du har i din trädgård. Visst är det kul att köpa "ett par" hrm, plantor då och då. Jag orkar sällan plantera allt jag köper på en gång, utan de blir ofta stående i påsen några dagar...

  Låter skönt att vara hemma, här i Sverige törs man ju knappt säga att man inte vill jobba så mycket. Jag har lite mycket bokföringsjobb ibland, jag kan skicka ner ett lass till dig då och då :)

  Här skiner solen idag, med lite moln och inte så vidare varmt. Syrenerna har slagit ut och det är så fint!

  Ha nu en skön dag, med regn eller inte!

  Kram
  Jessica

  SvaraRadera