måndag 22 november 2010

Irritation ligger i luften!

Tyskarna är på helspänn!
Tyskland har utsatts för terrorhot - som tydligen ska utföras idag. Överallt i storstäderna är polisövervakningen på högsta topp. Särskilt i Berlin.
Även i vår kommun här ute på vischan sägs det att alla polisbilar är "välutrustade" med skarp ammunition. Inte för att jag tror att man intresserar sig för våran lilla byhåla eller de för omvärlden oviktiga småstäder vi är omgivna av.

Här hemma har jag annan terror.
Från barnens skola. Detta här är nämligen vad mina barn ska roa sig med i eftermiddag:


En förstaklassare och en andraklassare!

Jag kan förstå om de inte har lust. För det har inte jag heller!!
Ärligt talat fattar jag inte ens vad vissa av uppgifterna går ut på!!!!
Innebär det att min intelligenskvot inte överstiger en 7-årings?
Är de tyska böckerna överdrivet komplicerade, i sinne med
"Varför göra det enkelt när man kan göra det så härligt komplicerat!?"

Och varför, varför, varför måste man ge läxor över helgerna???????????!!!!!
Det går inte in i min svenska skalle!!
Är väl inte intelligent nog för att fatta det heller...


Hur mäter man intelligens egentligen???

Usch, vad irriterad jag blir på det tyska skolsystemet som sätter barn under press redan från första klass.
Där en andraklassare högljutt skriker varje morgon att han inte vill gå till skolan, där en förstaklassare kommer hem och är ledsen för att hon var långsammast i hela klassen igen...fast hon inte är medveten om att hon är nästan ett år yngre än vissa andra i klassen.
Varför kan inte skolan följa barnens tempo? Varför ska barnen stressas?

Tack och lov har vi "snart" jullov.
Men även där är jag irriterad...för julkänslan kan inte annat än utebli när man möts av detta veckan innan första advent...


Ursäkta min intelligensfria fråga, men är inte detta en SOMMARblomma?????


Och ska jag verkligen klippa ner rosor - som blommar fortfarande??

Märker ni att jag är lätt irriterad idag?
Jag ska nog försöka lugna ner mig med lite pyssel. Var ju ute i skogen igår och hämtade hem lite material. Vilken härlig promenad det var! Jag, lugnet och naturen...


Men oj vad julkänslor jag får av att promenera här...!

Auf Wienerschnitzel!

10 kommentarer:

 1. Hej Elle!
  Jag är ledsen att jag hinner inte läsa nu vad du har skrivit men jag kommer tillbaka!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 2. Snacka om skolhets, mina minsta går ju i fyran och femman men deras läxor är minst lika tråkiga. Just nu förhör jag Lovisa på matsmältningsorganen, du hör ju vad kul, hahaha, (ironiskt skratt, hur visar man det egentligen, finns säkert något tecken för det med, men som vanligt hänger jag inte med där heller), och sedan kommer vi till fortplantningen, inte heller det är lika kul som det en gång var :)).
  Vet inte riktigt hur man motiverar barn till läxläsning, har inte riktigt lyckats i alla fall. Samma tjat och samma olustiga stämning infaller som vanligt. Stämningsförstörare är vad de är, skolan.

  Julstämningen ser inte heller ut att gå någe vidare där bland gröna gräsmattor och blommande rosor. Men ta lite glögg och en pepperkaka medans ni gör läxorna. Eller finns inte det heller att få tag på??
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Nej, men det känns inte helt okej att de ska ha så mycket läxor när de är så små. Eller att de ska tävla i klassen och må dåligt över det. Vad är det för fasoner. Kommer ihåg att sonens fröken införde något skitkonstigt system där de skulle städa på tid och slå sina kamrater genom att städa fortare. Sonen blev jättestressad över det och jag blev ja... ganska så förbannad då och sa till den där fröken att visserligen så ska Fabbe lära sig städa men jag har inga ambitioner att han ska bli världmästare i det. Sen var det slut med den tidtagningen.

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 4. jag e med..jag fattar..jag sympatiserar o beklagar. Vi är inne i samma sörja..HUR motivera man ngn att gå till skolan överhuvudtaget..för att det är kul där?? Det ÄR INTE kul i skolan, punkt!
  Det värsta är dessa tröga osmidiga lärare..funderat på att skaffa sig humor? Man kommer mycket närmre barnen på det sättet o dessutom tycker de att det är LITE roligare att gå dit då.
  Jag brukar säga såhär till mina elever inför ngt trist: "Jag VET att detta SUGER, det tycker jag oxå men vi går igenom det tillsammans o sen gör vi ngt kul som belöning!"

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 5. Läxa över helgen?!?!?! Det kallas väl tenta-plugg, sånt man gjorde på universitetet möjligen gymnasiet, fast många anser ju att svenska skolsystemet är för slappt!!

  Brukar ofta tänka på att de flesta barn längtar efter att börja skolan och få sin första läxa, den glädjen lyckas skolan ofta ta ur dem rätt snabbt!!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 6. Stackars ungar... :-(
  Krama om dem från Tanze Elin.

  SvaraRadera
 7. Låter inte särskilt barnvänligt det där... Jag måste faktiskt "berömma" delar av det svenska skolsystemet där man ändå i viss mån tar hänsyn till barnets förmåga och planerar individuellt :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Låter hur jobbigt som helst för barnen, och för dig som förälder... De kommer ju att vara skoltrötta i låg ålder om man sätter så stor press på dem så tidigt. Då försvinner ju glädjen helt. Läxor på helgerna, jag skulle bli vansinnig... Låter inte så kul med terrorhot, hoppas det är tomma hot. Hoppas också du lugnat ner dig lite nu och kanske sussar gott,
  Kram Pia

  SvaraRadera
 9. Du Elle glömde en sak. Vet du varför tomten har så stora kulor/pung? Den stackarn kommer ju bara en gång om året...god natt....!!!!

  SvaraRadera
 10. Hej vännen, har läst...och det är bara att beklaga ALLTIHOP! Hoppas du har en bättre dag och ett bättre humör idag min tyska bloggvän!
  Massor utav kramar till dig och din familj/caja

  SvaraRadera