söndag 21 november 2010

Inburad ängel

Trots utebliven julkänsla körde jag igår till byggmarknaden för att leta ljusslinga och adventsljus. Medan jag stod där vid ljusslingehyllan och letade bland femtioelva olika sorters ljusslingor hörde jag en upprörd röst bakom mig. Jag vände mig om och såg en tysk gubbe, högröd i ansiktet, som med irriterad röst sade:
"De skriver på alla j-a språk, men inte på TYSKA!!!"Jag vände mig bort från mannen och hånlog lite, eftersom ljusslingorna var av märket "Konstsmide" samt att jag var svensk och därmed "översättningsduglig".
Men hade han bara öppnat ögonen liiiite, hade han sett att tyska var det första språket, direkt under svenskan!
;P


Min jakt på hyacinter misslyckades, eftersom det här i Tyskland mer räknas som en vårblomma och därmed inte är självklart en lördageftermiddag i ortens byggmarknad.
En tygblomma av märket "julros" landade istället i inköpskorgen, tillsammans med en vilande ängel och en diodslinga med snöflingor som dekoration.

Väl hemma dekorerade jag fågelburen jag visade i veckan.
Git (vem annars...) var den som (naturligtvis...) träffade rätt i gissningen häromdagen.*blink*

Vid mörkrets inbrott tände jag ljusslingan och upptäckte till min besvikelse att det inte alls blev så myspysigt som jag hade tänkt mig.


Istället gav det kalla och blåskimrande ljuset mig en känsla av att den vilande ängeln låg och solade sig i ett solarium!!


Nåja, i brist på annat får den hänga kvar - så länge ängeln inte blir röd som en kräfta av ljuset!


Idag skiner solen här och nu ska jag ut i skogen och sno lite mossa till adventsstaken! En vecka kvar...nedräkningen har börjat!
*förtvivlat leende*

Ha en finfin söndag!


PS. Ha förståelse för den dåliga bildkvaliteten, det är inte lätt att fotografera genom ett galler med en antik mobilkamera!

7 kommentarer:

 1. Vilken jättesöt fågelbur!
  Vet du, i vår julbutik dekorerade vi precis med en ljusslinga i en fågelbur också och jag blev så besviken då vi satt stöpseln i väggen och möttes av det kalla ljuset istället för myspys. Tummen ner för ledljus, jag vill ha gammaldags ljusslingor med varmt och mysigt sken...

  SvaraRadera
 2. Åh vad fint det blev Elle, där ligger hon bra ;-D
  Kram, kram/caja

  SvaraRadera
 3. Ha, ha! Ängelsolarium det var något nytt!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 4. Tur att du lämnade burdörren öppen, om hon ligger inne för länge, blir hon kanske till slut blir en Lebkuche.
  Hoppas att du hittade lite härlig mossa. Ha de gott, kram Catarina

  SvaraRadera
 5. Hej du!
  Kikade in här fast jag sitter på jobbet=) Väntar på att min lunchdate ska höra av sig för nu knorrar det något katastrofalt i magen. Kollegorna tittar in lite skumt på mig genom glasfönstret till mitt rum för jag sitter och skrattar så tårarna sprutar åt ditt inlägg...stackars, stackars ängel i solariet, kanske blir hon Rudolf med röda...ja allting...

  Ha det så gott!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 6. Hej! Vilken underbar humor o blogg du har!
  Jag sitter här i Mora i Dalarna o läser din blogg på min lunch. Kom in på din blogg via en annan...kommer ej ihåg vilken...minnet är det dåligt med ;) Ha det så bra! Kram Ulrika i Mora

  SvaraRadera
 7. Men du måste ta ur ängeln för guds skull (haha). Om man solar solarium så ökar risken med 25% (eller var det 75%) att man får hudcancer och dör. Men vänta nu...är ängeln redan död? Om ja....låt han/hon sola på.

  Kram Malin

  SvaraRadera