söndag 28 november 2010

Back to nature

Jag vill väl inte vara sämre än alla andra idag och visar naturligtvis adventsstaken.
I vårt fall rätt stor, så att den inte ska försvinna som en "fis i universum" på vårt "storfamiljsmatbord".


Advent, Advent, ein Lichtlein brennt...


De senaste åren har jag fyllt den med en massa julgranskulor, men i år kände jag att jag vill "back to nature". Det blev istället en variant med mossa, bark, grenar och kottar, samt lite konstsnö.



Jag blev i en kommentar nyligen informerad om att man borde slänga bort alla gamla julkartonger och skaffa nytt. Det rådet följer jag nu till hälften. Igår var vi till byggmarknaden och där fastnade jag för en rätt otraditionell blandning av rosa, röda och lila kulor...granen kommer att bli allt annat än "back to nature". Det blir mer "kitsch³". Ett uttryck som kanske bara tyskar fattar...? Men med granen väntar vi ett par dagar.




På tal om byggmarknad...det är stället där man tappar bort maken! Ungarna hade jag koll på och de fanns alltid inom gripbart avstånd, men maken...Borta! Tre gånger försvann han!
Funderade på om man skulle söka honom per högtalare...typ "lilla Elle väntar på maken vid kassan..."
Lättare är det vid IKEA-besöken, då VET jag att maken står och väntar otåligt ca 15-20 meter FRAMFÖR mig i gången...typ, i nästa avdelning...


Ärligt talat var jag för slö för att baka lussebullar eller pepparkakor idag, det blev en femminuters smulpaj med äpplen istället. Den sprider just nu en lagom förförisk doft i huset!

Ha en skön första advent!
Kram

9 kommentarer:

 1. Tur att maken inte heter Ann Ahl, det gjorde en kvinna, vars son efterlyste i ett varuhus. Nu var det ioch för sig i ett tv-program och inte då ett program av dokumentär karaktär:)).
  Undrar ibland om det finns någon i verkligheten med det namnet. Vore kul och veta.

  Verkar vara "back to nature" som gäller iår, i alla fall enligt alla bloggar. Och de har väl rätt...eller??
  Ha en skön adventssöndag!
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Det var en rejäl stake... Men en mindre hade nog försvunnit på det bordet.

  Minns inte när jag hade adventsljusstake sist.. Kanske nångång på 80-talet. Men helt vanliga stearinljus har jag i alla möjliga olika storlekar och färger. Har alltid minst ett ljus tänt någonstans. Kanske mest för att vi brukar ha elavbrott lite nu och då ;o)

  SvaraRadera
 3. Den adventsljusstaken gör sig riktigt bra på ert bord. Snyggt med back to nature temat!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 4. Hahahaha jag tycker du ska göra det nästa gång på byggmarknaden hahahahaha......

  Vilken fin ljusstake, själv hade jag glömt att vår gick upp i atomer efter förra julen så vi får allt vänta med stake tills imorgon efter city grossrundan.

  Stor, varm och snöig adventskram till dig och din familj/caja

  SvaraRadera
 5. Det gäller att hålla reda på maken. Själv har jag den strategin att det är bara om jag vill att Uffe ska betala som han känns viktig att hålla reda på. Du vet det är ju inte som att han inte vet vart vi bor:)
  Jättefin adventsstake har du knåpat ihop i år Eller! Det är så himla svårt att bestämma sig för en enda stil när det finns så otroligt mycket som är fint. Som sagt, här blir allt Lisa-style:)

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 6. Vilken fin stake!! ;)
  Nu ska jag värma glögg till barnen...orkade inte heller baka idag, kanske blir av imorgon ..kanske..

  Kram Git

  SvaraRadera
 7. Det var en rejäl stake:)
  Ja, det kanske är storleken som är avgörande i Tyskland, hihi.
  Var glad att din make följer med dig till IKEA. Idag när vi åkte förbi IKEA vid Kungens kurva svängde min gubbe inte ens in. Vi har i och för sig varit där ett antal ggr i höst men ändå...
  Må så gott i veckan!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 8. Vilken stor snygg stake...ler. Det är så kul att blogga runt och se alla dessa adventsljusstakar. Vilken idérikedom det finns, mycket inspirerande. Jag gillar ditt back to nature tänk. Har dekorerat med mossa, granris och lummer i varje vrå känns det som.
  Imorgon visar jag min stake en dag för sent.
  Kram Pia

  SvaraRadera