fredag 30 juli 2010

Goda grannar

Jag ursäktar för mitt förra inlägg.
Dels för den irriterade tonen och dels för bilden på soppan...
Jag medger att det verkligen ser ut som om jag sparat något sen vi hade magsjukan. Kanske skulle jag ha följt Polargrevinnans råd och strött lite persilja över det först?

Jag kompenserar det med lite blombilder idag. Hortensia är ju alltid en fin blomma och den här färgen är lite ovanlig. Jag köpte en till grannfrun som hade födelsedag nyligen, därav plasten omkring. Här är det vanligt att plasta in blommor som present.
Nästan synd att ge bort den...*ler*


Att ha trevliga grannar är viktigt. Det är nämligen inte självklart här i Tyskland. Det bråkas väldigt mycket över staketen. Det är väldigt vanligt att man går inför domstol med dessa granngräl.
Det bekantaste granngrälet visades i tv för ett par år sen och man gjorde t o m en låt över det - som blev en sommarplåga. Man grälade över en ärtranka som växte på ett fult staket. Den ena grannen ville ta bort det, den andre behålla det. Tänk att gå till advokater och domstol för en sån grej!


Min grannfru var glad när taggtråden mellan våra gränser försvann. De kom t o m över med en flaska bubbelvatten och ett par glas för att skåla för den "öppna gränsen". Idag står vi titt som tätt där och pratar om väder och blommor. Min persilja växer i överflöd och det händer att hon kommer och tar lite av den. Ibland kommer hon över med blommor eller en liten uppmärksamhet när barnen fyller år. När sommaren bjuder på goda hallon hos henne får mina barn (och jag...) ta för oss när hon har plockat sitt.
Det är så det ska vara.
Eller vad hade jag gjort utan grannkillen häromdagen när min bil inte ville starta för att batteriet var för svagt. Jag behövde bara ropa och vips var han där och hjälpte mig!


Kanske ska tillägga att jag KAN tanka själv! Jag har t o m lärt mig var man fyller på olja och vatten! En bra kvinna reder sig själv! Fast ibland behöver man faktiskt lite hjälp av andra och då är händiga grannar bra att ha!

Solen försöker klämma sig mellan molnen idag, så jag hoppas att väder och sinnesstämning blir bättre till helgen!
Ha det skönt och tack för alla era fina kommentarer!
Som Lena (vinnaren i Eurovisionsongcontest) skulle ha sagt:
I heart you!
Kram

9 kommentarer:

 1. Jag kan förstå om grannar bråkar om stora genar som kanske växer in på den andres tomt men en liten ranka, nänä.
  Goda grannar ska man ha som kanske också ser till ens hus när man är borta.
  Du jag tycker faktiskt att din soppa såg jättegod ut utan persilja också.

  Maidi

  SvaraRadera
 2. Goda grannar är värdefulla ,men vissa människor verkar älska att bråka.Grannen blir nog glad över blomman ,vi har också cellofan runt blommorna vi ger bort här hemma i sverige. Ha en underbar helg!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Ha, ha! Jag tycker inte soppan såg så illa ut och tonen den passade mig perfekt!

  Jag har superbra grannar och det är jag så glad för!! Förra helgen kom ena grannen in och lånade vår torktumlare när henne byxor inte hunnit torka och hon skulle på fest! ;D

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 4. Jag är otroligt tacksam för att jag lärt känna vissa av grannarna rätt bra och att de är underbara människor! Livet blir liksom enklare då :-) KRAM!

  SvaraRadera
 5. Sååå vacker hortensi! Jag förstår att du nästan ville behålla den själv:)
  Det är mycket trevliga med goa grannar än de som går till domstol, blink.
  Må så gott den första augustiveckan och vi hoppas på lite mer sol och mindre regn!
  Kramar från Maria

  SvaraRadera
 6. Härligt att vara goda grannar! Jag skulle må såååå dåligt om jag var ovän med mina närmsta grannar. Dom vi har ni är bra. Vi pratar över staketet jag känner att jag inte vill ha för mycket kontakt när man bor så nära varandra.
  Underbart att ni får plocka hallon för det är såååå gott och det är sommar!
  Må så gott!
  KRAMAR Eva

  SvaraRadera
 7. Hej vännen!

  Visst är det guldvärt att ha goda grannar!
  Blomman ser såå fin ut, nästan som en karamell....Hoppas att du får en bra start på den nya augustiveckan! Kramis Therese

  SvaraRadera
 8. Ja, tänk att folk ids. men vet du det beror på att de inte har något liv. Ja, de där ryggsäckarna. När sonen gick i högstadiet så var jag på allvar orolig för hans rygg då de inte hade några riktiga skåp att lämna böckerna i. Och tänk när det var idrott också... Vet du, nu ska jag till min granne Helena och dricka kaffe hon ringde nyss;)

  Kramis Lisa

  SvaraRadera