onsdag 21 juli 2010

El Parko

Tack snälla ni för era rara kommentarer!!
Jag har varit lite "frånvarande" i bloggen ett par dagar. Men ni vet ju själva hur det är när solen skiner och man har en hel drös ungar som vill sysselsättas.

Eftersom vårt hälsotillstånd "flytit på" har jag undvikit att ta de små till badet. Vi vill ju inte bidra till ändrad vattenkvalitet, det räcker ju redan med hinnan av solkräm som lagt sig som ett täcke över det (fortfarande) blå vattnet. Undrar om de häller i färg också, tillsammand med kloret? Bara en fundering...*ler*


Det har varit rätt varmt och El Terrasso lockade inte heller. Istället tog jag barnen till El Parko, där vi fann både skugga, vatten och underhållning - bland annat i form av en stekhet rutschkana. Tur att inte jag rutschade där, då hade det blivit brun böna med stekt fläsk till middag! *blink*
(Hade ej heller blommig klänning - annars hade det blivit falukorv...)


Det var inte bara oss det var "fart" på (fattade ni den?), utan även en del av underhållningsutbudet...där hängde kameran inte med riktigt!

Genom...eller närmare bestämt över ankdammen...i El Parko går en genomfartsled.Lägg märkte till att man inte får köra snabbare än 70!! (ni ser bättre om ni klickar bilden)
Nej, vi störs inte av trafiken. När man bor i Tyskland får man räkna med att höra suset av bilar oavsett var man befinner sig! Man vänjer sig. Här har vi 3 meter till nästa granne och inte 3 kilometer!
Men trots det, har El Parko både vackra blommor och insekter att bjuda på. Här flög klarblå sländor som inte ville visa sina vackra vingar på bild. Jag var glad för att en av dem satt stilla i tre sekunder så att det blev ett litet porträtt iallafall. Jag hade innan "jagat" dem med mobilen, barfota genom det kalla vattnet - tur att parken var nästan folktom...7-åringen försökte fånga småfisk med händerna. Han lyckades inte, men var sysselsatt en lång stund (och det är huvudsaken tycker mamma...)Vad jag idag är sysselsatt med vill ni inte veta. (men jag berättar det ändå...)
Medan ni sitter i solen med en drink i handen sitter jag på mitt dammiga kontor och sorterar ännu dammigare papper. Min man har ju varit egen företagare i ett par år och IDAG fick Skatteverket för sig att de skulle komma förbi och begära en massa gamla dokument...tja, jag har ju inget annat för mig en 35-gradig dag mitt i sommarlovet, så varför inte? *suck*

Varför tar DE inte semester som alla andra?

Dammiga hälsningar från "La officina"...(ingen ort jag vill rekommendera!)
Kram

12 kommentarer:

 1. Konstigt nog så saknar kära maken o jag de där dagarna på stränder o "lekländer" för nu när det är soligt o fint när vi är lediga så vet vi inte riktigt hur vi ska göra, kan man bara vara ett vuxet par på stranden eller måste man inte ha barn med sig...?!

  Därför är det så härligt att se när ni är ute o "leker" hela familjen för det är faktiskt väldigt mysigt o man saknar det, men vi fick med dem till stranden efter de har varit på sina arbeten o då har vi avslutat med att äta middagen på restaurangen på "våran" strand i skärgården.

  Kramis o lycka till med dina "mysiga" papper..
  <;D

  SvaraRadera
 2. Men vad trevligt att sitta med dammiga papper i 35-gradig värme;).

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 3. Allt jag skrev nyss försvann, typiskt.
  Skrev typ,
  bla, bla, tycker synd om dig, bla, bla.
  Tur att ni hann vara i parken innan skattmasarna hörde av sig, bla, bla.
  Det är svårt att aktivera ungarna, det har varit varmt så länge att man blivit bortskämd, så de vill inte ens åka och bada. bla,bla.
  Ja, kanske var något mer men det kommer jag inte ihåg:))
  Vi hörs!!
  Camilla

  SvaraRadera
 4. Så fint i el Parko!
  Men tänk att Skatteverket har mage att komma och sätta folk i arbete i sån hetta!!
  Hoppas att du fick ordning på pappren :0)

  SvaraRadera
 5. Åhh, jag hoppas att du överlever dammet! Annars kan du väl paketera lite av dammet också till vännerna på skatteverket vet ja!
  Hoppas att ni snart kan få njuta av solen, värmen och vattnet utan att ha en "bajamaja" med er.
  Ha de gott. Kram Catarina

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig park med massor av tidsfördriv för stora och små. Jasså, skattmasen tycks vara lika 'trevlig' överallt i världen. Nej, de tar nog aldrig ledigt...Hoppas att du får återgå till trevliga dagar ute i det gröna snart igen :).

  Kram, Nicole

  SvaraRadera
 7. Här är det "el Terasso" eller "el Strando del Lomma" som gällt i ett par dagar för min del.. trist att folk orkar jobba i sån hetta och att de t o m har personal att komma på besök - det är fascinerande men så bor du ju inte i Sverige där du troligen fått ett mail, ett sms eller möjligen ett gammaldags brev.. telefonsamtal el personliga besök är helt ute ur bilden här!! Ha en skön dag!!

  SvaraRadera
 8. Det ser ut att vara riktigt fint i El parko. Visst är värmen lite tryckande så varför inte vara inomhus och damma lite på kontoret. Alltid är det väl något som kommer fram som man saknat eller hade glömt att man hade.
  Må så gott och ha en härlig helg!
  Kramar från Maria

  SvaraRadera
 9. Det är till att vara (ord) vitsig va'? ;-) Ärligt så har jag hellre 3 km till grannen än 3 m... Men det är ju jag :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Det ser ju väldigt fint ut där borta.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 11. Undrar hur det står till med mitt minne?
  Var helt hundra på att jag skrev en rad här igår, under ditt fina inlägg med din livgivande bilder, men så tittar jag in i dag och ser att det måste ha fastnat i tanken!
  Lilla Frun har visst lämnat ett avtryck så självklart gör jag det med!
  Ha det bäst!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera