torsdag 29 juli 2010

Frustrerad!

Igår gjorde jag ett långt inlägg (vet inte om jag någonsin gjort ett kort..*ler*) med många bilder. Plötslig försvann ALLT!!
Frustration bredde ut sig över mitt humör.
Det känns ibland som om allt och alla vill reta upp mig och gör allt för att förstöra mitt sommarlov. Så istället visar jag gammalt bildmaterial på vad man kan göra en regnig och kall sommardag som denna...

Soppa!


Ja, jag sitter med en tallrik framför mig just nu. Har ovanan att ibland inta fast och flytande föda framför datorn. Ännu en bekännelse...
Kul förresten att en del av er gjorde en lista i kommentarsfältet!

Det enda som hindrar mig från att inte tända kaminen idag är att jag isåfall måste ut i regnet och hämta ved...
Dessutom ska vi snart iväg eftersom vi snart har en läkartid, 15-åringen vaknade med uppsvullen kind imorse. So what? Vad kan man annars roa sig med en sommardag som denna?

Jo, vi ska även ta en runda inne i stan och köpa skolmaterial. Här köper man det mesta själv. Inte bara en svindyr ryggsäck, utan även pennor, skrivböcker, sax, sportgrejor, pärmar, mappar, samt en del av böckerna. Ingen billig sak att ha skolbarn i Tyskland.
Min dotter börjar ju i första klass i augusti, men hur en inskolning fungerar här berättar jag . Jag säger bara...de flitiga och perfekta mammorna sitter och "pysslar" nu. De andra...typ jag...lägger ut ett par Euro och handlar färdigt.
Vad jag pratar om visar jag vid skolstarten.


Vissa föräldrar...de där perfekta mammorna... köpte en ryggsäck till sina barn redan kring nyår!! Jag är (som ni ju vet nu) alltid ute i sista minuten. Men häromdagen ringde min svägerska, som är dotterns gudmor, och sade att hon hade köpt en! Vi vet ännu inte hur den ser ut, bara att det är blommor och inte hästar (som dottern ville ha...) på den.
Jag vet även att det inte är av märket Scout, som är den populäraste och dyraste varianten av ryggsäck.

De väger rätt mycket. Men till omtänksamma föräldrar erbjuds alternativet att köpa en "draghjälp" till väskan!!


Ryggsäckarna väger såpass mycket, att jag ofta hjälper min son att bära den - för att skona hans rygg. Först på senare år börjar skolorna komma på att man kan lämna EN DEL av böckerna i skolan...
Ställde just sonens ryggsäck på vågen och den vägde nästan 4 kg, fast den ibland är tyngre! Inte konstigt att den största folksjukdomen i Tyskland är ryggvärk...

Som ni märker är mitt humör idag som vädret...jag ska nu för 563:e gången försöka föra över mina bilder till datorn, vilket tycks vara närapå omöjligt. Kanske kan jag komma med ett trevligare inlägg nästa gång.

Min bror har inte hört av sig efter inlägget med den olagliga bilkörningen. Jag vet inte om han nu undviker mig för att slippa bråk....? Du kan inte låtsas som om du inte känner mig...bara efternamnet avslöjar ju att vi bär samma gener!

Kram

10 kommentarer:

 1. Ärligt talat så kommer jag inte ihåg händelsen, då jag antagligen fått några innanför västen.
  Kommer dock ihåg ett tillfälle då jag somnade på nattbussen och blev väckt av någon som inte tyckte att jag skulle besöka deras by, utan byta buss och åka till min egen håla.
  Men då jag klev av bussen hade min redan kört, så jag gick bort till vägen och viftade med tummen och fick lift nästan direkt.
  Det skulle kunna vara det tillfället, men kommer inte ihåg att jag ringde hem.

  /Brorsan

  SvaraRadera
 2. Vi kan visst ta varandra ihand - det där med dåligt humör. Jag skulle uträtta något nyttigt, Föresten det är väl nyttigt att läsa dina inlägg.
  Hoppas soppan var god, den såg inte så´n ut. Du kunde väl strö lite persilja på.
  Fin är däremot skolväskan. Släktingar vill så väl, men de kunde låta bli att köpa vissa saker.
  Skolväskan verkar vara viktig för barnen. Tyvärr är det lite märkes hysteri långt ner i åldrarna. Det får väl bli några andra saker med hästar på.
  Det låter inte klokt att så mycket böcker ska bäras fram och tillbaka. Jag vet inte hur det är i svenska skolor nu för tiden. Men egna skåp har de - hur mycket som får plats där vet jag inte.
  Strunta i din bror - vi bloggare gillar alla vackra blommor. Min bror läser inte "sådant strunt" sa han när jag för ett år sedan sa att jag skulle börja blogga. Ja, det är frivilligt.
  Ibland jävlas datorn. Jag klagar för min son, han påstår att det är den mänskliga faktorn.
  Fel och åter fel - den lever sitt eget liv ibland.
  Hoppas der blir bra med sonens svullna kind.
  I morgon är en annan dag - kanske solen skiner och vi hoppar av glädje.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Här är det också urtrist väder! Perfekt städväder kan man tycka, men man blir inte ens sugen på det (frågan är i fall det finns något sådant väder??).

  Jag undrar hur många super-morsor det finns i verkligheten??? Jag hoppas och tror att de är en illusion!!!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 4. Är du säker på att det där är soppa?? Sa inte du att ni var magsjuka förra veckan?? Du sparade inget, va?
  Skojar förstås:))
  Säkert en god, tysk, närande soppa. Gjord på bratwürst och kartoffeln kanske.

  Brukar också skjuta upp skolmaterialinköpen. Vem vill tänka på det när det är sommarlov??
  Men den där draghjälpen såg ju riktigt praktisk ut.
  Här regnar det också så det har blivit en innedag. Alternativet vore att använda sig av gummibåt, men det har vi ingen.

  Ha det bra och smaklig måltid!
  Camilla

  SvaraRadera
 5. Upp med hakan, efter regn kommer sol (nån gång, i alla fall).
  Stackars "supermorsor" - vilka krav de måste ställa på sig själva! Det viktigaste måste väl ändå vara att alla är friska, har mat för dagen och tak över huvudet.
  Vår supervärme har ersatts av mer normal svenskts sommarväder, småkyligt och regn. Jag har tröstat mig med att jag dammråttor med snabeldraken och bakat.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 6. Hej Elle, upp med hakan min vän. Nu får du klara dig utan mina kommentarer en vecka, sticker imorgon bitti! Vi hörs! Kramar Pia

  SvaraRadera
 7. Så tråkigt att det regnar hos er ,här har det endast regnat på nätterna i övrigt har vi fått den så kallade ryssvärmen fuktigt och kvavt....pust!! men jag klagar inte ;)Hoppas att ryggsäcken blir till belåtenhet och att sonen slipper svullnaden och sist men inte minst att supermorsan får lite solsken*ler*
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 8. One of those days... Även i Danmark ska väskorna vara dyra, av ett bestämt märke och matcha lunchlåda och vattenflaska......

  Sv. Tack! För uppmuntran - jag känner mig ofta som en "parasit" och VILL göra rätt för mig. Jag själv har svårt att se mig som "sjuk" även om det är just DET jag är...

  KRAM!

  SvaraRadera
 9. Här har vi inget vidare väder heller. Det har regnat hela dagen så det har inte varit någon idé att titta ut mer än nödvändigt.
  Jag har städat i Lissboden så svetten rann så nu börjar det se riktigt skapligt ut.
  Jag tycker skolväskan och de andra saker var fina. Varför ska man pyssla när det finns färdiga fina saker att köpa till ok pris?
  Det var roligt att läsa om dig och du busade riktigt när du körde utan körkort.
  Må så gott och ha en härlig och förhoppningsvis solig helg1
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 10. Hej
  Jag förstår att att humör inte var på toppen när ett inlägg plötsligt försvinner, teknik är bra så länge det fungerar!! :)
  Det börjar vara dags att skaffa skoltillbehör åt barnen!! :) Hoppas ni hittar just det som barnen vill ha utan att springa benen av er!!

  Tack, för hälsningen hos mig!!
  Kram
  Pi

  SvaraRadera