måndag 26 juli 2010

Dina blommor....

intresserar jag mig inte mycket för...skrev en av mina bröder i ett mail igår...men det är kul att se vad som händer hos er nere i Tyskland!!

Sorry brorsan, men den enda aktuella bilden är en blombild! Hoppas att du står ut med den...*ler*


Det är kul att även delar av familjen börjar följa bloggen nu. Jag har ärligt talat inte talat om för dem innan att jag bloggar. Konstigt tycker ni kanske, men jag kände mig inte "mogen" ännu som bloggare.

Vad händer i Tyskland??
För tillfället inget roligt. Jag tjafsar vidare med mina kontorssysslor. Har lärt mig nu att det man skjuter upp till morgondagen, kan bli en stor hög, om man skjuter upp det till många morgondagar...
Men det finns hopp om att jag en dag framöver äntligen har hittat allt jag söker. Sen vill jag ju äntligen ta ett par dagars "semester" också. Bara slappa och ta det lugnt, göra en utflykt med barnen. Nu ser det dock lite höstigt ut här...sommaren är väl inte slut redan?....hallå...mina barn har fyra veckors sommarlov kvar!!
Jag känner en viss panik nu...tänk om det inte blir varmt igen!!!

Panik har man även känt i Duisburg i helgen. Säkerligen har ni i nyheterna hört att 19 människor mist sina liv under lördagens "Love Parade". En slags modern variant av Woodstock. Dansande och firande techno-fans. Men det blev för många och i trängseln bröt panik ut. Människor trampades ihjäl. Man pratar bara om detta i radio och tv nu. Är svårt att blunda för detta och idag är mitt inlägg lite allvarligare än normalt. Jag sänder en tanke till de personer som mist en levnadsglad anhörig under helgen.
Under gårdagens reportage i tv intervjuade de en massa vittnen, direkt efter händelsen. Två av dem bar en etikett på bröstet där det stod "Dance or die"...
om de bara hade vetat hur denna slogan skulle stämma in på verkligheten!

Imorgon har jag klarat av den värsta "tidspress-sorteringen" hemma och hoppas på en rolig dag med barnen - som kommit och besökt mig på kontoret i timtakt för att se om jag fortfarande finns kvar.*ler*
Sen ska jag sluta tjata om kontorssysslor...hoppas jag!

Ha en bra start på veckan !
Kram

11 kommentarer:

 1. Hej på dig!!

  Jag känner igen det där du skrev om att inte vågat/velat berätta åt så många om bloggen " att det är inte dags ännu att berätta" själv har jag varit ganska försiktig med att berätta om min blogg åt våra vänner och bekanta osv. men nu vågar jag mera berätta vilket egentligen är bara roligt för bägge partner speciellt när många nära och kära bor på annan ort så är det kul om de kollar och ännu bättre kommenterar bloggen min!! Idag fick jag först kommentar av min yngre svägerska och det var såå roligt!! Själv tycker jag att bloggen är såå mycket roligare än facebook mera personligt och sakligt!!

  Önskar dig en fin dag!
  Kram
  Pi

  PS! Usch så tråkig händelse ni har haft i Tyskland när många dog :(

  SvaraRadera
 2. Man blir riktigt illa berörd när man hör om det som hänt. Midsommardagen kom min son nr 3 som är 19 år hem med bruten näsa efter att ha blivit skallad. Man är rädd varje gång de är ute för man vet hur fort det kan hända något. Men det hör väl föräldra rollen till att oroa sig, kvittar hur gamla de blir...Önskar dig en bra start på veckan gullet!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Ja, den där händelsen i Duisburg har även sänts här på nyheterna. Att det ska behöva hända känner jag bara...så onödigt...

  Har inte heller berättat att jag bloggar för någon, tills Patriks syster råkade känna igen min visningsbild, det är hon själv som tagit den:), och tänkte att -Va, fan, är det där?
  Tills hon insåg att det var jag som startat en blogg. Så gick det med den anonymiteten, men
  man får väl stå för det man skriver och försöka att inte hänga ut jobbiga släktingar alltför mycket:)

  Skönt för dig att ha pappershögen avklarad, själv tänkte jag sätta mig med min idag. Vädret gör att jag nog måste ta tag i den, som annars har legat sedan .....ja, någon gång tidigt i våras. Kan väl nästan åka i fängelse för mindre, antar jag:)
  Ja, då vet vi vad vi gör idag då.
  Lycka till med din. (hög alltså)
  Camilla

  SvaraRadera
 4. Vad trist att det skall gå så illa när människor är på plats för att ha kul.
  Jag är inte trött på dina blombilder och ditt kontor får du gärna skriva om fler ggr. Det kanske gör så att vi andra får tummen ur... och börjar rensa lite vi också. Jag ska försöka ta tag i lite fönstertvätt nu när det snart är slut på vårt sommarlov men två veckor till är vi lediga. Vi får verkligen hoppas att det lite varmare och soligare vädret kommer tillbaka snart.
  Må så gott i veckan!
  Kramar från Maria

  SvaraRadera
 5. Min blogg följs också av en hel del familjemedlemmar, men de vågar sällan skriva något.....ingen litar på mig! (ler)
  I Oumberliga Peters Värld är inget heligt...inte ens mina galan släktingar!
  Tragisk händelse det där som hände under festivalen, men inget nytt under solen, vi var i Danmark när det hände något liknande i Roskilde och faktiskt så dog det några ungdomar under en Gyllne Tider konsert, fast många har glömt...eller velat glömma kanske!
  Jag ocjh Lilla frun håller oss till mindre konserter på Gröna Lund här i Stockhol, det farligaste där är väl Lilla frun och hennes skonisngslösa rollator, stå inte ivägen för "Kryckan" inte då får du dina tår mosade ! (ler)
  Vad händer här då? Inte ett skit, väntar på att alla fragglar ska bli lediga sedan drar vi till "landet" mer hinns inte med i år, vi skulle ha åkt till Spanien med Husbil men det får bli nästa år om allt fungerar som det ska!
  Ha det bäst och trevlig fortsatt vecka!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!
  Lilla frun hälsar säkert om hon var vaken!

  SvaraRadera
 6. Beklagar verkligen den tragiska händelsen för ert land, och de drabbades närstående. Fruktansvärt att det händer, så helt onödiga olyckor, fast det är ju alla olyckor igentligen kan jag tycka.
  Vad kul att delar av din familj, vänner följer bloggen! Det måste ju vara än mer spännande då ni inte träffas så ofta.
  Mina barn och några vänner vet jag följer min men det är inget jag berättat om utan de har bara börjat själva.
  P.s Jag gillar dina blomminlägg.
  Kram Sussi

  SvaraRadera
 7. Haha, jag får nog ta tillbaka det där med blommorna.
  Jag inser att din blogg blir komplett med ett "potpurri" av blommor och vardagshändelser.

  Kanonväder här, fast dom har lovat annat.
  Så vi drar till Ystad djurpark och kollar vad de har att erbjuda.

  Kram!

  /Brorsan

  SvaraRadera
 8. Usch för det som har hänt i Tyskland:(.

  Hoppas att du såg att jag vinkade för fullt i fredags när jag körde förbi. Men vad det regnade i ditt land. Och det var lika tråkigt väder i Österrike och Slovenien också.

  Vill passa på att tacka för dina alltid så trevliga kommentarer;).

  Kramis från en lite bränd Heléne

  SvaraRadera
 9. Hej vännen!
  Här har jag missat mycket, sen jag hållit mig borta från bloggvärlden....Fniss!
  Hoppas allt är bra med dig, du är så gullig som tar dig tid att skriva några rader till mig fast jag inte varit så flitig på sista tiden med bloggen.
  Men nu är hösten snart här så då blir det andra bullar..Då ska det bli fart på bloggen igen. Fniss! Då känns det bättre att kura upp sig i soffan med datorn i knät.
  Jag har följt lite på nyheterna om den tragiska olyckan, och vad säger man....Tur att man inte har barn som är så stora än, som ska ut på sånt där....
  Hoppas att du får en fin vecka!
  Många SommarKramar till dig! Therese

  SvaraRadera
 10. Visst är det irriterande att det man skjuter upp till morgondagen finns kvar när man "återvänder" - att ingen annan kan fixa så att de försvinner ;-)

  Sv. Med 4 barn vänder man lite extra på slantarna och ibland skulle jag vilja kunna säga "självklart" istället för "vi har inte råd"...

  KRAMAR!!

  SvaraRadera