söndag 17 januari 2010

Vitaminbrist


Märker ni också av den?
Vitaminbristen!

Solen har lyst med sin frånvaro länge nog nu. Iallafall här i Tyskland. Även idag regnar det sedan timmar och snön töar sakta bort. Solen, en viktig vitaminkälla! Vem längtar inte efter den nu?
Alla är trötta och känner sig nästan sjuka. Många har huvudvärk, andra är deppiga. Har diskuterat detta med flera personer och vissa använder positiv energi för att orka igenom den mörka vintern.

Att säga "jag är frisk...jag mår bra...jag blir älskad" högt för sig själv flera gånger om dagen, ger positiv energi. Prova det! Du kommer att bli överaskad, det hjälper faktiskt! Det blir iallafall inte sämre av det!
Om man letar efter negativa saker i vardagen, hittar man dem med säkerhet och blir deppig av det.

Försök istället att hitta de positiva sakerna, även småsaker!! Och se, man blir på bättre humör och dagen känns lättare - även med regn och rusk!

(En grönsakssoppa är inte bara nyttig, den värmer också!)

Tills solen kommer tillbaka är det ändå viktigt att få tillräckligt med ljus och energi. Det är bra om man har möjlighet att ta en halvtimmas promenad om dagen i dagsljus - kanske direkt efter lunchen?
Glöm inte att le mot andra - med säkerhet får du ett leende tillbaka.
Ha en skön dag! Kram!

1 kommentar:

  1. Kan inte annat än att hålla med dig! Ett leende förder ett annat leende :)
    Södra Sverige känns just nu förflyttat till nordpolen, det har snöat i natt och det fortsätter. Hua! Jag vill ha vår!! Under tiden får vi trösta oss med tulpaner och den fantastiska doften av fuktig jord i växthuset.

    // Catarina

    SvaraRadera