onsdag 20 januari 2010

På "rådjursjakt"

Äntligen!!


När jag imorse skjutsade iväg barnen, gick solen just upp och man kunde riktigt se hur molntäcket sakta drogs undan. Det var verkligen som ett täcke. Tyvärr hade jag inte kameran med mig. Lite senare mötte mig dock denna blick från sovrumsbalkongen.
Tänk vilken skillnad det gör när man på morgonen möts av solen. Genast blir man glad! Det var så länge sen vi hade fint väder sist. Äntligen kunde man njuta i ett par timmar.


De senaste dagarna hade jag rätt mycket att göra, inte en lugn minut, dessutom var vädret mest vått, grått och dimmigt. Därför beslöt jag mig för att idag ta tid för mig själv och njuta av solen och samla lite kraft och d-vitaminer.

Var kan man göra det bättre än i naturen? Jag njöt av ALLT jag såg!

Om det nu var den blå himlen jag såg genom de nakna grenarna...

eller lite mossa på ett träd...

en järneksbuske...
(de växer som ogräs i "våran" skog)...

Jag lämnade den väg jag brukar ta och beslöt mig för att "leta" efter rådjur. Jag vet ju var de brukar hålla till. Men de var inte inne bland träden, där de annars brukar stå...

Men det gjorde inget, jag bara njöt av att se hur solen sken på träden och det var en härlig känsla att ha lite "skog" under fötterna, mjukt och tyst.

Rådjuren var ej heller uppe på kullen...däremot upptäckte jag att man därifrån har en milsvid utsikt. Jag tappade nästan hakan av denna upptäckt! Det måste jag visa min väninna vid nästa gemensamma promenad. Man blir förvånad över att upptäcka nya vackra platser i skogen, bara ett stenkast hemifrån. Varför lämnar man inte de stora vägarna lite oftare?

Rådjuren stod antagligen och gömde sig och skrattade ut mig. När jag sen ville lämna skogen kom tre av dem plötsligt skuttandes mellan träden. För snabba för min mig och min kamera. Kanske nästa gång...

2 kommentarer:

 1. Verkligen vackra bilder du tagit.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Ni har ialla fall bättre väder än här.
  Har inte sett solen sen....hm...förra veckan!
  Allt är grått och moddigt.
  Min lilla ljusglimt är att "titta in" till dej!
  kramkram
  Pernilla

  SvaraRadera