torsdag 14 januari 2010

Svenskt porslin i tyska badrum


Idag blir det lite "skitsnack" som jag kom på när jag var i badrummet i morse.
Jag blir nämligen ständigt påmind (och småler varje gång) om att jag har svenskt porlin i mitt badrum. Vår toalettstol är nämligen från Gustavsberg!
So what, undrar ni? Det har ju jag med!
Men hos mig är det faktiskt en annan sak. Att dagligen se Gustavsbergs-stämpeln på toalettstolen är för mig här i Tyskland lite "Sverige-känsla". Låter dumt, men är så!!

Jag har valt att ha "hängande" toalettstolar, är enklare att städa under då. Ni visste väl att det är en KVINNA som uppfinnit den hängande toalettstolen? Hon ville skapa ett så lättstädat badrum som möjligt - och det kan man väl säga att hon lyckades med?

En fyr på den sandfärgade marmorn med lite snäckor, ger lite strandkänsla och man drömmer bort sig till sommaren och hoppas kunna doppa tårna i lite salt vatten

Upptäckte hur fint badkaret....

...speglar sig i knoppen till duschkabinen.
När jag stod i duschen kom jag på en grej som en man påstod...

Män DUSCHAR...punkt!
Medan kvinnor är lite mer komplicerade...

För en kvinna har TRE olika sätt att duscha på:
- Bara kroppen
- Kroppen och håret
- Bara håret

Och där hade han väl rätt...?? Vi kvinnor kan nog vara lite konstiga ibland! Män har ju andra konstiga vanor som vi kvinnor inte riktigt kan förstå, eller?

1 kommentar:

  1. Det finns ju en lite berättelse att skratta åt, som jag inte minns helt. Men den går ut på att mannen går in och duschar, sen ut. Kvinnan går in och duschar, passar på att skura badkaret under tiden, putsa spegeln mm.
    Vi är nog lite skadade.....men sen skulle inte hemmet vara så fint utan oss och männen skulle inte klara sig....eller hur?!!

    SvaraRadera