torsdag 2 september 2010

Stopp!

När man t ex upplever en fin dag med barnen, ser dem ha kul och skrattar tillsammans, då tänker man ofta
"snälla, stoppa tiden en stund"!!
Bara för att hinna njuta ordentligt.

Tänk om man kunde trolla, svänga lite med trollpinnen och säga:

STOPP!!


STOPP!!Men dessa moment kan jag bara hålla fast med mobilen. Nåja, alltid något.

Sommaren kan jag inte heller trolla kvar. Hösten här här och det blir kallare för var dag som går. Snart ändrar träden färg, men det brukar bara vara fint - fram till första höststormen när alla löv försvinner.
Nu kommer årstiden då man av vädertekniska skäl (bra uttryck va?) är tvungen att vistas inomhus. Efter ett par dagar börjar man nästan klättra på väggarna.
Då kan det vara bra att besöka den stora "lekhallen" här i närheten. Hutlösa inträdespriser (Barn över 90 cm 7 Euro och vuxna 9 Euro!!) men där är barnen sysselsatta ett tag medan mamma kan välja mellan att hoppa omkring på trampolinen hon med eller ta en kopp kaffe i lugn och ro.
Jag valde båda alternativen!


Pojkarna klättrade ända upp till ringklockan (högst upp), även 7-åringen! Men han litade inte på säkerhetslinan och valde att med darrande ben klättra hela vägen ner igen, istället för att "glida".


Även dottern gjorde ett försök...ett är kanske fel uttryck, för hon försökte om och om och om igen. Hon skyllde på att kraften i händerna tog slut, jag vet inte, det kan nog även ha varit modet som "tog slut".
Nåja, de 2-3 meter som hon klarade av var iallafall modigare än mina försök. För jag försökte inte ens. Jag hör väl till de personer som har höjdskräck när jag står på mattkanten. Jag bjuder gärna på ett gott skratt, men det finns ju gränser för när man vill göra sig till åtlöje!

Bredvid lekhallen finns en fågel- och appark. Ingår i inträdespriset. Men man får ju pippi redan hemma av alla ap-släktingar som springer omkring - inte måste man betala för att se det? Men om ni undrar...HÄR var vi!

De enda väggar jag klättrar på nu är de här hemma. Trots att jag inom en timmas bilfärd kan nå minst fem ikea-varuhus...nej, fortfarande ingen katalog. Jag börjar nog tro på spekulationerna att jag får ett väl genombläddrat exemplar, säkerligen ligger min katalog mellan alla kaffekoppar på postens pausrum. Vad tror ni?

Kram

8 kommentarer:

 1. Jasså det finns fler än jag som tycket mattkanten är väldans hög...ler. Ja det var ett dyrt nöje men ibland får det kosta, och ni verkade ju ha haft kul. Ja det är i alla fall inte jag som har din katalog...
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ju det jag säger. Katalogen ligger och skräpar hos posten:)
  På tal om klätterväggar har två av mina barn varit medlemmar i stans klätterklubb, men inte nu längre, och ingen är gladare än jag.
  (Litar inte heller på de där så kallade säkerhetslinorna.)
  Ser mycket trevligare ut på studsmattan.
  //Camilla

  SvaraRadera
 3. Det gäller att leva i nuet, går ju tyvärr inte att spara på stunderna...

  Minnena finns ju dock kvar!!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 4. Nämen ingen katalog än?!?!? Nu skickar jag snart min till dig *blink*.

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 5. Hej!
  hittade dig via madame vit. Tyckte namnet på bloggen var lite kul så jag måste kika in:-)
  Ha en trevlig helg!!
  mvh Rita

  SvaraRadera
 6. Det är klart att du får fortsätta länka till min sida. Jag blir jätteglad!! Ha en skön fredag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Ja, Tänk om man kunde stanna tiden....Det gäller att leva i nuet!

  Hoppas att du får en fin helg! Kram Therese

  SvaraRadera