torsdag 23 september 2010

Jag ångrar redan....

att jag skriver detta inlägg idag!

Inte själva inlägget, men innehållet.
Jag sitter här ångestfylld, beredd att visa det jag absolut fasar för att erkänna:
Jag är inte perfekt!!

Ok, det var väl inte svårt att erkänna, för ingen är perfekt, alla har vi våra fel.
Men det jag snart kommer att visa är värre än värst. Det är utan tvekan att jag tvekar! Risken finns att jag förlorar alla mina följare efter detta...


Jag mjukar upp inlägget med att tala om att detta var ett väldigt lyckat köp. Decilitermåttet från det svenska möbelhuset är det absolut bästa jag kunde ha köpt! En perfekt tvättmedelsskopa!!!

Det har ju blivit en del inlägg om mitt (ok, vååårt...) senaste projekt tvättrummet. Jag har visat er bilder av ett perfekt tvättrum med världens underbaraste utsikt och Tysklands längsta arbetsbänk.
Igår kom sen frågan som jag hoppats att ingen skulle ställa:

Men Elle, VAR är FÖRE-bilderna...????

*svälj*
Eeeeeeeh, vadå förebilder? Det är väl oviktigt i detta sammanhang, eller...?
Nej...?....inte...?...aha, dem vill ni alltså också se....*kallsvettas*
Aha...
Nej...jag tror inte att ni vill SE detta egentligen. Tro mig. Kanske högst för att ringa runt till halva släkten, informera grannar och arbetskamrater, busschaufförer och snabbköpskassörskor om att
"Jag har minsann sett den värsta slarvmajan i hela världen - kolla in hennes blogg, vet jag, helt katastrofaaaaaalt att man kan bo så överhuvudtaaaaaaget!!! Tänk så skulle JAG minsann inte ha det hemma!

Nu kommer de absolut mest fruktansvärda förebilder som någonsin visats i bloggvärldens historia.
VARNING:Känsliga personer bör inte kolla vidare. De med hjärtproblem bör omgående lämna bloggen eller informera en läkare. Överkänsliga personer rekommenderas nu en valium eller ett besök hos närmsta psykolog.
Det som kommer kan ha svåra följder, leda till sömnsvårigheter eller framkalla ångestanfall hos "perfekta-vita-hem-med-ljuvliga-bakinlägg-bloggerskor" *blink*

Ok, Frida, du ville inte ha det annat...

Varsågoda...min FÖRE-bild....*ångestattack*


Rummet som gud glömde....och som Elle gömde...

Tack och lov att jag kan visa denna EFTER-bild!!!


Tvättrummet var tidigare ett utrymme för allt som inte hade plats någon annanstans. Inte bara tvätt, utan även tomflaskor, potatis, påsar, byggmaterial, trädgårdssaker, städgrejor...osv. I fönstret placerades alla hopplösa blommor, ni som följt mig vet att jag kallade det här för "straffrummet". Ok, nu vet ni kanske varför...*ler*

Det var rummet där man slängde in allt och snabbt stängde dörren efter sig!!!
Idag är dörren för det mesta öppen...*ler*


Min dotters lärarinna sade nyligen:"Barnen behöver inte sudda bort sina fel, det räcker om de inser att det inte är bra och gör det rätt istället!"
Jag tycker att min dotter har en klok lärarinna och följer hennes uttalande:
Det var det absolut värsta rummet i huset, vi förnekar inte allt stök, men nu har vi insett felet och gjort det bättre!

Så, dags för en liten utmaning igen...vem vågar visa sitt värsta rum? Eller hörnan bakom dörren som gud glömde? Källaren? Vinden? Fullstoppat förråd? Dammtussar under sängen (har jag dock inte just nu!!! *ler*), skitiga strumpor under soffan?
Glöm inte...ingen är perfekt!! Vem vågar lämna det perfekta Blogglandia för en liten stund?
Hur ser det ut hemma hos er när kameran inte är framme...??? *ler*

Kram

11 kommentarer:

 1. Hihi, det där var roligt att se. Men du? Har inte ALLA ett sånt rum? Hoppas hoppas hoppas jag verkligen i alla fall. Min garderob är sådan... Nu är den städad...för ett tag. Men när 6 åringen berättade att han hade sagt till grannarna att jag har en jätte stökig garderob!!!! Eeeh! Jag ska gå en annan väg med hundarna ett tag. Redan som 4 åring bertättade han på dagis - mamma lägger alla kläder på gungstolen...Jämt! Men gud...så slarvig är jag väl inte. Nåja...har inte kommit på tanken att ta en före bild av klädkammaren. Men jag skulle kanske pimpa den och ta ett efter kort. Varje gång! :o) Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Jag kan säga att vi har ett sådant rum; det råkar vara MIN klädkammare!! Allt slängs in där =) Jag LOVAR att du inte är ensam. En otrolig styrka att visa att man faktiskt är människa och att man inte är perfekt. Hur skulle världen se ut om alla var perfekta?
  Återigen, starkt gjort!!
  Och vilken förändring ni gjort, verkligen jättefint!!!!
  KRAM FIA SOM IDAG ÄR OSMINKAD OCH INTE PERFEKT =)

  SvaraRadera
 3. Så här är det: jag kan inte visa något rum från vårt hus! Ja, inte för närvarande ... faktiskt, vi som alltid haft rent och fint men nu ... får det se lite bohemiskt ut av vissa skäl...
  ;)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Tack för din hälsning!
  Du får mig verkligen att skratta, TACK! Ditt sätt att skriva är helt underbar!
  Och du, det dät är absolut inte det värsta vad jag har sett! Nej, ingen är perfekt och det behöver vi inte vara hellr! Du skulle se, hur det der ut här när mitt lilla barnbarn är här, oj oj! Då flyger sakerna hit o dit!
  Sitter faktiskt här med ett stort glas vatten!
  Har en trevlig torsdagkväll!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 5. Har vi inte kört en liknande variant innan? Jag visade upp sladdar o trasiga saker tror jag.. Men åhh vad du INTE är ensam om dessa utrymme!
  Jag ska visa..vänta bara :)
  SÅ himla hemskt var det inte..frågan är väl bara, VAR förvarar du potatis, blommorna o flaskorna nu då? ;)
  Kram Git

  SvaraRadera
 6. Men Lilla Gumman det var väl ingenting.....
  Välkommen hem till mig! I vissa rum stänger vi bara dörren snabbt för att inte allt ska ramla ut!!!

  Skulle jag visa upp det rummet så skulle jag behöva ha Varningstext i en vecka före på bloggen! Så värre har jag sett....Fniss!

  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram T

  SvaraRadera
 7. Ha, ha! Vi får väl se om jag törs anta utmaningen, vet inte vilket rum jag ska välja...finns högar i varje rum (det är ju därför jag behöver städhjälp). Det finn ju en anledning till att jag nästan bara visar detaljbilder med dimmad bakgrund...

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 8. Att "före" var som det var gör ju "efter" dubbelt lyckat!! Mitt värsta rum är typ det mesta av huset för tillfället. Jag älskar huset och att bo där jag bor - men inne i huset är det idel hopplock av möbler och prylar som jag fått, köpt på second hand eller hittat. Jag är tacksam för alla dem som hade ting att avvara när jag flyttade hit - men jag saknar min egen prägel. Snart så - jag har ju börjat så smått med att bygga om och tapetsera lite ;-)

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Tack för ett perfekt, roligt och precis som det är inlägg!
  Min "tvättstuga" är inklämd mellan toan och duschen. Tro vart jag sak planera att ha den överhuvudtaget???
  Jag beundrar din, så fin och så mysiga detaljer!
  Sedan vi flyttade i februari, så står kartonger och grejer i drivor både här och där tyvärr. Men nu har jag lovat mig själv att ta krafttag och fixa klart =)
  Ska nog våga visa före bilder också kanske... ;)
  Trevlig helg Sussi

  SvaraRadera
 10. Bra Elle!! Så ser det ut i min tvättstuga också...alltså på före bilderna. Ska banne mig fotografera min matsal som den ser ut just nu. Håller på att göra om tv-rummet och har ställt ut all skit i matsalen. Både sånt jag skall behålla och sånt jag aldrig mer vill se...
  Tack för initiativet, vi är nog fler som hänger på...
  Kram Pia

  SvaraRadera