torsdag 30 september 2010

Jag hatar....

...strumpor!!
skrek min 7-åring när jag försökte tvinga på honom ett par imorse.

Sedan han var fakir (och lade sig på glasskärvor och spikmatta!!) i skolans cirkus i somras, har han gått barfota så mycket som möjligt. Regniga dagar inget undantag!
När han kommer hem från skolan sliter han av sig skor och strumpor och njuter av att känna gräs och grus under fötterna.

Detta är taget för en vecka sen, när jag hittade min son i skogen bakom kompisens hus. Nej, tydligen gör det inte ont med barr under fötterna...

Mamma, det HÄR gillar jag!! Inga strumpor och skor!

Det är detta min son hellre gör än att sitta inne med trista läxor. Jag kan förstå honom och är glad för varje minut barnen vistas utomhus. Igår gjorde vi faktiskt läxorna utomhus och det gick både bättre och fortare än häromdagen.

I lördags hade vi svärmor och svägerska med familj på besök. Svägerskan hade packat in sina barn i tjock tröja och väst.
Gissa om de spärrade upp ögonen när 7-åringen kom runt hörnet, iklädd endast jeans!!
Jag försökte förklara för dem att han alltid är barfota och ännu inte har blivit sjuk! Han är nog härdad vid det här laget. De satt hela tiden och kollade med en orolig blick på min son medan jag försökte le och förmedla känslan att det är ok för mig att han är barfota.
För det är det. Fötterna är INTE kalla!!


Snacka om att de spärrade upp ögonen när grannkillen plötsligt kom springandes iklädd endast kortbyxor!!! Jag var tvungen att bita mig i tungan för att inte skratta när jag såg svärmors haka flyga i knät!

Killarnas kommentar är bara "Coola killar känner ingen smärta..."

En liten cool kille skulle man vara...*ler*
Ha en fin dag!
Kram

7 kommentarer:

 1. Jag tror dessa pojkar är sådana. Min store son snart 25 år ville aldrig ha vantar och andra kläder på sig när han var liten (Ungefär 22 år...skojar)Men det kvittade när man kände på honom så var han alltid varm. Låt barnen hållas lite, man skall inte pjoska för mycket....
  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Jag önskar att man kunde gå barfota hela året :)

  SvaraRadera
 3. Barnen ÄR så härliga! De tar ju på sig om de fryser!!! Jag fryser lätt men jag kan inte vänta att mina barn gör det också alltid samtidigt! men jag skulle kunna sitta med yllebyxor på sommaren:( Så när gräset var vit imorse och tempen visade +1.8! Gissa om jag hade lust att ta mig ut!?
  Har en fin torsdagkväll!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 4. Låt barnen hållas!
  Blir de förkylda av att inte ha några skor så har de i alla fall lärt sig något.
  Jag förstår att det var lite kul när släkten fick haksläpp:)
  Må så gott och ha en fin helg!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 5. Här hemma är det jag o yngsta sonen som lägger strumporna sist. Jag ÄLSKAR att gå barfota..det är en sorts frihetskänsla. Fast på vintern när golven är kalla kan det vara najs att krypa i ett par tjocka tjocka hossor (strumpor)
  Kraaaaam Git

  SvaraRadera