måndag 27 september 2010

The right side...

Först och främst vill jag tacka för alla fina kommentarer!
Helgen var fullspäckad med födelsedagar (= tårtinlägg...) och vedhuggning, sonen blockerade min dator dygnet runt och makens tastatur skrev bara konstiga bokstäver...vilket ledde till att jag inte ens kunde skriva min pinkod, eftersom bokstäverna blev fel! *grrrrrr*
Snacka om motgångar!!

Inte nog med det - jag kunde ej heller svara på era kommentarer eller kommentera i era bloggar. Vet inte om jag är den enda som hade problem med det i helgen?
Fel nr 503...som vanligt! Jag hoppas att funkar nu igen!

Jag ska försöka ta igen det i dagarna!! Bara så att ni vet att jag inte har glömt er och att jag även glädjer mig att nya bloggar har hittat hit! Tänk att jag vann ett par följare istället för att förlora ett par!! Ärlighet varar nog längst trots allt, eller? *ler*

Jag tänkte att jag ju har visat min sämsta sida...tvättrummet FÖRE renoveringen. Samt kanske retat upp en del proffsbloggerskor...sorry....
så idag tänkte jag visa mig från min bästa sida

Men...vilken sida är bäst?
Höger eller vänster?

Jag valde min vänstra sida...eller är det den högra?


(denna bild är tagen mitt i natten, därav påsarna under ögonen...*ler*)

Ja det är lite problematiskt det där med höger och vänster. (Nu pratar vi INTE politik!!) Inte bara barn, utan även vuxna har problem med det. Här lär man sig vid körkortsundervisningen att "höger före vänster" kör genom en korsning. Lite problematiskt bara när man inte kan hålla reda på vad som är vad...PANG!

Min dotter har just blivit 6 år och började nu i första klass. Häromdagen kom hon hem med ett snöre bundet runt vänstra handleden. Jag undrade vad det nu var...och hade Madonnas sekt, med det röda snöret runt handleden i bakhuvudet...

Min dotter lyfte vänstra handen och sade:


"Det här snöret har Frau B. bundit fast, så att jag ska veta att det här är högra handen!!"

Ok...lilla vän, nu ska mamma förklara dig det är med höger och vänster...

Antagligen har Frau B. har stått framme vid svarta tavlan och höjt sin högra hand och barnen har höjt sin vänstra...jag vet inte.
(Kanske ska tillägga att barnen inte tilltalar sina lärare med förnamn här i Tyskland. Det är antingen Frau X eller Herr X som gäller!)

Det finns ju även en viss risk inom sjukvården att det blir fel med höger och vänster. Jag menar, om en läkare får reda på att det vänstra (eller högra...??) benet ska amputeras....
ajajaj...där gäller det verkligen att inte tappa huvudet!

Särskilt i England...
"The left leg is the right one?"
"Right!"
och efter amputationen...
"The right leg is left!"

Eeeeh, nu blev jag själv snurrig där...men ni vet vad jag menar...right?


Ha en skön start på veckan!!!
Kram

15 kommentarer:

 1. Nu kommer jag snart ner till dig...eller till Tyskland i alla fall! Måste komma ihåg att tänka på det där med Herr och Frau!

  Härlig bild och fin ny header!

  Mvh
  Frida

  P.s. Det är konstigt hur vissa bloggar är så välbesökta...kanske de har en massa alias och skriver 350 kommentarer själva?? ;D

  SvaraRadera
 2. Ha,ha,ha ... ja, det är svårt. Vet du, jag trodde av ngn anledning att du var rejält blond (blond, inte blonderad) ... fråga mig ej varför.
  :)

  SvaraRadera
 3. Höger och vänster är verkligen inte så lätt. Jag kan erkänna att jag ännu i dag måste tänka till innan jag vet vilket som är vad!
  Gillar ditt förra inlägg! Så sant :)
  Kram Kicki

  P.S Jättefina stövlar!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt vacker tvättstuga. Och jag vet faktiskt inte vad jag föredrar kanske den första bilden där du mjukat upp intrycket med allehanda textilier med olika struktur. Tänk att det kan bli så vackert bara man har rätta fingertopskänslan när man kastar det lite nonchalant...;) Vacker sida av dig också och höger och vänster är inte lätt alla gånger det gäller att alla inblandade håller tungan rätt i munnen.

  Kram Lisa
  Jo, säger det samma som ovanstående: Jättefina stövlar!

  SvaraRadera
 5. Nu har jag läst igenom några av dina senaste inlägg!!!
  Snälla fortsätt att blogga som vanligt för jag gillar dina inlägg!!
  Dom där stövlarna är såååå fina!!!
  Jättekul att få se en liten bild på dig!:)
  Må bäst!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 6. Höger och vänster...varför är det så svårt ibland! Specielt för min pappa, jesses, han svänger alltid åt fel håll, sager man "nästa höger" så ...då hamnar vi till vänster och andra håll likadant!
  Error 503!!! :( Ofta på kvällarna men jag har börjat då trycka på Uppdatera (F5)..HJÄLPER! :)
  Rolig att se allafall helften av dig!
  Har en fin måndag!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 7. Det är klar enklare med höger/vänster på tyska än på engelska ;D.
  Däremot om man ger sig ut på sjön, styrbord - babord - höger eller vänster, beror på vilket håll du ska åt ??? undrar varför jag aldrig fick köra min fars båt :o
  Höger och vänster är nästan lika svårt som att förstå sig felmeddelandena man får från blogger. Har också haft svårt att kommentera den senaste veckan.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 8. Ja, man måste visa sig från sin bästa sida och sen om det är höger eller vänster det återstår att klura ut. Säger nån till mig, sväng vänster, då måste jag först vifta lite med den hand jag skriver med för jag vet att det är höger och så kommer jag då fram till att jag skall svänga, inte åt det hållet utan det andra......det är sånt man får dras med.
  Det var sött med det lilla kabbala snöret på fel arm....
  Kram

  SvaraRadera
 9. Det tog ett tag att läsa "igen" allt jag missat förra veckan. Det är visst en hel del som händer både på tvättstugefronten och på bloggfronten(tänker på ditt sk. proffsbloggsförsök):)
  Läste också om släktens vandringar runt om i Europa, kanske inte så konstigt att du far runt som du gör då? Fast nu verkar du ha rotat dig som Frau ...ja, vadå, Müller kanske.

  Kul att få se halva Elle, som vuxen, har ju annars bara en bild från ett gammalt klassfoto, jag tror det är från sexan, i huvudet. Kan ju kännas lite schizofrent ibland när jag ska kommentera:) och har den "gamla" bilden på dig i huvudet.
  Såg förresten den där gulliga bilden på dig och din bror i den där snygga t-shirten, tycker du skulle trycka upp en ny sådan åt dig. Det vore väl något??
  Ha det så himla bra, Frau Müller!!
  Camilla

  SvaraRadera
 10. Sv: ja, kan väl säga att min bild var en korthårig krullig blondin *ler*.
  Undrar vad t.ex du har för bild om mig ... nog inte i närheten av mitt ORK liv skulle tro ... *skrattar* detta är fördelen med alias!
  Ha det så bra.

  SvaraRadera
 11. When nothing goes right... go left.

  Haha det är komplicerat det där med höger och vänster *ler*!

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 12. Jag brukar säga att "hur man än vänder på sig är rumpan alltid bakom en",höger eller vänster beror på =) Konstigt det blev nu men men=)
  Roligt att se en glimt av dig, fin =)
  Fortsätt med dina personliga texter, det är roligare att läsa =)
  Kram Fia

  SvaraRadera
 13. Hej Elle, tack för tipset! Det hade jag faktiskt ingen aning om. Är det något jag frossar i när jag är förkyld så är det just citrusfrukter, honung och vitlök. Nu blev det visst bara vitlöken kvar! Ha ha! Då blir det lika synd om min omgivning som det är synd om mig.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 14. Ja Elle..det är bara att inse att vi är tvillingsystrar. Troligtvis tvåäggs eftersom vi inte är ett dugg lika, du har tjockt brunt hår o blå (?) ögon.. Jag har grått (fast numera slingat sandfärgat) hår o bruna ögon. Shit the same för vi tänker LIKA! :)
  Klockan e halv tolv på natten så nu ska jag kasta min icke graciösa kropp i säng!
  Hörs snart..Kram Git
  Ps. vilken svammel-kommentar, skyller på sömnbrist.*L*

  SvaraRadera
 15. Åh vad jag är trött, men jag var ju tvungen att bara titta in till dig, och nu sitter jag här och fnissar igen..gör alltid det när jag läser dina inlägg....du är underbar!
  Kram Pia

  SvaraRadera