måndag 14 november 2011

Vad sysslar jag med egentligen?

Vad sysslar jag egentligen med under mina små bloggtorkeperioder?

Jo, bland annat besökte jag nyligen det svenska möbelhuset och njöt av den blå-gula miljön. Ja, det känns nästan som att gå i Malmö. Nästan. Tills nån av de andra besökarna öppnar munnen. Eller det ropas i högtalarna att ett par barn vill bli hämtade i "Smaland".
Köttbullarna smakar dock likadant överallt - men här har man pommes frites som alternativ till potatismos. Snacka om att integrera svenska rätter i den tyska matkulturen.
Jag blir ofta tillfrågad vad jag lagar för mat hemma - tysk eller svensk?
Då frågar jag tillbaka, vad t ex spaghetti är - tyskt eller svenskt?
Och när jag gör köttbullar har de bara en annan storlek och form än de tyska frikadellerna - och mina smakar bättre..*blink*För att återkomma till besöket i det svenska möbelhuset.
Där inköptes ett par ramar i olika storlekar. Sen blev det ett litet besök i fotoaffären, där jag framkallade lite bilder. Bland annat förstorade jag upp bilden jag just nu har i headern.
Min blivande man, Jamie, fick lämna sin plats i hallen och ersattes nu av den nya bilden.Morgonen därpå kom min nuvarande man med kaffe på sängen. Jag undrade vad han tyckte om den nya bilden?
"Vilken bild?" undrade han (!!!! Typiskt man eller vad???)
"Bilden...på hyllan...i hallen.."
"?"
"...vid trappan?!"

"???"
"Såg du inte bilden??!!"
"Näää, den missade jag"
*suck*

Ok. Det är nog lätt för en man att missa en bild när man går ner för trappan, säkerligen koncentrerade han sig på sina fötter eller så...


Jag traskar ner för trappan...Tralalalalala...man ser ingen bild!! (???)


Ha en fin dag!
Kram

9 kommentarer:

 1. Han hade nog bara dig i huvudet. Han var ju på väg att ordna kaffe på sängen. ;)

  Eller har kaffeservicen något med översvämningen för nån dag sen att göra?

  SvaraRadera
 2. En underbar plats att ha en underbar bild på!

  SvaraRadera
 3. man ser det man vill se - eller hur säger man

  SvaraRadera
 4. Frikadeller är väl kokta köttbullar (typ)? Blä! :-P

  Ha ha! Ja det där är TYPISKT karlar!!! :-D

  SvaraRadera
 5. Hmmm maken behöver nog glasögon ;D Hur kan man undgå att se en sån underbar bild??
  Köttbullar, de e gott de!!
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 6. Kan inte har varit lätt att missa den du... ;-)

  SvaraRadera
 7. Klart en karl inte ser en bild. Jag ställde en stor kasse på översta trappsteget för länge sedan för att testa. Den klevs över utan den minsta lilla kommentar i 1 månad men då jag tog bort den själv.......Fast du som ser bilden måste ju bli lycklig var gång du ser den för den är fantastisk!
  Agnetakram

  SvaraRadera
 8. Konstigt det där, en gång hade jag rivit en vägg i hallen och när mannen kom hem märkte han ingenting! Ja, det är sant, mamma o jag satt och vrålgarvade i köket...

  kram

  SvaraRadera
 9. Härligt som vanligt att läsa dina inlägg och stort tack för att du förgyller min blogg med dina undersköna analytiska kommentarer!
  Någon direkt bloggtorka har jag inte, men däremot har jag lite problem att hinna med att kommentera lika mycket som förut, barnen börjar flytta hemifrån och behöver lite mer ekonomisk hjälp och det i sintur gör att jag i princip bara jobbar numera, men självklart så "pysslar" jag med Lilla frun också, men nästa år så är alla tre utflugna och då blir det problem vem som ska "sköta" hemmet!
  Ha en fin fortsatt vecka!
  Stor Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera