torsdag 24 november 2011

Behöver dekorationstips!!

Första advent närmar sig med stormsteg. Grannfrun och jag promenerar med stormsteg vi med, tre dagar på raken den här veckan! (visst är jag duktig va?)
Under tiden kollar vi in i vilken del av skogen mossan är finast, märker oss var de bästa barkbitarna ligger och gömmer pinnar som ska bli pysselmaterial.

Jag tänkte kombinera saker ur naturen med lite "kitschiga" detaljer. Därför beslöt jag mig för att se mig om även i trädgården för att försöka hitta lite adventspysselmaterial. Nu kan jag inte bestämma mig för vad som passar bäst till mossan. Därför ber jag ER om hjälp. Vad tycker ni?

Ska jag kombinera mossan med en nyutsprungen ros?


Kanske med hortensia? Har sett det i blomaffären och det var en jättefin julkrans.


Eller ska jag välja en gul jul och dekorera med den nyutslagna påskliljan?
Skulle även kunna kombinera den med de rosa rosorna och lavendeln och göra det riktigt färgglatt.

Vad tycker ni? Rätt svårt att välja va?
Eller ska jag bara hålla mig till mossa och kottar?

Ljusen är iallafall inköpta redan. Mina svägerskor tvingade mig att följa med till ikea igår. Jag ville inte alls egentligen. Ni vet ju hur fruktansvärt trist jag tycker det är att gå där...

Hur dekorerar du din adventsljusstake?

Kram

12 kommentarer:

 1. Tycker att du ska ta till lite juligt material, det andra kan du ta till påsken eller så..he he.
  Måste också till Ikea och köpa blockljus, det ska jag ha i adventsstakarna. Vad mer vet jag inte ännu...

  kram

  SvaraRadera
 2. Jamen, alltså - påskliljor, adventsljus och mossa - det vore ju i alla fall oSvenskt ;o Stackare som tvingaades att överleva ett besök på det stora varuhuset, huuu det går rysningar längs ryggraden :) (av vällust och avundsjuka)!!
  Det enkla är det vackraste hur, eller hur? Jag gjorde det enkelt, väldigt enkelt, för mig. En bricka, fyra ljus och mossa. Inget ovanligt, kitschigt eller uppseendeväckande, men i min smak (i år).
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Det beror ju vad du har för färger annars på julen hemma hos dig tycker jag, men de rosa rosorna skulle säkert passa fint i mossan. De lila blommorna också, men som svensk tycker man ju inte att gult passar så bra, men du skulle ju kunna sprayfärga påskliljan med guldfärg...:)

  SvaraRadera
 4. Fråga inte mig, jag är inte den pyssliga typen... skulle vilja, men har inte talangen!

  SvaraRadera
 5. Allt!!! Ta allt!
  Jättekonstig vinter i år, eller hur?
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Ja du har då grejer att välja mellan! Jag kan inte ens uppbringa hälften till min adventsstake så här blir det väl bara mossa och kottar och en och annan flugsvamp i vadd=) Inte alls så färggrann som din...men jag har Syrenknoppar det kanske skulle vara något? Nu verkar naturen ha fått spel...

  Ha en go kväll!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 7. Jag är väl inte den som mina kamrater frågar om råd i sådana här frågor...men jag skulle nog blanda lite av allt - bara för att jag kan...!

  SvaraRadera
 8. Hortensian hade nog blivit fin ihop med mossan och lite annat gran-pyssel. :-)

  SvaraRadera
 9. Jag är så tråkig så jag är traditionellt röd vitb och grön. Sitter och bloggar mig runt för att få lite julinspiration. Har inte börjat här ännu, utan i helgen är det dags. Missa inte att jag visar månadens dukning, årets juldukning på bloggen i helgen.
  Ha en fin helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 10. Jadu, för mig blir det inte svårt att välja.. Jag tycker du ska hålla dig till mossan och kottarna för annars kanske det blir värsta midsommarkänslan även om blommorna är fina:))

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 11. Hortensian för den har ju vi läsare fått ett visst förhållande till. Nej, men allvarligt, det blir nog fint hur du än gör. Du har i alla fall börjat tänka på pyntet, jag har ingen adventskänsla alls ännu.....Hoppas vi får se hur du gör.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. "Hur dekorerar jag min Adventsljusstake"? lyder alltså frågan. Undrar verkligen om jag skall svara på det, du vet ju vad jag har får teman på min blogg Elle! (ler) Lätt att hamna på hal is måste jag säga!
  Men jag har ju mina seriösa stunder som du vet, så jag tycker du ska göra en modern tolkning och använda rosor i mossan, fast kanske inte gula, har du ingen röd ros i något hörn av trädgården?
  Ha en fin Adventssöndag!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera