tisdag 10 januari 2012

Yessssss.....

...I'm still alive!!!!!

Jag överlevde lovet!!
Det var med en viss lättnad jag skickade barnen till skolan igen. Vi hade regn och stormar under nästan hela lovet, vilket ledde till en viss frustration här hemma.
Till min förvåning erkände t o m 9-åringen att han tyckte att det skulle bli kul att komma till skolan och se sina kompisar igen. Anledningen spelade mig ingen roll, huvudsaken var att han tyckte att det skulle bli kul.
Morgonrutinerna flöt på utan vare sig komplikationer, irritationer eller förseningar. Tvärtom, var vi ovanligt tidiga i skolan.

Sedan en del förändringar och klassbyten infördes i höstas, går barnen numera gärna till skolan. Det var inte roligt att skicka iväg en gråtande förstaklassare med magont var och varannan morgon. En käck kommentar som "det blir nog bra" hjälper inte där.
Idag hör jag inte ens en negativ kommentar. En puss ute vid parkeringen och sen försvinner de med raska steg. Inget klamrande, inga tårar, ingen som vill följa med mig tillbaka hem. Tack och lov!

Särskilt glad och lättad blev jag när 9-åringen strax före jul kom med ett lyckat matteprov. Från att ha haft urusla resultat kunde han nu visa upp ett toppresultat. Han fick en liten belöning, för att bli sporrad till att fortsätta kämpa i framtiden.


I Tyskland betyder en hake att det är rätt. Även betygsättningen är tvärtom - en femma är sämst och en etta är bäst.

Nu när jag börjat få igång morgonrutinerna, hoppas jag även komma ifatt med bloggandet igen.

Kram

14 kommentarer:

 1. Vad roligt att 1. Du överlevt 2. Att ungarna trivs så bra i skolan!
  Man ska ju gå där ganska länge, så det är bra om man trivs!

  SvaraRadera
 2. Då får vi anledning att önska dig välkommen tillbaka samtidigt som dina barn åter äntrar skolan. Jovisst hade man blivit snurrig, allra helst som lärare om man skulle byta nationalitet. Antar att man hade vant sig efter ett tag men ändå!

  Kram till dig från mig

  SvaraRadera
 3. Vad skönt det är när det flyter på som det ska och att barnen tycker om att gå till skolan.
  Ända sedan vår dotter började för 8 år sedan och man frågade om VÅRA mål för skolan har vi svarat att hon ska tycka skolan är rolig. Vi har aldrig önskat bra resultat som ett eget mål för jag tror att de kommer om man trivs och blir respekterad.

  Kul att du är tillbaka!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Du är efterlängtad.........
  Härligt med barnen....

  Kärlek.......Malla

  SvaraRadera
 5. Glada barn som skuttar iväg till skolen måste vara en stor lättnad för en mor!
  Så bra med betygen, då tar jag med mina gamla betyg och kommer till Tyskland så anses jag plötsligt begåvad.....
  Kramar

  SvaraRadera
 6. En kollega kom in till mig och sa precis samma sak: Tack och lov för att jullovet är slut! Själv hade jag önskat att det varade i minst en vecka till... fast utan att ta av mina semesterdagar ;o)

  SvaraRadera
 7. Welcome back! Och tur att du överlevde! Även jag har saknat rutiner men NU är ditt paket påväg! Förlåååååt att jag inte fått det på lådan tidigare.
  Massa kramar!

  SvaraRadera
 8. Välkommen tillbaka - du har varit saknad!
  Rutiner är inte så himla roliga, men bra att ha.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att det har blivit bättre! Vi hade ett sommardagis där sonen var helt hysterisk vid lämning och grät hejdlöst. Verkligen hemskt! (Även om det bara var för 4 veckor). :-(

  SvaraRadera
 10. Men det måste ju betyda att jag har jättebra betyg i Tyskland!!?? Skulle kanske fara ner och bli hjärnkirurg eller nåt. :)

  SvaraRadera
 11. Samma här, barnen klättrar på väggarna. Trist nog har de dessutom varit sjuka ett par dagar så de missade skolstarten idag, men idag stannade gubben hemma och jag fick "vila mig" på jobbet!! ;D

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera