söndag 1 januari 2012

Lite seg idag

För att vara en nära-på-nykterist lyckades jag väldigt bra med nyårsbålen. Tyvärr hör jag till de personer som blir som en sömntablett av alkohol och jag höll nästan på att ansluta mig till den ständigt ökade skara av sovande barn. Och det efter en minimal mängd av bålen. Det sista barnet som somnade var 9-åringen. Han kämpade länge med de sviktande ögonlocken, innan han gav upp kampen klockan 23.39.

Eftersom jag var mer trött än alkoholiserad, var det jag som agerade taxichafför hem. Har ju en del vana i mitt extraknäck som "mamma-taxi". Egentligen var det tänkt att vi skulle sova över där vi firat, men maken ville sussa i sin egen säng.

Där drog vi ett streck genom tonårssöndernas planering av nyårsaftonen. De hade firat hemma och till frukostbordet hade vi i morse två söta tjejer vid bordet.
Konstiga tankar kommer upp. Ska jag ta det där skyddsnacket igen eller riskera att ha första barnbarnet vid bordet till nästa nyår....
Att någon sover över hos dem är väl inte konstigt. Det nya är att det inte är killar längre. Kanske en tanke man måste vänja sig vid när man har myndiga barn i huset.

Efter frukosten kom den där nu-måste-jag-rensa-känslan över mig och jag ville bli av med de lätt dammiga juldekorationerna. Jultomtar och annat landade i kartongerna igen.


Ett par hyacinter hade börjat blomma ut och blev klippta. Jag är ju tacksam över att numera kunna köpa hyacinter till jul. Det var svårt tills för ett par år sen, eftersom hyacinter i Tyskland räknas som vårblommor. Synd bara att de stinker så fruktanskvärt när de börjar blomma ut.

Under julgranen låg en trasig kula och en massa barr. Jag sopade undan dem och kom emot en gren med borsten. Ett nytt lager av barr lade sig dekorativt under granen. Då kom jag på att jag glömt att vattna granen. Men den flyger ut i veckan iallafall, så det vore slöseri med vatten att göra det nu.
El och vattenpriserna ökar i det nya året, sade man i radio igår.
Är det något nytt? tänkte jag.

Något trött och seg är jag tacksam över att inte ha druckit mer. Vem vet hur jag hade mått . Jag tar en kopp kaffe och hoppas att vitlökssmaken i munnen lägger sig till imorgon. Svägerskan har en viss förkärlek till att stoppa vitlök i allt - och det med råge! Var tacksamma för att det inte är en luktblogg!

Ute har det duggregnat hela dagen. Mitt nyårslöfte, att tänka på mig själv och motionera regelbundet - räknas från och med imorgon...
Kanske hinner jag även imorgon att kolla in till alla bloggar som har varit här och besökt mig under jul- och nyårshelgen. Tack för alla fina kommentarer!

Sitter även du med mysbyxor och är trött och seg idag?

Kram

19 kommentarer:

 1. Nej, vi har varit ute på en långpromenad! Klarade det en dag iaf ;) Ploackat undan tomtar, men granen får stå kvar, den barrar inte alls!!!
  Gott 2012 till dig! Kram!

  SvaraRadera
 2. God fortsättning...
  Från en mjukbyxa till en annan, jag själv började mjukt med en runda kl 0200 med hunden efter raketerna hade smällt färdigt host, nästa en kortare våtare runda kl 10.00, nästa en längre men fuktig runda kl 14.30 och nu är jag en riktig mjukis som är ett med soffan.
  Kärlek..Malla

  SvaraRadera
 3. Jag har också mjukisar, har haft hela dagen..
  Kommer nog somna i dem också för den delen!
  Har städat bort all jul, känns så skönt!
  Nu har jag snart ätit min sista tårtbit för den här julen, så det blir jogging snart!

  kram

  SvaraRadera
 4. Här har det också varit en mys-byxe-dag idag! Soffhäng framför tv:n med undantag för en liten promenad, bara för att rättfärdiga ännu mer soffhäng. Imorgon åker julen ut här också!

  SvaraRadera
 5. Mmmm, vitlök som är så gott!
  Seg är jag och glad över att jag inte drack som vissa gjorde på den fest jag var på. De är nog nyktra imorrn... Tur att de inte ingår i min bekantskapskrets.
  Frusen och med skallebank men det beror snarare på för lite rörelse och för lite frisk luft :)
  Idag fick julgranen för första gången onda ögat så den åker nog snart.

  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
 6. sitter här i mysbyxor och läser bloggar. Ha en god fortsättning på det nya året

  SvaraRadera
 7. God fortsättning på 2012. Vilket fint löfte du gett, mitt eget löfte blev något liknande:
  Ta tillvara på de möjligheterna som ges och våga anta utmaningarna.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 8. God fortsättning på nya året!!!

  Idag har jag varit ovanligt pigg och alert och det beror på vissa förändringar jag gjort även om de är små...men det är klart att det är mysbyxor som gäller en sån här dag=)

  Ha det gott och en bra start på veckan!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 9. Känner mig bakis idag fast jag inte drack nån alkohol alls igår. :P Mjukbyxorna har varit på hela dagen. :)

  SvaraRadera
 10. Tjejer vid frukostbordet är chockartat i början. Det har förekommit med den ena sonen rätt länge. Nu formligen bor hans flickvän här konstant, så nu är det nästan som ett extrabarn.

  Seeg har jag varit hela veckan, har knappt tagit mej ut. Behövde kanske vila, eller så var det brist på energi- Eller båda!

  Nu ska jag börja jobba igen. Lika bra! Jag är hellre ledig i vår, runt påsk brukar det vara skönt! Kanske skulle ta en tripp neråt Deutschland;)

  Ha en bra dag med eller utan mysbyxor.

  Kram och Gott nytt år! Marie

  SvaraRadera
 11. Jag var spik nykter! Men hasade ändå omkring i mjukläder dagen efter av gammal vana.
  Ha en god fortsättning och ta snacket med grabbarna, det gjorde jag senast när de satt och åt frukost. ;)
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vilket bra nyårslöfte Elle!! Me like.

  Kraaam härliga du/caja

  SvaraRadera
 13. Hallå Elle! Kan du hjälpa mig att hitta motsvarigheten till Keso här i Tyskland? Jag har letat och letat, men inte lyckats klura ut vad det kan tänkas heta.

  Hej hopp! :-)

  SvaraRadera
 14. God fortsättning på 2012!
  Ja här var det också myskläder som gällde på nyårsdagen.
  Jag slösade inte så värst mycket på vinet och champagnen, men kommer man inte i säng förrän vid 4-tiden så är man inte direkt Tarzan nästa dag:-)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 15. Nej här är inga mysbyxor här inte!!

  Jag tröttnade på barnen förlåt barren och slängde ut graneländet.... Har sedan spenderat resten av dagen till att dammsuga....

  Och nej - jag sparade inte på vattnet ;)

  Kram

  SvaraRadera
 16. Hur visste du det? Att jag haft på mig mysbyxor hela dagen??? Sierska där!!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 17. Tack Elle! Nu ska jag försöka leta på rätt ställe! :-)

  SvaraRadera
 18. God fortsättning vännen :-)
  Känner till det där med extragäster till frukosten. Och middagen. Fast pojkar här *suck*.
  Nattikram

  SvaraRadera
 19. Nej, alkoholen fick vara även för min del för jag skulle ju jobba på Nyårsdagen..
  Mjukisbyxorna finns på mig så gott som alltid när jag är hemma.
  God fortsättning önskar jag dig...

  Kram Maidi

  SvaraRadera