onsdag 11 januari 2012

Tack fötterna och varsågoda!

Mitt nyårslöfte var ju att tänka mer på mig själv och motionera regelbundet. Eftersom jag började med det redan i höstas, tänkte jag att det vore ett bra löfte att helt enkelt bara fortsätta. Vore kul om jag minskade lite i vikt också. Men vågen har liksom fastnat i ett och samma läge.
Kan elektriska vågar fastna i ett läge...?
Ska jag ge chokladbiten jag åt igår kväll skulden? Varför kan jag inte låta bli bara?!! Eller intala mig själv att muskler väger mer än fett. Men är jag en j-a Schwarzernegger nu eller? Kanske bättre att dra till med den felfungerande sköldkörteln. Att skylla på hälsan är alltid en bra ursäkt. Eller vill min kropp inte väga mindre kanske? Har den inget att säga till om här?
Jag fortsätter motionera medan jag försöker hitta svar....

Igår investerade jag i mina fötter och köpte de absolut dyraste skorna jag någonsin köpt i hela mitt 4...29-åriga liv. Fortfarande tvåställig summa, men dyrt för att vara jag. Mina skor ska vara bekväma och billiga. Är de sen snygga också, tar jag med dem hem.
Men mina fötter kommer att tacka mig, liksom mina knän.

Häromveckan gjorde jag något jag aldrig gjort innan. Jag var på fotvård.
Har väl alltid haft en förutfattad mening om att det bara är något för pensionärer. Men icke! Vilken skillnad! Inga störande förhårdnader under fötterna som gör ont när man går. Alltför ofta glömmer vi bort att det är fötterna som bär oss genom livet, men vi sköter dem inte som vi borde.
Alltså köpte jag de där dyra sportskorna, som tack liksom.

Tack fötterna!


Fast helst av allt går jag barfota.
Fler som längtar till sommaren?

Kram

17 kommentarer:

 1. Ja jag :) Men det är kanske så, det är kanske din "riktiga" vikt du har. Att motionera är ju inte fel ändå, av hälsoskäl. Säger världens lataste motionär...

  SvaraRadera
 2. Jag har stukat foten, gör ganska ont så löpningen får vänta..
  Motionera gillar jag, det var ett bra nyårslöfte. Jag avlägger aldrig några..

  kramen

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, fötterna ska man vara rädd om.
  Det är så J-la svårt att gå på händer ........

  Kärlek.......Malla

  SvaraRadera
 4. Just nu längtar jag till barnens skolstart som är i morgon. Minsta tjejen har dock väldigt olägligt blivit sjuk så hon får börja terminen hemma i sängen.....

  Hoppas det går snabbt över - jag behöver lite egentid med mina promenadskor!

  Kram ♥

  SvaraRadera
 5. Ja, hur kan det komma sig att vågen fastnar? Det måste ju vara något, för det har min också gjort. På alldeles för höga siffror dessutom! Motion ska vara bra har jag hört, men om man får muskler som väger ännu mer måste det ju vara fel kan man tycka... Det är ju inte gå upp i vikt man vill liksom.

  SvaraRadera
 6. Förresten, tack för hjälpen med keson. Jag har hittat den nu med hjälp av dig. Toppen! Kan du hjälpa mig med en sak till? Jag vill gå och måla eller nå't på motsvarigheten till Medborgarskolan och Folkuniversitetet. Vad ska jag söka på då?

  SvaraRadera
 7. Hela kroppen kommer tacka dig för att du tar hand om fötterna. De är ju liksom dom som bär oss genom livet. ;)

  SvaraRadera
 8. Visst är det så! Ibland känns det som om vågen helt enkelt har fastnat i ett visst läge. Man försöker att hitta små förändringar hela tiden men inget visas på vågen.
  I botten är det så att vi har ett större intag än vad vi gör av med. Jag kämpar på men har samma syndrom som du.
  För att det ska göra någon skillnad på vågen tror jag helt enkelt att man måste äta mindre.

  Vilken fin present du gav din fötter. Bra skor är ett måste och fotvård är helt underbart. Har du väl börjat med det så kommer du bli helt såld.
  Ha en bra dag/
  Carina

  SvaraRadera
 9. Vikt och motion...jag är av den där sorten som är född lat, men sedan mellandagarna har jag slitit i föreningens gym minst 45 minuter, 3 dagar/vecka, promenerat SNABBT minst 3 mil, ätit sunt och försökt undvika kolhydrater...och i morse visade vågen en så hög siffra som jag aldrig sett förut...Inte kul!

  Fötter ska man vara rädd om, de ska bära en hela livet. Prova fiskpedikyr någon gång. Helt underbart!

  Kram, kram/ Lena

  SvaraRadera
 10. Tack för ytterligare hjälp. Jag har nu hittat kurser och måste bara ta mod till mig och skicka in en anmälan. Det är ju toppen att ha fått en alldeles egen privat tipsare ;-)

  SvaraRadera
 11. Barfota är BÄST!
  Fotvård unnar jag mig när jag tycker jag har råd, det är så skönt efteråt :-) Nattikram

  SvaraRadera
 12. Nej, just nu längtar jag efter vinter, riktig vinter!

  Ett par bra löparskor är värda att kostas på. Jag köpte ett par nya i höstas och jösses vilken skillnad, känns som jag studsar fram i spåret nu...nähä, så var det ju inte träningen är lika jobbig ändå, men det känns bättre för knäna!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 13. Mina problemfötter får jag nästan alltid köpa dyra, praktiska och fula skor till... Tråkigt men nödvändigt

  SvaraRadera
 14. Alltså! Jag borde också gå och ta hand om mina fötter. Men jag tycker ju så synd om den som ska göra jobbet så det blir lixom inte av.

  SvaraRadera
 15. Åh vad bra dina fötter skall må nu!
  Jag försöker också motionera och låta bli chokladkakan, det går superbra *host*.

  Japp, barfota är bäst!

  SvaraRadera
 16. Jag har såna där fötter to die for. Blir på sin höjd lite torr på ytan. Kommer ihåg när jag började på kondis. Hade sandaler med öppen häl. En av tjejerna sa att vänta bara, efter ett halvt år här har du inte lika snygga hälar! Tji fick hon för det hade jag. :)
  Min våg har fastnat i uppåtkurva, visar mer och mer för varje gång. tror den är trasig.

  SvaraRadera
 17. Håller absolut med - sommar och barfota är absolut bäst! Nu är jag tyvärr en av dom som "fuskar med fötter" så jag skulle behöva ta mig i kragen och göra något åt det...kanske imorgon...;)

  SvaraRadera