torsdag 29 september 2011

Sen sensommarrabatt

Jag fick en kommentar om att jag låter gladare.
Jojomensan! Det stämmer!
Efter att ha kämpat mig igenom en lååång och deppig period, har jag nu kommit fram till att det inte lönar sig att deppa när man är deppig. (Nej, jag har inte blivit tokig...tror jag)
Det är bättre att vara glad när man är ledsen! (jag HAR nog blivit tokig...are än innan)

Positivt tänkande är min nya kraftkälla!
Även fast jag har en hel del att kämpa med, inser jag nu att ingenting blir bättre av att man hoppar ner i en grop och mår dåligt.
Absolut ingenting, nichts, nada, nothing!
Istället försöker jag nu att möta alla motgångar och stressiga situationer med lugn och ro. Kanske t o m med ett fånigt leende på läpparna. Med betoning på försöker.
Med en massa egenvilliga barn i huset, kan man inte alltid behålla lugnet.

Pröva det - att le en hel dag - och jag lovar att du kommer att du kommer att må bättre. Om inte annat, så kommer din omgivning att lägga märke till det och du blir vänligare bemött.
Det blir inte sämre av att man på radionyheterna lovat sol och upp till 27 (jag bokstaverar: t-j-u-g-o-s-j-u) grader idag!!!


Nu börjar min ros äntligen att blomma ordentlig. Bättre sent än aldrig.
På tal om sen. Eftersom vi har sensommar nu, blir det en sen sensommarrabatt.


September månads rabatt

Det är kul att se hur hortensian skiftar färg under hela sommaren. Den var egentligen rosa, när jag planterade den. Men p g a jordens ph-värde blev den i år blå och lila. Minns ni?


Juli månads rabattNu börjar den bli rosa igen...


Otroligt, men alla bilder är tagna av en och samma blomma i år!

Jag är ledsen att jag inte kommenterat mycket hos er. Dels har jag haft minimal tid vid datorn och dels försvinner mina kommentarer när jag vill skicka dem. Fler med samma problem?

Ha en skön dag! Och du, glöm inte att le... :-)
Kram

11 kommentarer:

 1. En härlig blomma!
  Jag ler ofta för mig själv och många tittar på mig med konstig blick (de tror nog jag är galen!) som får mig att le ännu mer! :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hortensia är min favorit!
  Nä, jag har inte haft några problem med att skicka hälsningar. Kul att du känner dig gladare nu, livet blir mycket roligare när man är glad!

  kram

  SvaraRadera
 3. Jag ler när jag ser dina fina bilder - vilar mycket sommar över dem!! För övrigt har jag väldigt lätt för att le och visst är det sant som du säger - man mår klart bättre av att vara glad (om man kan). Kommer att tänka på en bild som ofta sitter uppe på arbetsplatser att det krävs 86 (?) muskler för att se sur ut men endast 14 (?) för att le - ligger nog en hel del i det påståendet!!

  Ha en fantastisk dag i soliga Tyskland!

  SvaraRadera
 4. Hej leende snygging :-)
  Jag ska plantera en vit Hortensia vid stugan, ska döpa den till Elle ;-) KRAM

  SvaraRadera
 5. *ler*
  Vad kul att du känner att det lättat! Om man går omkring och ler så tror folk att det är kul och ler tillbaka och då blir det ju kul!
  Och vilka fina bilder du tar!
  Kramar!!
  *ler*

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker ros! Ja, man blir annorlunda bemött om man ser glad ut, så i långa loppet tjänar man på det.
  Yngsta är hämtad och mår bra :)Tack för att du bryr dig!

  SvaraRadera
 7. Visst är det härligt!! Ett leende betyder så mycket - oavsett om det bara är mot sig själv i spegeln. Läser just nu en av Eleine Bergqvists böcker som handlar om just leendet och hur vi bemöter våra medmänniskor.
  Jag hoppas att sommarvärmen håller i sig:) Ha de riktigt gott, varma kramar Catarina

  SvaraRadera
 8. Så vackra blommor du har nu! Här är det verkligen HÖST nu (även om det är en skön och solig höst mestadels)

  SvaraRadera
 9. Hej Elle!
  Det var tråkigt att du mått dåligt en tid men desto bättre att du försöker tänka positivt. Jag har varit på skrattyoga en gång och ledaren påstod att om man ler fast man inte egentligen är glad bildas hormoner som gör att man så småningom blir gladare i alla fall. Vi får hoppas att det stämmer och faktiskt tycker jag att om jag anstränger mig för att le lite mer så känner jag mig lite gladare. Vi får hoppas att samma gäller för dig.
  Fina blommor har som du kan glädja dig åt och nu kan du passa på att vara ute i värmen i helgen:))
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 10. Hej vännen, nu är det ett tag sedan vi sågs....jag bär den härliga eftermiddagen med mig i mitt hjärterum och hoppas att den kommer åter.

  Kramar i massor/caja

  SvaraRadera