söndag 4 september 2011

Borta bra men hemma värst

Men vi hade iallafall otur med vädret....
skulle man kunna säga. Det började med sol och slutade med sol, men däremellan var det mest kallt, vått och grått. Vet inte om jag hade förväntat mig annat egentligen.
Lagom till hemresan kom solen och värmen tillbaka.


Det var jätteskönt reseväder. Fem personer inpackade som sillar, solsken och 30 grader...och AC:n var trasig...

Jag är rätt imponerad själv av 16-åringens förmåga att pussla i kubik. För det är ungefär det vi fick göra med bagaget. Det är dumt att komma till Sverige med fullpackat bagage, för jag borde ju veta att man alltid har med sig mer hem.
Men det gick!


Under hemresan sparade vi även en del pengar. Istället för att köpa en "Schnitzel" på färjan....(bestående av ihoppressat kött gömt under ett lager av konstgjorda smulor, tillsammans med ett par torra pommes - som man endast får ner ner med lite cola - och allt till ett pris som överstiger mina tillgångar...och med sönernas kommentar "Det här var det absolut äckligaste jag någonsin ätit") var jag smart nog att under hemresan svänga av till ett av de svenska möbelhusen, som låg precis bredvid autobahn. För samma pris som schnitzeln med Cola kostade för EN PERSON, fick vi nu köttbullar och potatismos med dryck för FEM personer!!! Visserligen med färdigmos, sås hinslafsat av en stressad kock och utan persiljedekoration, men ändå...
Bara ett litet tips på sidan om till nästa Tysklandssemester. Lämna Autobahn om ni vill spara pengar!

Väl hemkommen var jag hungrig igen.
Kylen var tom!
Maken måste ha sponsrat en viss hamburgerkedja under min frånvaro.
Jag hittade dock en kastrull med nudlar och skinksås som jag hade kunnat värma upp. Utseendet och kvalitéten översteg mina förväntningar. Men jag avstod ändå, eftersom det var jag själv som hade lagat det - 13 dagar tidigare...*harkel*
Det är otroligt hur länge denna maträtt håller utan att visa tecken på att börja "åldras". Jag funderar nu på att ta kontakt med Försvaret eller NASA. De behöver ju maträtter som håller länge. Har kanske hittat ett nytt yrke som...produktutvecklare?

Jag hittade även ett par bananer i en skål, men var inte säker på om de brunasvarta skalen skulle damma eller falla ihop i en smetig hög om jag tog i dem. Dessutom ville jag inte ge mig in i en kamp mot 57 bananflugor, så jag avstod även där.
De såg så hungriga ut de små liven...och man är ju djurvän...*host*

Det blev en liten frysrensning istället, med gamla fiskpinnar och pommes med grönsaker. Det fick fart på min mage och jag funderade på om inte nudlarna med skinksåsen hade varit det bättre alternativet trots allt...

Under lördagen passade jag på att fylla kylen igen.
Som vanligt när man kommer hem från sommarsemestern hittar man de första julkakorna i affären. Jag kunde inte låta blir, för ett par spekulatius (den tyska motsvarigheten till pepparkakor) smakar alltid bra till kaffet. Även när det är 30 grader ute....


Blev mycket mat där. Har mer att berätta om min Sverigeresa, men det tar vi i nästa inlägg. Jag tror att ni är mättade nu.

Kram

9 kommentarer:

 1. En sommar gick vår frys sönder ... sonen var ansvarig för blommor och stackarn, som bodde i stan, fick tömma hela (en gammaldags där allt ligger i samma stora "fack") . Inte mysigt för det hade legat så länge tydligen.

  SvaraRadera
 2. Alltid skönt att komma hem igen. Men det där med maten lät ju inget vidare - lät faktiskt lite äckligt. Förstår att du valde det svenska möbelvaruhuset, nästa gång får du komma ihåg att ta med dig deras pizzaslicar som du kan äta när du kommer hem (fast de är säkert äldre än 13 dagar)

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att hemresan gick bra, och välkommen hem, på ett sätt... :-) Kramar i massor!

  SvaraRadera
 4. Mätt och belåten, japp!
  kraam fina Elle/caja

  SvaraRadera
 5. Ni har haft det härligt, men man undrar ju hur mannen haft det? Hihi...

  SvaraRadera
 6. Jag undrar också vad mannen ätit under tiden du varit borta? Kul att du är tillbaka!

  kram!

  SvaraRadera
 7. Tänk så fort den tog slut din semester!
  Läskigt med gammal mat, slänger hellre och är hungrig. Ser fram emot en reserapport!
  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Skönt att vara hemma och få packa ut?

  SvaraRadera
 9. Inte kul att börja rensa ur det man själv sparade för evigheter sen..

  Hoppas ni är mätta nu, har barnen börjat skolan?

  Ha det bra. Snart blir det nog hemma bäst!
  Kram

  SvaraRadera