onsdag 30 juni 2010

Flädersaft och andra misslyckade försök

gränsen till granntomten har vi en fläderbuske. I år ville jag göra saft och grannfrun var vänlig nog att låna oss en stor glasburk att göra den i.


Bilden är ett par dagar gammal, nu är flädern snart utblommad...
Det bidde ingen saft i år heller, Elle körde med metoden "tänka för länge istället för att agera!" igen.
Istället gjorde jag citronlimonade, som faktiskt blev jättegod!! Den är nästan slut nu, så det blir en omgång till i dagarna.

Jag fick en kommentar i förra inlägget hur tusan jag kunde köra och fotografera samtidigt. Ok, jag erkänner, just DEN bilden på oldtimern har min son gjort, men innan den tog jag ett par egna bilder - medan jag körde...
Inget jag kan rekommendera, både bilderna och körstilen blir mindre bra.
Se själva...


Här i Tyskland är det rätt normalt att trycka på gasen när man kör Autobahn. Jag körde ungefär 140 när min son upplyste mig om att "om du trycker lite mer på gasen, så att nålen rör sig ännu mer, kommer vi fram snabbare..."
Ok, hade jag kanske gjort om jag hade kört en stor Mercedes, dyr som en villa, men nu körde jag ju faktiskt bara en normal Golf!


Avslutar dagens inlägg med att tacka för de som hållt tummarna för mig i mitt jobbsökande. Hoppas ni inte fick kramp och att ni inte hade alltför stora problem med att sköta era vardagliga sysslor. Ni kan äntligen släppa taget nu.
Tyvärr hjälpte det inte...de tackade för min ansökan, men tackade nej.
Synd, det hade nog varit ett roligt arbete. Kanske ska avslöja att jag sökte jobb som fotograf - ni vet de som gör dagisfoton. Ingen utbildning behövdes! Eftersom mitt intresse för fotografi har ökat genom bloggandet, såg jag det som en perfekt kombination av arbete och intresse.
Bättre lycka nästa gång....

Tack även för alla fina kommentarer!!
Kram

7 kommentarer:

 1. Mmm jag älskar fläder. Flädersaft, flädercider....läskande ;)
  Drack nyss en micrad kopp kaffe av det som var kvar sen i morse...hm inte lika gott.
  Var förresten utanför Camillas hus idag....hade hon kollat över häcken såg hon mej och dottern vid bilen som stog parkerad..Hade lite lust snoka mellan bladen för att se hennes vackra trädgård ;)
  Själv har jag då ingen vacker trädgård, utan hamnade här framför datorn för att pusta ut efter en storhandling i värmen!
  kram så länge

  SvaraRadera
 2. När vi bodde i Danmark drog jag en dag iväg med cykelvagnen för att plocka fläderblommor. Det blev många blommor och tre 10 liters hinkar med färdig saft. Ok 2 hinkar - den ena tappade jag ut på golvet i köket..... Koncentrerad saft är inte jättelätt att torka upp, speciellt inte 10 liter. Behöver jag säga att golvet var kladdigt ett bra tag efteråt - trots upprepad våttorkning?

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Sv. Glasbitar!! Då är jag glad att mitt barn + 2 kompisar ska göra någon slags gruppakrobatik :-)

  SvaraRadera
 4. Jaså, tyckte jag såg en nästa mellan bladen i häcken:)) (Såg att Pernilla varit här i trakten). Hade hon kommit in kunde hon hjälpt mig med att hacka gruset, jääättekul jobb:(

  Synd att du missade fläderblommorna, men då kan du vänta på bären och göra saft på dem istället. Går lika bra. Fast den blir inte lika god tycker jag.

  Synd också att du inte fick arbetet du sökte, men du får leta vidare. Till slut hittar du väl någon som inser vilka kvaliteér du besitter:)
  Kanske har du något gardencenter i närheten som behöver lite hjälp??

  Nu måste jag stänga av datorn, det börjar en himla bra film kl. 20.00.
  Hejsvejs!!
  Camilla

  SvaraRadera
 5. Fläder som är sååå gott.Nästa gång, AGERA =)
  Men citronlemonaden lät inte helt fel däremot, har du ett bra recept?
  Ja det finns saker jag också skulle göra annorlunda, men egentligen inte. För hade det som hände inte hänt, kanske jag inte uppskattat det jag älskar idag? eller varitden jag är idag =)
  Surt med jobbet, men ditt jobb finns därute. Det händer när det är RÄTT =) För oss båda =)
  Kram på dig!!!!

  SvaraRadera