tisdag 29 juni 2010

En dag i Düsseldorf

I lördags var vi i Düsseldorf, där min makes firma medverkade i en drakbåtstävling.
Min man och hans bror hade kört före. Jag kom själv med tre av barnen. Jag säger bara...tack gode gud för att det finns "navi" (navigationssystem/GPS). Är det något jag hatar så är det att köra Autobahn samt stora tyska städer. Jag erkänner, jag är en liten lantis!!


Det körs inte bara Mercedes i Tyskland. Vi körde om den här gamla fina bilen av okänt märke (herregud, jag kan inte mer än köra bil, tugga tuggummi och fotografera samtidigt!!). Jag tror att föraren var minst lika gammal som bilen...*fniss*

Nu var jag ju inte ens inne i själva centrum, men det jag upplevde räckte. Vi lyckades hitta fram till parkeringshuset utan problem och kom lagom för att se första loppet.
"Halva släkten" kom för att heja på!


16-åringen, svägerska med barn, makens båt, dottern, 7-åringen, motståndarnas båt, svåger med barn, 15-åringen

Jag blev angenämt överraskad av den originella arkitekturen runtomkring hamnen. Är ni i Düsseldorf, försök ta en liten runda i "Medienhafen". Glöm inte kameran!
Mitt akku tog tyvärr slut efter ett tag och jag missade många fina motiv...grrrrr!
Hann ta kort på ett av husen iallafall...


Gamla kranar hittade jag också...


Samt stöddiga och coola poliser...(snälla förstora om ni kan!!)
Vad gör man inte för att överspela den fulaste uniformen i världshistorien?


Tanter med papegoja på axeln...


Det hela var väldigt bra arrangerat, med stort utval av mat, dryck, lekstationer och annat kul för hela familjen. Jag vet inte hur många väskor, pennor och annat vi vann under dagen! Det spelades även levande musik, bl a av barn och ungdomar. Otroligt vilka talenter det finns...
Plötsligt drog 7-åringen iväg med dottern...lade sin skyddande arm om henne och såg till att hon blev målad i ansiktet. Jag önskar att jag hade kunnat visa hur han stod där och stampade i takt med musiken medan de väntade...


Plötsligt hade vi en liten fjärilsfe....


Efter många timmar i 30-gradig hetta körde vi trötta hem.
Att jag lyckades köra en liten, liten omväg för att jag inte orkade lyssna till min "navi", utan litade mer på vad skyltarna sade....nämner vi inte! *ler*

Jag vill bara nämna, till er som kör genom Tyskland i sommar, att bara för att man vill snudda förbi Köln, betyder det inte att ni ska köra mot Köln...fattar ni?
Nej? Inte jag heller...*blink*

Ha en skön vecka! Här i Tyskland smälter vi bort i hettan...
Kram

9 kommentarer:

 1. Ha ha jag gillar att läsa dina inlägg :) Poliserna ser ju strama och stroppiga ut, speciellt han i mitten. Färgerna måste härstamma från 70-talet... Men annars ser det ut som ni haft en riktig toppendag! Mycket vackert du visar, och så söt din dotter är...
  Kramar Pia

  SvaraRadera
 2. Vilken fin dag ni verkat ha! Fattar inte att ni orkade vara där i flera timmar i denna hettan.. Jo Jag åkte o shoppade! Blev massa fint o känner mig riktigt nöjd.
  Nu ska jag slappa igen, dricka kaffe o njuta av att jag är ledig.
  Kramen!

  SvaraRadera
 3. Så härligt ni har det.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 4. Ser att, jag tänker då inte bli polis i Tyskland så länge de har kvar de där uniformerna:) Vi avslutade vår semestervecka i Kiel och där var samtidigt rysska sjömän, deras uniformer var jättecoola, speciellt hattarna. Rebecca blev väl mer intresserad av det som fanns under hatten;))
  Små, smala finniga rysska pojkar är väl inte min grej, men Rebecca kunde inte konstrera sig på shoppingen så henne berörde de desto mer:)

  Hur i herrans namn lyckades du fota samtidigt som du körde på autobahn?? Själva fick vi panik när vi skulle köra om och hela familjen fick sitta och titta bakåt och skrika att NU GÅR DET BRA!! När omskörningen var klar kunde man pusta ut fram till nästa bil, ja, för även om vi är svenskar, körde vi fort, måste ju passa på att kolla vad den nya Audin gick för, när den var i sitt hemland Tyskland och allt:))
  Och vilken himla tur att du har Gps, själva hade vi bara en papperskarta och lyckades bara köra fel ett par gånger.
  Düsseldorf ser ut att vara en riktigt fin stad, har ingen aning om var i Tyskland det ligger dock. Härligt med en liten familje/släktutflykt även om ni hade det lite väl varmt, men bättre det än regn.
  Ha det toppen!
  Camilla

  SvaraRadera
 5. Av bilderna utläser jag att ni hade en trevlig familjedag. Måste va häftigt att vara roddare i en av kanoterna ;)
  Usch för bilkörning i storstäder - trots att jag är Stockholmare - hatar jag att köra där numera. Kan tänka mig vilken panik jag skulle känna ide tyska storstäderna, hua!
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 6. Hahaha...var det inte i Düsseldorf du plockade upp mej och dottern?? När jag gav mobilen till det där fyllot som pladdrade fel?? Hahhaaaa!
  Jag irrade runt och såg bara bussar och tyska människor i flock...Dit vill jag inte mer ;)

  Tur jag inte såg några poliser, då hade jag gapskrattat....ser ut som om de är hämtade från en komedi ; )

  Tur att barnen hade kul ialla fall!
  kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Ni verkar ha haft en fin dag och det är alltid så underhållande att läsa dina små historier.
  Din dotter är jättesöt men husen var märkliga.
  Jag håller med om att polisernas kostymer är lite 70-talsinspirerade.
  Må så gott i hettan!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 8. Oumberlige Peter tittar in och säger Hej! Läser som vanligt ett härligt inlägg!
  Ha det Bäst!

  SvaraRadera
 9. De där gamla kranarna påminner om allt bråk vi har här i kommunen - är kranarna ett minnesmärke eller inte? Nu har de blivit de och ska rustas upp för x antal miljoner kronor, känns lite avigt när nästan halva sjukhuspersonalen fick gå förra året (över 300 pers...)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera