fredag 18 juni 2010

Gult och blått

Jag vill inte veta hur nervös Victoria är just nu, dagen innan den stora dagen. För att inte tala om Daniel...
Även i Tyskland skrivs det mycket om detta. Fast själv läser jag bara skvallerblaskor i läkarnas väntrum...*ler*
Hemma ligger det bara högar av inrednings- och trädgårdstidningar. Nån som känner igen sig...? Trodde väl det! *blink*


Här sänder man bröllopet i tysk tv, jag tror att tyskarna anser att halva bröllopet är deras, p g a Silvia. Dessutom sades det att någon präst var tyska, konditorn är tysk, samt alla turister som kommer extra till Stockholm...o s v...

Vi (läs: min man och en drös med karlar) ska lägga kantstenar i trädgården och lär väl inte ha mycket tid till att sitta vid tv:n. Men om jag hinner låter jag dumburken vara på i bakgrunden.


Jag hyllar bröllopsparet lite med att ta in lite gult och blått från trädgården. En enkel gul ros i sällskap av lite lavendel. Kan det bli finare?

Jag minns när Kungen och Silvia gifte sig. Mina föräldrar var bortresta och jag var hos farmor och farfar i deras sommarstuga vid Mälaren. Vi satt och tittade på bröllopet på deras gamla svart-vita tv!!!
Varför känner jag mig gammal nu? Det var TV:N som var gammal INTE JAG!!! Jag var ju bara barnet! *blink*Penséerna blommar delvis fortfarande, den här sorten tycker jag speciellt mycket om!

Ha en fin bröllopsdag där uppe i Sverige!!
Kram

4 kommentarer:

 1. Finns det något underbarare än kombon rosor och lavendel? Tror inte det!
  Tyvärr frös mina lavendel bort i vintras - får börja om från början!

  Ha de himla gott. Kramisar, Catarina

  SvaraRadera
 2. Å så fina och vackra bilder! Ja, vi kommer att antagligen titta på VM eller göra något annat i morgon, kom på att jag inte vet vilken tid, klockslag, de gifter sig!
  :)

  SvaraRadera
 3. Såååå fint med rosor och lavendel!
  Hur det nu än är med det här bröllopet så HOPPAS jag att Danne och Vickan får en fin dag och att det INTE regnar på dom när dom ska åka häst och vagn och båt!!!!!
  Jag åker härifrån Malmö i morgon förmiddag och kommer till Stockholm kl 13. Det kommer säkert att vara mycket folk med på vårat tåg som ska in och titta på brudparet:)
  Vá du är 41 år och kommer ihåg bröllopet? Jag är ju 45 år men har absolut inget minne av det?
  Undrar vad jag gjorde då?
  Ser framemot att få se bilder på hur det blev med alla dessa kantstenar!!!
  NJUT AV HELGEN!!!
  KRAM Eva

  SvaraRadera
 4. Hej Elle! Ber om ursäkt för att jag varit en sådan dålig "bloggkompis" och skrivit alldeles för få kommentarer på din fina blogg sista tiden! Nu ska jag bättra mig lite!
  Du skriver om Kungen och Silvias bröllop, ska jag berätta en hemlis, idag skriver jag om mattan som de vigdes på i Storkyrkan, det är en handknuten savonneriematta ifrån 1700-talet, den har faktsikt rullats ut dagen till ära idag med!
  Fast jag har "spårat" ur lite idag när jag bloggade om just mattan, har lite dåligt samvete faktiskt...hmm..okej, då bara lite, men i allafall!
  Minns min egen misserabla bröllopsnatt och så blev inlägget som det blev. Hoppas Daniel inte blir lika på "aeschlet" som jag blev....!
  Fast jag lovar jag har gottgjort Lilla Frun ordentligt sedan dess! (ler)
  Hoppas allt är bra med dig och de dina!
  Bilder kommer väl när alla män kantsatt din trädgård!
  Som sagt ha en fin helg!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera