torsdag 7 april 2011

Vår vår

Tänkte att jag kunde visa lite mer av vår vår här i Tyskland. Ägnar ännu en tanke till de som glädjer sig över att isen börjar töa bort på havet omkring dem...*blink*Men vi har aprilväder även här. Ena timman är det sol och jättevarmt, nästa blåsigt och mulet.
April, april, gör vad den vill.

Tack till alla ni som orkar höra av er till mig fortfarande. Det värmer.
Jag är dålig på att kommentera hos er...förlåt. Jag orkar fortfarande inte...
Jag kämpar på med allt det jobbiga omkring mig. Vissa knutar börjar lösa upp sig, andra är svåra att få upp, sen tillkommer det alltid nya knutar.
Men det är väl det som kallas livet kanske?
För vem f-n har sagt att livet ska vara lätt?
Jag jobbar vidare och hoppas att jag kommer fram till bra lösningar. Vad jag har lärt mig är att, ju längre man väntar med att lösa problem, desto svårare blir de att lösa.
Som min (ena) lillebror skrev till mig en gång
"Ibland måste man ta tjuren vid hornen"
Han hade rätt.

Ett telefonsamtal som länge legat som en klump i magen, tog sen bara ett par minuter och problemet var löst.
Varför väntar man med att ringa och mår dåligt under tiden?

Ett par jobbiga blanketter ligger och väntar och man har dåligt samvete i veckor... Det tog nån timma, sen var det problemet löst.
Varför gjorde man det inte direkt...?


Jag är expert på att skjuta upp saker till morgondagen....och nästa dag...och nästa...till sista sekunden. Under tiden ligger det dåliga samvetet som en grå seg massa i magen. Man kan aldrig slappna av riktigt.
Dags för förändring. Jag måste lära mig att ta tjuren vid hornen direkt.


Men försök att lära en gammal hund att sitta...*ler*

Kram!!

12 kommentarer:

 1. Hej hjärtat, jag undrar om du möjligen är kräfta...jag skulle nog kunna tro det ;-) Livets läxor upphör aldrig och det är kanske lika bra det ;-)

  Svar: Jag skickar ner honom med nattåget så är han pigg vid ankomsten....

  tack för din goa omtanke Elle, mår ganska skit för tillfället men det blir bra igen så småningom. Det är ju så varierande men har ett skov just nu som inte alls är roligt.

  Kram på dig du fina/caja

  SvaraRadera
 2. Hahahaha...OK säger väl den när jag berättar ;-)sen säger han...skriver hon på svenska? ja säger jag hon är svenska och bor 5 mil ifrån din morbror, åh vad kul utbrister han då! Snacka om att tankarna maler i hans snart tolvåriga skalle nu *fniss*

  Jag lovar dig att har vi vägarna förbi ert så kommer vi in om och kramas lite Elle!

  SvaraRadera
 3. Så trevligt med ett tysk-svenskt livstecken :) Du kanske ska fundera på att bli scout i nästa liv, de är jä....t bra på knutar och knopar.
  Gamla hundar ska inte sitta på tjurhorn, det stick i rumpan ;o
  Hoppas att du snart löser upp livets knutar och hittar tillbaka till dig själv. Ha de himla gott, massor av småländska lramar från catarina

  SvaraRadera
 4. Hej goa Elle har saknat dig! Du skall inte bara ta tjuren vid hornen, du skall svinga dig upp och sen vifta med skynket och sätta fart.
  En del saker händer oss och dem kan man inte göra något åt. Men att lära sig att inte skjuta saker framför sig det kan man jobba bort. Jag vet!! :) Vad långt våren har kommit hos dig.
  Här har precis den sista snön smält.
  Ha det så gott det nu går!
  Varma kramar Pia

  SvaraRadera
 5. Gräslök, älskar gräslök och dina fina bilder....

  Det ända jag kan säga är att knutor finns för att man har något att lära sig....
  I blogglandia och bland mina goa bloggarvänner har jag lärt mig jättemycket om mig själv och träffat på så härliga bloggare som bjuder på sig själv och du är en sådan som gör mig varm i hjärtat....

  Massa kärlek till dig....

  SvaraRadera
 6. Minsann här inreds det och utreds... Väl att du har kommit så här långt på banan tids nog kommer kommentarerna. Vackert böljande landskap du har runt dig.

  Kram från Kristianstadsslätten, isfritt hav och buskar som börjat så smått att spricka...

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att se till dig igen! Det börjar hända lite vårsaker här också, men inte lika mycket som hos dig!
  Jaså, du har missat Ullared...Ja, jag vet inte men det är faktiskt mycket fina grejer där. Billigt! Sen kanske man köper mer än man behöver, men jag tycker jag är värd det. Köper nästan aldrig något till mig själv annars.
  Hoppas du får krafter tillbaka snart, du kan tro du är saknad! Kram!

  SvaraRadera
 8. Hej vännen!
  Kul att "se" dej igen! Jag vet inte vad det är som gör att man skjuter upp tills det ibland är nästan eller faktiskt är för sent. Precis som du säger så papper, blanketter, räkningar och att ringa fixa och styra kan ta tvärstopp. Och så går man där och känner sig som ett dåligt exemplar?? Är man självplågare eller vad handlar det om? Jag vet inte vad du har för knutar att knyta upp men de där problemen har jag full förståelse för!!
  Lycka till med allt, jag önskar dej verkligen en vår att njuta av!
  Kramar ♥

  SvaraRadera
 9. Jag vill att isen ska smälta så att jag kan simma till dig! ;-) Njut av våren nu min vän, och det andra tar du/vi vart efter. Nattikram

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Va kul med ett livstecken från dig! Hoppas allt blir bättre SNART!!

  Jag är också en mästare att skuta på saker och det är ju faktiskt såååååå dumt. Tycker dock att jag blivit lite bättre på att ta tag i grejer direkt, så det är nog inte för sent för dig heller!!

  Kramar!!

  SvaraRadera
 11. Åååååh vilka bilder! Blommor! Längtar!

  Jag känner alldeles för väl igen det där med otäcka samtal och blanketter som man skjuter upp i alla avighet (vilket ju bara göra att man mår dåligt för dom längre än nödvändigt)

  Hoppas du lyckas knyta upp alla knutar i tillvaron!

  SvaraRadera