måndag 7 februari 2011

Uttagning

Oj.
Var tog jag vägen?

Blåst bort i stormen?
Glömt betala telefonräkningen?

Nej.
Bara en liten släng av bloggtorkeviruset som drar över Blogglandia. *host*
Nu börjar jag vakna till igen! Lite tack vare det helt underbara väder som följt mig under hela dagen. Det blev en eftermiddagspromenad till lekparken med de två yngsta.
De gungade, klättrade, skrattade och njöt minst lika mycket som jag!
Och de bakade!


Sandkuchen mit Haselnuß.

Ja, det som här i Tyskland mest liknar en svensk sockerkaka kallar man Sandkuchen.
Jag tyckte som nyinvandrad svensk att namnet var lite konstigt...
...ända tills jag provade en bit.
Jag fattar fortfarande inte - efter närmare 20 år i Tyskland - hur man klarar av att baka en sockerkaka som är torr redan när den kommer ur ugnen!!!
Den förtjänar absolut att heta "Sandkuchen"

Ja, som ni nyss såg, här "blommar" hasselnöten redan. Men det är inte allt.
Påskliljan ni såg efter söndagsvandringen häromveckan, har nu slagit ut och solar sig nöjt.


Är detta inte att tanka energi, så vet jag inte. Jag kände iallafall hur krafterna började komma tillbaka av allt det våriga omkring mig.

Och vad händer annars i Tyskland?
Jo, även vi har uttagning till Eurovision Song Contest - som ju kommer att utspelas här i Tyskland...närmare bestämt i Düsseldorf, typ en timmas bilfärd (om jag kör...en halvtimma om maken kör...) härifrån.


Tyskarna tror tydligen på att ett prövat koncept är det bästa.
Det är nämligen bestämt att förra årets vinnare Lena ska sjunga även i år. Inte mycket till uttagning alltså.


Istället sjunger nu Lena tolv olika låtar och sen kan det tyska folket ringa och välja vilken låt de tycker bäst om.
Om det konceptet funkar?

Hur går det med uttagningen i Sverige? Är ni nöjda med artister och låtar?

Kram

13 kommentarer:

 1. Här är det grått, grått, grått....Tog nyss sista kissrundan med hunden på ca 20 minuter. När vi gick ut regnade det och när vi kom tillbaka började snöflingor dala lite lätt. Jag röstar faktiskt på lite snö, för har man hund är regnväder inget vidare!

  Jag var ut på krogen i lördags med tjejgänget och där visades melodifestivalen på tv´n. Men tyvärr försvann ljudet alltför ofta, så jag hörde inte alla låtar. Mellansnacket lyssnade jag inte alls på.
  Sen gick vi över till grannkrogen för att lyssna på ett live-band, men där gick instrumenten sönder, så deras "konsert" blev misslyckad!
  Helt fel kväll att lyssna på musik på alltså :)
  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Så härligt med sådant vårväder!

  SvaraRadera
 3. Hej på dej!

  Uttagningen har precis kommit igång. Du vet långbänken har börjat ... några hyfsat bra låtar i första deltävlingen. Falktiskt en riktigt bra men den tror jag ite på i det här sammanhanget tjejen som sjöng är ifrån Kristianstad ;-)

  Men, vad säger du har våren verkligen kommit så långt? Var befinner du dig? På eftermiddagen gick jag en runda på tomten och hälsade på guldfiskarna i dammen. De låg stillsamma vid bottnen. En hel del lökväxter tittade så smått upp ur jorden. En liten lila-blomma på pytterhododendron :-) Hur sa jag nu: småting är storting... Godnatt!

  I natt varnar de faktiskt för storm här. Vi kan ju hoppas på att de har missbedömt situationen.

  SvaraRadera
 4. Påsklilja!!?? Va faaan.... Senaste veckan melodifestivallåtar var urusla. Mailar dig imorgon :-)

  SvaraRadera
 5. Åhhhhh, sa jag för mig själv när jag såg blomman, jag ser våren slå ut, men jag får vänta ett tag till innan den kommer hit.

  "Eurovisionstjosan" har jag tyvärr ingen koll över längre men tycker det är lite konstigt med bara en artist till alla låtarna, men vänta det händer något i skallen på mig ,jo jag tror att de har härmat Sverige, för någon gång för länge, länge sen var det en "sångtävling i Svedala" som gjorde likadant, rätta mig om jag har fel .......
  Men jag gillade Tysklands bidrag för att den var annorlunda och jag såg iaf delar av finalen i fjol.

  Kärlek...

  SvaraRadera
 6. Jag trodde att du drev med mej ang. Lena så jag frågade Mr Google... ehhh sant?
  Jaja, är inte så engagerad men det där tyckte jag var kul :) Ungefär som katten som hänger vid samma ställe en vecka efter att han lyckats fånga en mus där!

  Härligt med vår men hoppas att du inte skickade upp sådan där hassel du hade på bilden med stormen för då måste jag börja med dom pillren oxå. Men våren kan alltså slinka med på ett bräde efter blåsvädret?? Ok, skicka pollen då :)
  Kramen!!

  SvaraRadera
 7. Va, vem, var..jag?? Är lika dement jag kan du tro o nu lite extra gnällig igen eftersom jag börjar bli kass. J-vla små smittbärare man delar hus med! ;)
  Kramkram Git

  SvaraRadera
 8. Trevligt att se vad en blomma klarar, vad skall så inte vi?

  SvaraRadera
 9. Typ sådana uttagningar har vi i Grekland. Antingen en kändis med tre låtar som folket får rösta mellan eller så tre olika artister med varsin låt. Förmodligen blir det den senare varianten i år.
  Fin bild på barnens sandkakor! Härlig påsklilja oxå!

  SvaraRadera
 10. Några Sandkuchen har man allt fått trycka i sig hos Oma genom åren, men det måste vara Erdbeeren und Schlagsahne dazu! Annars går det faktiskt inte att äta....nästan inte, i alla fall.
  Tittade på schlagerprogrammet och 1 (en) låt tyckte jag faktiskt så bra om så det var länge sen sist och den kom med på direkten. Det var en som hette Me and My Drum med Swingfly, riktigt bra, den sitter i mitt lilla huvud.
  Lena, hon kan ju sjunga fint i alla fall!
  Ha det gott i vårsolen!
  KRam

  SvaraRadera
 11. OK! Visst är lätt lätt att vara patriot emellanåt, men att låta samma sångerska sjuka alla låtar, känns lite väl 50-tal även om man är tysk eller?

  Du får bjuda på sockerkaka och lära dem hur en saftig och mjuka kaka SKA vara! ;D

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 12. Har varken sett melodifestivalen, ätit sandkuchen eller sett någon påsklilja. Har alltså inte delat dina erfarenheter från senaste veckan. Men att låta samma människa sjunga samtliga låtar låter....hm, lite tråkigt, är det någon som orkar lyssan på det??
  Ha det toppen!
  Camilla

  SvaraRadera