måndag 30 augusti 2010

Räven raskar över...

gruset!

I lördags hade vi besök här. En liten ung räv som sprang över gruset.
Jag måste tyvärr erkänna att hösten tycks ha kommit nu, men is har vi ännu inte, bara grus (det där som brevbäraren sprättar upp när han inte kommer med "bibeln")


Han (eller om det var en hon?) verkade närapå tam och traskade omkring på tomten, trots en massa nyfikna människor. Kanske var det "frukosten" vi slängde till den som lockade mer.
Vi bor ju rabiesdrabbade områden, så man måste vara försiktig med att komma vissa djur för nära. Men vår lille vän såg frisk och kry ut.Sommarlovet är SLUT!!!
Idag börjar skolan igen för mina yngsta söner. En av dem är redan på väg och den andre ska jag väcka nu, så detta inlägg blir kort idag!
Imorgon berättar jag om dotterns skolstart i första klass!

Ha en skön start på veckan!
Kram

12 kommentarer:

 1. Godmorgon Elle! Så här kan vi väl inte ha det, knappt några kommentarer hos varandra den sista tiden!
  Fast det är ju bara naturligt i bloggens förlovade värld....."förälkelse"...."vardag/eftertänksamhet".........."slut".....fast det gäller ju inte när man hamnat i Oumberlige Peters bekantskapskrets, då är man fast för evigt sörru...precis som min Fru, ingen kommer undan och försöker man "fly" så hittar jag alla, var det än försöker fly...facebook...ny blogg..nytt namn ingen idé.....ingen kan gömma sig!
  Vad händer härdå Elle....kontrollerat kaos tror jag blir en bra sammanfattning...jobb...och ännu mera jobb....sommaren blev lite för lugn så det straffar sig nu och allt måste tas igen!
  Fina rävbilder du tagit måste jag säga, har mycket räv på landet men ännu inte lyckats fånga någon på bild!
  Nu ska du ha en fin vecka och jag ska läsa ikapp hos dig!
  Kram ifrån Peter...du vet den där Oumberlige bloggkillen!

  SvaraRadera
 2. Såg också en liten rävunge i skogen nyligen, men som vanligt hade jag ingen kamera med mig. Det blir aldrig någon vidare fotagraf av mig, kameran ligger mest hemma och skräpar:)
  Tycker snart du får skriva ett litet brev till det tyska postverket, tror nog att din lilla bibel går runt bland de anställda innan de behagar skicka den vidare till dig. Så får du en katalog som verkar ovanligt tummad, så vet du vart du ska vända dig.

  Ha det bra och hälsa skolbarnen lycka till på första skoldagen.
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Påminner om när vi hade en räv på tomten för många år sen. Den kom mot mig när jag öppnade dörren och såg ut som om den väntade på att bli inbjuden.
  Ja hösten är här också för skolbarnen.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 4. Härlig kommentar som vanligt ifrån dig Elle, tack för den! Ska berätta mer om parkering någon dag, men jag tar det för säkerhetsskull via mail senare! Ha det bäst!
  Håller just nu på att designa om Husbilen....är det säkert att du fortfarande vill åka med oss till Rivieran fast den är Rosa och med lackade stora hjärtan på karossen och med tecten "The Lovve Machine" i stor bokstäver på sidorna? (ler)
  Ha det!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 5. Även här är "sommarlovet" slut, bägga mina ungdomar har insparksveckor på varsin högskola. Den tropiska värmen har ersatts av mer normal sensommar-kyla (inget jag direkt uppskattar) med dimmiga mornar. Hua!
  Det riktigt posistiva är att hösten kommer med hela sitt spännande skafferi och vackra färger.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 6. Jag har fått min bibel...

  Ska bli kul att läsa om dotterns första skoldag, här är det så odramatiskt när de börjar skolan, så vi var inte ens med!! (hade redan haft inskolning på fritids och det sitter ihop med skolan).

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 7. Åh vilken fin räv!!! Det är inte ofta man ser dessa djur.

  Det blir ju spännande att börja i skolan för dottern. Den första skoldagen är ju en stor dag!

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 8. Tänk att ha naturen så nära inpå knuten :-) I förra huset hade även vi en räv som brukade komma på besök, den satt ute på trappan på kvällarna och väntade på några av hundens godbitar :-)

  Kram!!

  SvaraRadera
 9. Vad härligt med en rävunge alldeles utanför knuten.
  Jag hoppas att det ordnat sig med posten så att få fått din efterlängtade katalog:)
  Vackra blombilder bjuder du på i alla fall.
  Jag hoppas att du får en härlig första höstvecka!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt med dessa vilda djur runt husknuten,fin bild du lyckats ta av den lilla räven.Här har vi älgar,rådjur,rävar ,harar och tyvärr en björn som visar sig i bland.Tro nu inte att jag bor långt in i skogen...bara i utkanten av ett samhälle utanför Umeå alldeles vid havets kant.
  Blir spännande att höra om skolstarten.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 11. Men så kul att hon/han vågade sig så nära!
  Jaha så då är ni igång också med skolan. Ja nu är hösten här igen.
  Så spännande för dottern! Ser framemot info. ang denna stora dag:)
  Sköt om dig! Kramar Eva

  SvaraRadera