tisdag 10 augusti 2010

Månadsrabatt igen!

Tänk vad tiden springer iväg...

För ett par dagar sen gjorde jag bilder till månadens rabatt. Ett par ynka rosor blommade t o m fortfarande. Sen krånglade överföringen till datorn. Som vanligt.
Vid nästa försök, ett par dagar senare, upptäckte jag att nästan alla bilder (och videos) jag hade på mobilen var BORTA!!!
Men iiiiingen i familjen hade tagit bort dem naturligtvis...
Det var antagligen mobilen som hade gjort det alldeles själv. Ja, min mobil har en egen vilja och tar sina egna beslut, vill man få mig att tro.
Det är synd när viktiga bilder försvinner. Rabatter kan man ta kort på igen, men de bilder och roliga videos jag hade på barnen är borta för alltid.

Men, jag är lugn, det är inget jag kan ändra - alltså retar vi inte upp oss på det.
Alltså kära vänner av rabatterbjudanden, här är augusti månads rabatt!


Rosorna i vitt och ljust aprikos får ni själva föreställa er!

Så här såg julis rabatt ut...


och junis...


Hade hoppats på större skillnad mellan månaderna. Kanske beror den sparsamma blomningen på att rabatten ligger i norr, att det är relativt nyplanterat, jorden näringsfattig, vintern hård....grunderna kan vara många.

Man märker att sommaren börjar gå mot sitt slut. Vi har visserligen tre veckors lov kvar, men värmen är inte densamma. Vilket visserligen inte är en nackdel, för nu kan man vistas utomhus även vid solsken, vilket var omöjligt p g a hettan för ett par veckor sen.


Fjärilarna tar vara på det sista som blommorna har att bjuda på, det är så fint att sitta och se dem på lavendeln - som börjar blomma ut även den.

Ha en fortsatt skön vecka!
Kram

16 kommentarer:

 1. Jag tror du komme att få se skillnaden nästa år. Det är som när killarna har sommarlov i 8:an och kommer tillbaks till 9:an ... vissa har vuxit till sig väldigt mycket medan andra är liksom nästan lika långa. Dock brukar detta jämna ut sig med tiden *ler*!

  SvaraRadera
 2. Sv: för livet är inte alltid rättvist! Tyvärr *ler*

  SvaraRadera
 3. Här har det verkligen slagit om mot höst tycker jag, även om det har varit en jättefin och varm dag idag, typiskt nog! ;-)

  Jag får väl glädjas för familjens skull som fortfarande har semester och är i stugan och gottar sig!

  Rosa är färgen som gäller även här, för dottern alltså! ;D

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 4. Mmmm, kan verkligen tänka mig rabatten med rosorna i blom. Stenkanten runt är också himla fin.
  Hösten kryper närmare, men så länge det inte är snö finns det hopp om soliga fina dagar ;-)
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 5. Tur att du har ditt lugn att ta till i krisiga situationer!!! Jag kan TYDLIGT se rosorna i vitt och aprikos ;-)

  SvaraRadera
 6. Ja det märks att hösten är på intåg även om jag försöker förtränga det ännu :)
  Jag tror nog att din rabatt behöver lite tid bara att växa till sig. Jättefin är den i alla fall!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 7. Va skönt det kändes...att se dina rabatter igen....vet inte vad som flyger i mig då och då...fast vi inte känt varandra så länge så visste du självklart att jag skulle börja blogga igen...här är jag nu igen och jag är "välkommen" förstås! (ler)
  Hmm.........svara inte på det....det var väl som att gå över ån efter vatten!
  Fast det intressanta är att varje gång jag börjar/slutar så tar några bort sig som följare och skriver ett irriterat mail....att börja/sluta....det är ju lite som livet själv!

  Sommaren har blivit som den blivit här, alla har jobbat och omöjligt att få ihop någon semester....men Elle...nästa sommar så är det Franska Rivieran som gäller med Husbil som vanligt och då Elle får du ta in lite fina blommor ifrån din härliga trädgård i gästrummet för då kommer vi.....troligtvis utan något av våra tre barn så då är det bara att hänga med till "Troppan".
  Fast det fina med att få oss som gäster att vi bor alltid i Husbilen, det enda störande inslaget är förlängningssladden till elutaget när vi laddar husbilsbatterierna!
  Som sagt...ordningen är återställd...Oumberlige Peter år på banan igen!
  Ha en fin fortsatt vecka!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 8. Tycker också det är höst i luften. Och mig gör det inte så mycket, har inte alls hunnit med min trädgård så mycket i år som jag brukar. Och sen är jag ju ljusoman, och längtar efter att tända alla mina ljus, och mysa framför öppna spisen...mmm. Din fjärilsbild är helt underbar!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 9. Jäklaskit också att allt bara "försvann":( Tänk inte på det!
  Va glad att du har Lavendel kvar min verkar inte trivas den bara dör??? Har du blandat i något speciellt i deras jord? Fattar inte varför jag aldrig lyckad med dom???
  Må bäst!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 10. Åhh, syrran!

  Om du bara hade bott lite närmare så hade jag kunnat fixat fram dom "försvunna" bilderna o videosnuttarna.

  Kramar från brorsan

  SvaraRadera
 11. Kan vara frustrerande när det inte blir som man tänkt sig men din rabatt är så söt alla månaderna ändå.

  Kram Maidi

  SvaraRadera