onsdag 7 december 2011

Sett i tv

Det finns tv-program i tysk tv som jag bara inte kan låta bli att se. Som reality-serien om familjen Geiss.


Det här är Carmen och Robert Geiss. Eller "Rååååbäääärt" som Fru Geiss varannan minut ropar, med ett skånskinspirerat uttal.
Robert är grundaren till klädmärket "Uncle Sam", vars rättigheter han sålde som 30-åring och "pensionerade" sig . Sedan 18 år bor familjen Geiss nu i ett penthouse i Monte Carlo. Helgerna tillbringar man i det "lilla" lanthuset vid Saint Tropez.


Till och från, iallafall minst en gång i veckan, gör man en familjeutflykt till yachten och leker där med de små leksakerna. Så som man gör när man leker med barnen i vatten.


Ett av Roberts största bekymmer, när han ligger och funderar i hängmattan på morgonen, är vilken av bilarna han ska välja.
Hmmmmm. Bentleyn? Rollsen? Nej, en Hummer är nog bäst för inköpet av mat till ena dotterns födelsedagskalas!!


"Vi försöker att ge barnen en normal uppväxt" säger Carmen. Trippar sen iväg på sina highheels, det nyfriserade håret (naturligtvis av frisören...) och silikonkulorna inkämda i en tight t-shirt, för att hämta barnen i privatskolan vid hamnen i Monte Carlo. Eftersom de är sena tar de helikoptern till lilla lanthuset, på ett par hundra kvadratmeter. Hon vill komma i tid till födelsedagsförberedelserna och det hade tagit för lång tid med bilen.
Vilken tur att den 31:a barnflickan i följd griper henne under armarna ibland. Det hade ju verkligen varit stressigt annars.


Det lilla barnkalaset kostar bara 10-20.000 (EURO!!) att organisera. Temat denna gång är Avatar. Andra dotterns födelsedagskalas såg ut som om Johhny Depp och hans piratvänner hade kapat sommarstället. Naturligtvis hade man bjudit in en tv-kock, som tog hand om maten. Ni vet, så som vi alla andra mammor gör när vi uppfostrar våra barn "normalt".

Vilket tema hade ditt senaste barnkalas?
Men du hade väl ett tema...?

Kram

11 kommentarer:

 1. Vårt senaste barnkalas hade temat haskitkulochätamycketgodis!! Det blev jättelyckat och gick loss på 200. (kronor alltså!!)

  SvaraRadera
 2. Länge sen nu vi hade barnkalas. Men ett jag minns var 10 årskalaset, med disco i källaren, tryckare och så godis... Men det är 11 år sen. Kul hade de iallafall, utan inhyrd kock m.m.

  SvaraRadera
 3. Eeehhhh.....
  Vi åt varmkorv.
  Tema: vi älskar varandra.
  Därmed inte sagt att Robert och hans familj inte gör det!
  Sitter och funderar, skulle jag vilja ha så mycket pengar?? JAAAA för fan!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ett litet sommarhus i St Tropez...tja, varför inte!? Hade bara Avatar funnits nr vi hade barnkalas så är det klart tt vi hade haft det temat - och en inbjuden drake som alla barnen hade fått rida på, och en helikopter sm de hade fått åka i...naturligtvis...

  SvaraRadera
 5. Oj det var länge sedan det var barnkalas men mina älsklingar hade hela klassen hemma på sin tionde födelsedag med massa lekar,disko, mycket mat, tårta, glass, popcorn mm.
  Tema: Hasåkulmenkomihågatttjejerochkillarärolika.....hmhm.....

  Kärlek....Malla

  SvaraRadera
 6. Har läst om dom, men trodde kanske inte det var på riktigt, men det är det alltså......du milde! Brankalas med tema....nej, inga teman!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Herregud, vilka i-landsproblem...
  Uppfostra normalt? Jo, eller hur. Vilken värld lever hon i? Inte min i alla fall! *nädå, jag är inte bitter* ;-)

  SvaraRadera
 8. Mycket hade karl'n men inget utseende tyvärr, göta petter så ful han var! Om jag nu får vara lite ytlig..
  Men det kanske går att fixa det med, han verkar ha gott om kosing. Eller så har han redan gjort det med tanke på hur han ser ut! Jisses, nu ska jag sluta...

  kramkram

  SvaraRadera
 9. Mannens kalas förra veckan fick temat glöggmingel i växthuset:) det var trevligt!
  Annars var väl det sista barnkalaset typ korvgrillning och pulkaåkning ute, de fyller på vintern båda sönerna..

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Men dom behöver kanske lite mera pengar nu, eftersom dom har tv hängandes hos dem. Fömodligen inte gratis. Nä, den mammam behöver nog inte vara med i min tävling. Hon verkar ju få den hjälpen hon behöver.
  vårt senaste tema var: är det okej om vi firar dig lite senare...jag ska bara till bb och trycka ut en liten syster åt dig.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Herregud....
  Alltså, det är länge sen, men då var det prinsesstema, alltså papperstallrikarna och muggarna hade prinsessor på sig!?

  SvaraRadera