torsdag 27 oktober 2011

Kan vi inte glömma det en stund?

Är det verkligen snart november? Är det verkligen dags att börja tänka på julklappar?
Köpa hem strösalt? Sätta på vinterdäcken? Stoppa i oss julgodis i mängder?
Hinner jag i år att köpa vinterskor innan alla i min storlek är slut? Passar barnens mössor fortfarande - och varför fattas alltid ena vanten i ett par? Klarar jag av att fixa en egen krans eller köper jag en? Vilken färg ska ljusen i adventsljusen ha i år? Ska vi köpa nya kälkar eller har barnen blivit för stora? Har jag blivit för stor?


Måste jag fundera på om julgransdekorationen ska vara densamma som alla år eller om kulorna kanske ska vara blåfärgade där de hänger i grenen. (lätt fixat...*moahaha*)

Är jag tvungen att köpa en matlagningstidning med de 100 bästa julrecepten? Hur mycket ved ska jag bära in? Borde vi kanske sätta på värmen...?! Ska jag köpa de där svindyra kalendrarna till barnen eller säga att de var slutsålda - i oktober...?
Måste jag bjuda in någon till julafton eller väntar vi ännu ett år förgäves på att själva bli inbjudna?

Säkerligen klarar jag även i år av att hitta julklappar den 22:a december. Funkade ju hittills...och de flesta av strumporna är fortfarande hela!
Kan vi inte glömma det där med vintern och julen en liten stund och bara njuta av det hösten fortfarande har att bjuda på.


Jag vill ju hellre sitta här...och lukta...på alla blommor...!

Ha en skön fredag!
Kram

12 kommentarer:

 1. Å, där fick du mig att längta ännu mer till jul, hihi och i år har jag tänkt att vi inte ska ha några kulor alls i granen ( moahahaha)
  Hoppas du får en trevlig helg.
  Milla

  SvaraRadera
 2. Vet inte vad du pratar om ... men det vet kanske andra ;) ;)
  Dags för min promenad och vantarna, de nya, är ... någonstans, antagligen tillsammans med de andra jag aldrig hittar. :)

  SvaraRadera
 3. Åh vad tråkigt med jul... Men blommorna är fina :)

  SvaraRadera
 4. Inte glömma vintern, är den snöig så älskar jag den, men det där med jul är ett litet elände, jag både äslar och hatar det....och jag har en önskan och det är att en gång i livet få resa bort, men jag är ensam om det. Iofs kan jag mycket väl tänka mig att resa bort ensam, men det blir så mycket tjat då och DET orkar jag inte med. Nä, låt oss rymma lite!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Här är alla julsaker framme i varuhusen nu - allt ifrån tomtar och kulor till rosa enhörningar och gröna grodor!!!

  SvaraRadera
 6. Gör som jag, strunta i alla måsten och krav.
  Julen går så himmelens fort och det är sån hysteri runt den.
  Jag skulle bara vilja bädda ner mig tills den är över.. eller som Aggie resa bort..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 7. Synd att de luktar så lite... dahliorna alltså! ;) Men du får gärna sitta där och sniffa för min del.
  Blå kulor i grenen... Jaaaa, efter den här eftermiddagen funderar jag på om inte det skulle vara rätt klädsamt här i huset också! *moahaha*

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 8. Jaaa det är lååååångt kvar till jul. Jag åkte förbi flera Lupiner som blommade i diket. Det gör dom inte i November....så det måste vara massor av massor av massor av veckkor kvar till jul.
  Kramis

  SvaraRadera
 9. Fördelen med att jobba under julhelgen är att man går till färdigdukat bord och njuter av dekorationerna som andra satt upp.... ;o)) Så julen tar jag ingen stress för.

  Men just nu är det bråda dagar. Loppiset you know.. "Frun" har fått förstärkning från Sverigelandet igår, så idag ska vinden tömmas. Vi har haft bra med folk och idag kommer det säkert ännu mer. Affirmerar..... ;o))

  SvaraRadera
 10. Har också tänkt jul... men slutat tänka på den.. både vill och inte vill, samma sak varje år. Blå kulor i grenen är fränt, det har jag provat;)

  Ha ett skönt lov, måste tyvärr jobba.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 11. Fula och konstiga namn ja.....min mans efternamn är ju tyskt men från den delen av Tyskland som ibland varit danskt så det är ganska normalt, Truelsen. Men på gatan i Göteborgsområdet där vi bodde förut fanns en familj med samma förhållanden, pappan/farfaderna kom fr BRD och dom heter Pittig i efternamn och det är ju inte vackert....och med små barn i skolan....gissa om dom blev retade......KRam

  SvaraRadera
 12. Hej Elle!
  Vi hinner det vi hinner och så får det vara bra så, försöker jag att tänka.
  Just nu jobbar jag nästan ihjäl mig med båda mina jobb känns det som så några julklappsköp har jag inte haft tanke på än.
  Lev idag så ordnar det sig nog imorgon!
  Kram på dig!
  Maria

  SvaraRadera