måndag 23 maj 2011

Efter regn...

...kommer sol!

Det stämmer faktiskt.


Vi hade en rejäl skur här igår, med hagel och åska. Just som det satte igång fick vi...ok, jag...för oss...mig...att vi skulle ta en liten tur in till stadens glassbar.

Plötsligt såg man knappt vägen framför sig av allt regn. Vissa bilar stannade en stund vid vägkanten. Praktiskt för min man, som nu hade fritt fram. Behövs nog lite mer än lite vatten för att stoppa honom.

Jag var övertygad om att det skulle finnas gott om plats i glassbaren med tanke på det dåliga vädret och gladde mig över en stor After Eight-bägare...mmmm....Tänkte sätta in en smaskig bild på den, men tar hänsyn till alla som kör med diet just nu.Glassen fick vi snällt ta med oss hem, eftersom glassbaren var överfyllt...
Var tydligen fler som hade tänkt som jag.
Men de packar in glassen så fint här i presentpapper, så det var inga problem.
Huvudsaken jag fick min After Eight-bägare...typ.


När ovädret dragit förbi kom solen tillbaka. En och annan blomma hade fått sig en liten törn, men annars var det riktigt fint med alla vattendroppar.


Idag har jag och dottern tagit på oss "finkläderna", för vi ska besöka Farbror Doktorn i stora staden!
Till och med Fru Knä i bageriet undrade om sommaren kommit tillbaka, när hon såg mig. Hon överlät beställningen till en kollega idag. Antagligen var hon rädd för att bli förvirrad igen....

Glöm inte att leta efter fula hus! Se förra inlägget.

Ha en skön start på veckan!

8 kommentarer:

 1. Hej Elle! Gissa om jag saknar dig på min blogg? Fast att blogga är ju lite som det "verkliga livet", det har sina olika faser..ibland förälskelse, vardag och sedan eventuell skillsmässa...ytterligare tre bloggare har lämnat mig för alltid (snyft)...ja, det är innte lätt alla gånger att göra alla tillfreds!
  Har nu läst ikapp i din fina blogg så jag vet vad som händer...tråkigt nog så blir det ingen resa för oss till Tyskland i år och vidare ner till Medelhavet, har ju nytt jobb och Lilla Frun mår inte riktigt som jag vill att hon ska göra för att jag ska känna mig trygg och släpa runt henne i Europa....men man vet aldrig, vi har överaskat både oss själva och andra ibland! (ler)
  Var rädd om dig och de dina!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 2. Jag vill TACKA dig för att du visar hänsyn!!!!!!
  (kan ju bara tänka mig hur jag skulle sitta här och dregla)

  Underbar bild på rosen!

  Hoppas det går bra hos farbror doktorn!

  Ps.
  Han inte få "husesyn" i Alvesta:(
  Men spaningen fortsätter!!!

  Ha en fin dag!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Stackars Fru Knä!! Lycka till hos doktorn :)
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Lite sommarregn förgyller tillvaron och tillför lite spänning ;D
  Mmmm glass e gott! Men tyvärr brukar jag allt som oftast få titta på när övriga familjen äter glass, inte pga av diet utan att det finns för få laktosfria.
  Härliga bilder i dagens inlägg. ha de gott. Kram, cATARINA

  SvaraRadera
 5. After eight-glass... mummmms!
  Vackra bilder! Här har det också regnat. Det behövs i de torra markerna. Ganska mysigt tycker jag. Brukar ta en fikastund på altanen för att lyssna och se på regnet. Tycker det är rogivande på ågot sätt.
  Ha det fint! Kram.

  SvaraRadera
 6. Mm... Vackra bilder! I synnerhet den blöta rosen.

  SvaraRadera
 7. Hej Elle, vilka äventyr... då är man rejält glassugen ;-) Vattendroppar och växter så fräscht och vackert. Rosen är helt underbar!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 8. Först, TACK för kortet :-) Mailar dig i veckan. Vilken underbar ros och jag hoppas verkligen att doktorn har goda nyheter. Måste kolla in den här husgrejen. KRAM x 1000

  SvaraRadera