onsdag 7 april 2010

Bikinisäsongen är invigd!

Ja, ni läste rätt!

Min lilla dotter har sedan förra sommaren slängt ett öga på min bikini och sagt att hon också vill ha en sådan...med bh!!

Jag har tröstat henne med att hon kan ha bh när hon är lika stor som jag, men hon har tjatat vidare hela vintern och rotat fram min bikini ur byrålådan och tagit på sig bh:n, som var stor...ja, hon är ju bara fem!...att den fick knytas i ryggen på henne.

Igår var vi inne i en klädaffär för att köpa vårjacka till henne. Hon ägnade inte jackorna en blick, utan gick med bestämda steg och sökande blick genom butiken tills hon fann vad hon sökte: Badkläder!
Naturligtvis fann hon genast en bikini - MED bh!!
"DEN vill jag ha!!" ropade hon genom affären
"Först letar vi jacka och SEN kollar vi bikini...prova den här jackan..." svarade jag


(Eftersom jag är en ansvarsfull mamma som inte sätter ut bilder i internet på min lilla dotter i bikini, får ni en närbild av tyget istället...)

Hon ville fortsätta tjata om bikinin men insåg att min bestämda blick verkligen betydde att jag inte hade en tanke på att kolla bikini förrän jackan var utvald....provade alltså snabbt jackan jag höll i handen....nej, den behövde inte stängas...den passar!...och NU kollar vi BIKINI!!!

"DEN vill jag ha, den har BH!!! Kolla mamma!" sade hon ivrigt
"I grönt? undrade jag...var hade min rosa prinsessa tagit vägen?
"Ja, DEN vill jag ha!" svarade dottern och drog i bikinin
"Men kolla här uppe..." menade jag och visade en baddräkt i rosa
"Nej, DEN vill jag ha!" sade dottern med ett fast tag om den gröna bikinin
"Ok...men vi måste kolla vilken storlek badkläderna har, vad som passar"...sade jag medan jag rotade igenom de olika baddräkterna
"Nej, DEN vill jag ha"...nu började dottern bli otålig och det hade inte spelat någon roll om bikinin inte hade passat i storlek eller om det hade varit en knallgul bikini med lila fotbollar - den hade ju en BH!!
Jag gav efter, hon ville inte ens kolla på andra och storleken var den riktiga, så den fick följa oss med hem.


Sen fick dottern en skolning i hur man stänger de konstiga knapparna...
Solen sken visserligen ute, men min dotter stannade inne - iklädd endast bikini!!

Jag själv tillbringade gårdagens eftermiddag i trädgården och fann dessa skönheter...


När jag sen kom in fann jag detta i min blogg......en award!! Igen! Det är såna tillfällen som får t o m MIG att bli tyst för en liten stund. *blink*
Det är Marielle med bloggen Husnr14 som gett mig den. Tack snälla söta, det var verkligen en överraskning!
Jag ska nu ge den vidare till 12 personer, men idag avstår jag från att välja ut enstaka bloggar och ger den till ER ALLA som kommer och besöker mig! Det är era besök och kommentarer som gör den här bloggen till någonting riktigt roligt!

Kram

7 kommentarer:

 1. Hej Hej!
  Ja som du säger soffan stor kvar och det kanske inte vädret gör, idag är det vår men dock ingen sol, tänkte bege mig ut imorgom med kameran i största hugg och kanske en liten tur ut i spåret hi hi hi om jag orkar
  idag har jag inhandlat mig en jacka
  efter mitt lilla inlägg fick jag ett ryck (ingen soffa än) igen och tog gaderoben med skorna och om vad jag har sparat på skor(skor från jag inte vet när, det har grymt gått ur modet) skönt att jag har kommit till insikt med det..och som sagt jag är fortfarande på kast hummör, det blev två papperskassar som åkte i grovsopporna skönt nu kan jag komma hem med ett par skor eller två från USA (ler)

  det går fort, barnen bara växer och växer man inser inte hur stora de blir och så snabbt! jag kommer ihåg när min sambos dotter ville ha bikini va tänte jag...

  Oj det blev kångt detta...
  hoppas att solen vill titta fram imorgon hos oss

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Hej vännen! Hoppas allt är bra! Tänk att dom små "liven" redan vet vad dom vill ha...Fniss! Jag riktigt ser er i klädaffären...Fniss! Hoppas att hon blir nöjd med både vårjackan o bikinin. Grattis till ytterligare en award, vad roligt för dig den är du väl värd. Ha en fortsatt trevlig dag! Kramis Therese

  SvaraRadera
 3. Jag tror att jag slapp lindrigt undan i år. Vi köpte precis en rosa simdräkt med prinsessmotiv ;). Hoppas nu bara att det blir en sommar med mycket sol och bad så att det blir bikiniväder!
  Grattis till den söta utmärkelsen!

  Kram, Nicole

  SvaraRadera
 4. Grattis till din Award och till en dotter som vet vad hon vill... Ha,ha!
  :)

  SvaraRadera
 5. Fin vårbilder du har. Visst är de underbart att köpa kläder till en liten dam. Det här med bh måste vara ett bevis på att man vill känna sig stor. Det behöver nog inte vara så varmt, innan bikinin skall invigas även utomhus.
  Inägget när ni var och badade var trevligt. Njut, de söta små liven växer upp alldeles för fort.
  Sköt om er allesammans
  Kram Viola

  SvaraRadera
 6. Ja dom är söta dom små liven...vem vill prova en jacka när det finns bikini med bh *ler*
  Grattis till ännu en award!!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Det är en envis liten tjej du har.
  Kram Lotta

  SvaraRadera