tisdag 6 april 2010

Aaaaand...Action!!

Igår spärrade de gatorna häromkring och polismotorcyklar, tänkta som escort, körde in i byn. Ovanför oss cirkulerade två helikoptrar med tv-kameror, som sände live!!

De som följt min blogg ett tag tänker nu
"oh nej, nu börjar hon komma i oscarsutdelningsstämning igen bara för att hon fått en award!!"
Nej, kära vänner, jag talar sanning! Detta skedde hos oss igår!!
Ok, nu var inte min award anledningen, ej heller jag själv personligen...synd...*snyft*
Nej, de hade en cykeltävling som körde igenom byn! Synd bara att vi inte visste om det tidigare, för innan vi kom på idén att sätta på tv:n hade de kört igenom byn och visade de redan bilder från "stan" och slottet jag visade i ett tidigare inlägg.
Men snacka om action mitt i helgen!!


Här är gatorna tomma, men igår var de fyllda av folk!

Hos oss blev det också lite action. Vi körde med barnen till badhuset. Bara färden dit fick ungarna på humör. Eftersom vi har fyra barn, var vi tvungna att köra med två bilar. Tänk er nu två föräldrar med "tung högerfot" som kör om varandra hela tiden. Höjdpunkten var när min man körde om oss på höger sida, genom att gena över koängen! Att ungarna inte kissade på sig av allt skrattande var nog bara ren tur.
Vintern var verkligen lång och jobbig för oss, krisen i världen påverkade även oss väldigt hårt och vi har kämpat för att inte gå ner under jorden. Ingen anledning att försöka ljuga ihop den perfekta bloggfamiljen. Det har helt enkelt varit ett skitår för oss, men vi hoppas nu att det går uppåt igen! Så länge man har humöret kvar...och det har jag nog...finns det hopp!!


(Badhusbilderna är tagna ur internet, eftersom det...tack och lov...är förbjudet att fotografera där)

Det var verkligen ett tag sen vi gjorde något tillsammans med barnen och det var kul att se hur alla kunde skratta och ha kul tillsammans igen. Äldste sonen kommer nog lite efter mig...ok, förklarar allt...dottern är en liten skådespelerska och kan göra miner och gester som man absolut inte kan förklara med ord. Förstaklassaren har funderingar och kommentarer som man inte kan svara på och vår puberterande 14-åring kommer mest efter pappa...vet fortfarande inte om det är bra eller dåligt...*fniss*
Hursomhelst blir det en rätt bra blandning av sex halvtokiga individer!

Maken och jag insåg att vi nog började bli lite gamla...där vi satt och drömde om hur skönt det hade varit att ta en middagslur...eller dricka en kopp kaffe - innan middagsluren....eller ligga i den här bastun...


..som faktiskt stod ett par meter från oss inne i "bastuavdelningen". Men vi var ju inte där för att koppla av på tu-man-hand, utan för att tillbringa dagen med ungarna!
Tillhör ni också till de föräldrar som tänker att "nu är säkert ungarna helt slut efter allt badande och somnar tidigt ikväll..."?
Behöver väl inte tillägga vem av oss som var tröttast?

Ha en skön tisdag!
Kram

5 kommentarer:

 1. Härlig utflykt! Själv har jag ju då jobbat hela påsken och missat det där "mys med familjen". Hade gärna legat och plaskat i erat badhus och flytit på fläsket ;)!
  Ha en bra dag! kramisar

  SvaraRadera
 2. Hej Elle! Jag kan inte låta bli att skratta när jag läser dina roliga inlägg. Till och med Fredric läser dina inlägg numera. För att du skriver så underhållande! Du får ett bra betyg av honom....Fniss! Hoppas att ni hade en bra dag i badhuset och att barnen somnade tidigt! Fniss...Önskar dig en bra start på den nya veckan! Kram Therese

  SvaraRadera
 3. En AWARD från mig... för att du är du och delar med dig!
  titta in och se vad detta innebär!
  Kram Marielle

  SvaraRadera
 4. Skitår kommer och går... hör du hur väl jag rimmar? Nu blir det nog ett bra år. Eller man kan börja dela in året från där det börjar bli bra. Vem säger att det måste vara första januari.
  Låter som en härlig dag!
  Kan tillägga att Uffe är inte torsk på Tallin men väl på cykling av någon outgrundlig anledning. Så fotboll och cykellopp är det vi ser mest i sportväg.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 5. Alltid lika roligt att läsa dina inlägg :))
  Jag gillar bilden med den tomma gatan och kyrkan i bakgrunden det ser så mysigt ut, vill se mer...
  Kram Susanne

  SvaraRadera