torsdag 6 januari 2011

Massage

Jag tycker att man skämt bort och masserat maken lite väl mycket den senaste tiden. Eftersom jag haft rygg- och huvudvärk nästan dagligen sedan...ja, evigheter...tyckte jag att det var dags att skämma bort mamma...mig alltså. Idag var det MIN dag!!


Vi bor i en liten by. Det tar inte ens en minut att köra igenom den, typ. Men vi har två banker, en mack, en slaktare, ett bageri, en frisör, en blomaffär, en läkarmottagning och en thailändsk massagestudio (säger man studio?).
En timmas massage, från topp till tå för 25 Euro. Det tycker jag att jag var värd.
Eller maschaaasche, som lilla dottern kallar det.
Massage har ju "dåligt rykte" eftersom många tror att...ja ni vet. Men just "det" stället är nog det enda de inte masserar. Män med "särkskilda bohov" göre sig icke besvär!

En något äldre thailändska tog hand om mig idag. De brukar alltid se yngre ut än de är, thailändskorna, så hon måste ha varit närmare 60. Men nu spelar ju åldern ingen roll.
Hon började med att massera fötterna. Jag var tacksam över att jag kvällen innan hade klippt tånaglarna, hoppades att jag hade fått bort alla "strumptussar" från fotsulan och bad till gud att hon inte skulle hitta den lilla fotvårtan som jag hade tagit med mig som souvenir från senaste badhusbesöket.
Maken behåller alltid strumporna på och vill inte ha fotmassage. Han är så fruktansvärt kittlig under fötterna.


Någon av er som har fått thailändsk massage?
Det är en något konstig känsla när man ligger på rygg och vinklar upp benet medan massörskan masserar baksidan av låren med sina fötter och samtidigt drar lite i foten och tårna. Konstigt men bra.
Det är lätt att somna under denna massage, för man slappnar verkligen av.
Fast idag låg jag bara och tänkte på nästa blogginlägg och hur tusan jag skulle kunna förklara vad jag upplevde. Ni är alltid med mig i tankarna!♥


Efter en stund fick jag ansiktsmassage innan hon övergick till att massera hårbottnen. Hon blev allt lugnare och försiktigare i sina rörelser. Ett tag typ "kliade" hon väldigt lätt i hårbottnen, för att i ett par sekunder inte göra någonting. Hon höll liksom bara fingerspetsarna mot min hårbotten. Sen "kliade" hon lite försiktigt igen...och höll stilla...och kliade...


"Vad gör hon?" undrade jag lite förbryllat för mig själv.
Har hon hittat ett ömt ställe? Letar hon löss? Eller försöker hon genom "handpåläggning" att läsa mina tankar?
Jag blev nästan lite kallsvettig av tanken.
Plötsligt rycker hon till med båda händerna på mitt huvud (ni vet som när man vaknar med ett ryck) och hostar direkt efter för att liksom dölja ryckningen.
Jag tror att massagen var så avslappnande att hon själv somnat till!!!
Ärligt! Hon hade slumrat till!
För sen blev det minsann fart på henne. Jag nämnde inte detta, utan lät det vara vår "hemlis"


Jag läser att det snöar som tusan i Sverige igen. Här har det regnat hela dagen - oavbrutet. Eftersom man inte röjde vår gata vid senaste snöfallet har det nu bildats ett tjockt islager...med vatten på. Numera glider bilen fram och man bör undvika att hamna i situationer där man måste bromsa...

Jag är en rätt schysst tjej och eftersom ni besvärar er över all snö så skickar jag upp regnet till er! För omväxlingens skull liksom.
Är det ok?

Ta hand om er och kör försiktigt!
Kram

13 kommentarer:

 1. Man skrattar alltid när man läser dina inlägg. Tack för att du förgyller min dag.... ;o)

  Har aldrig fått sån massage men funderar allvarligt på att leta upp en sån studio.. Vi borde ha en här på ön.. Får ta itu med det nästa ledighet. Och billigt var det för dej, bara 25e.. Tycker att vanlig massage kostar så mycket mer..... Eller..?

  Vi har fått lite av ditt regn hit, men nu är det några minus och storm. Håller tummarna för att det ska lugna sej då jag ska ut och åka båt ikväll. Blåser det för mycket så kan inte båten lägga till....

  SvaraRadera
 2. Haha, somnade hon?? Du kunde ju lurat i henne att hon sovit 20 min så att du kunde fått 2o min extra!! Antar att det är ganska avslappnande och skönt om tom massören somnar :)
  Och du, det där regnet, skicka inte det till mej!! Jag älskar fortfarande snön!!
  Kram :)

  SvaraRadera
 3. Hihihi tänk att hon somnade! Men jag tycker att det är en 4-barns mor RÄTTIGHET att få massage en gång i månaden!!! Kanske tom två gånger i månaden när man har en halt man?!
  Jag tackar nej till regnet, vi har nog för mycket tjäle...så det kommer kanske bli som i Australien här när inte vattnet kan rinna undan. Men om du skulle råka få härliga vår solar och lite ärtgrönt gräs......så skicka hit!!!
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. När man har en halt man? Heheh! När DU har en halt man menar jag! Hrm!

  SvaraRadera
 5. Låter härligt med massage. Det kan du gott unna dig!
  Jag vill inte ha regn än, aven om det är jobbigt att det snöar en massa..
  Men nu har jag tagit lite vin och tänt några ljus så då överlever jag ett tag till:)
  Ha en skön kväll: Kram

  SvaraRadera
 6. Har rensat lite bland mina kommentarer..orkar inte med såntdär (du fattar säkert)
  Nej thailänds massage har jag aldrig fått men det lät skithärligt o billigt dessutom! Snö här i massor idag, men jag hörde att det skulle regna bort. Kommer nog bli översvämning har jag en känsla av....
  Kramkram Git

  SvaraRadera
 7. Det var du absolut värd..och är...MINST en gång varannan vecka!!!

  Thaimassage har jag inte provat men får taktilmassage7beröring så ofta plånboken tillåter...ljuvligt!

  tack för att du tänker på oss ;-D

  Kram/caja

  SvaraRadera
 8. Älskar massage, hoppa få det av en "kunnig" ngn gång!
  ;)

  SvaraRadera
 9. Sv: verkar som om du är en sådan där som inte gör saker halvdant :) Ska det va så ska det, sa Elle, och skickade en mildlufts-attack!!

  SvaraRadera
 10. Det låter härligt! Och det måste ju absolut vara avslappnande om till och med självaste massörskan somnar.
  Skicka regnet du bara här tar vi all skit med ro!

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 11. Nä, det var inte så vidare värst snällt att skicka hit regnet för det kom och sen kom frosten igen och idag är det skridskobana överallt och jag menar verkligen överallt.

  Den lilla damen somnade, stackarn, jaaa, men det är skönt att få massage. Det fanns en tid i mitt liv då jag gick och fick "klassisk" (som det kallas här när det är anständigt) massage ganska ofta och det var så skönt, så skönt, jag liksom flög fram efteråt.

  Lev väl, kram
  Agneta

  SvaraRadera
 12. Uj vad jag är avundsjuk, jag älskar massage men har inte unnat mig det på många, många år.. får kanske se till och komma iväg.. hästen däremot har fått mkt massag och elektronisk stimulans av musklerna sk TENS behandling - borde vara lika noga med sig själv.. kram..

  SvaraRadera
 13. Önskar dig ett toppen år!
  Starten med massage verkar vara helt underbart rätt tycker jag... Ljuvligt skönt och välvärt eller hur?
  Jag länkar till dig är det ok? (hoppas)
  Trevlig helg Sussi

  SvaraRadera