tisdag 14 september 2010

Koka soppa...

...på spik?
Nej, det där med skruvar och spikar är min mans matlagningsmetod. Jag kokar med grönsaker!
Nu när hösten och kylan börjar komma, gör jag gärna en soppa. Det blev en stor bytta med blandade grönsaker. Den räcker i två dagar, vilket är rätt praktiskt när man vill spara lite tid.


Den här gången följde jag tipset att dekorera lite med persilja, för att piffa till det som annars kan se ut som om det redan varit nere och vänt...
Allt för er, kära bloggerskor!

Kanske kan tillägga att persiljan är tagen från min örtträdgård. De berättade häromdagen på tv att persilja ökar potensen...så se upp med "doseringen" i matlagningen, så att det inte blir för mycket - om ni har migrän vill säga...*blink*
I annat fall vet jag inte om det finns persiljesoppa eller liknande??

De som läst förra inlägget tycker nog att det är mycket onödigt arbete för att laga två kycklingar.
Jo, det tar sin lilla tid. Men att tillsammans göra något och samtidigt laga till något riktigt gott, är värt all möda.
Min man lärde sig detta som barn av sina föräldrar. Jag kan väl säga att jag är glad för att jag iallafall slapp slakta kycklingarna själv....vilket svärmor brukar göra! En fladdrande höna utan huvud är ingen trevlig syn och att plocka bort fjädrar är ett skitgöra - för att inte tala om alla inälvor...*urk*

Kan tillägga att det fortfarande luktar rök inomhus...*ler*

Jag lagar nästan all mat med färska råvaror. Klart att vi slänger in en fryst pizza i ugnen ibland, eller att ungarna vill ha burkravioli (de älskar denna äckliga rätt) när de kommer från skolan. Men varje dag lagas "riktig" mat hos oss. Både kvaliteten, priset och smaken blir bättre. Att köpa färdigkryddad kyckling i fryst form skulle aldrig komma ifråga hemma hos oss. Hellre sitter vi och vrider ett kvastskaft i två timmar! *blink*


Hösten har verkligen anlänt nu. Men jag tycker att alla höstblommor är rätt fina de med. Den här korgen har jag ståendes vid ytterdörren.

Ibland när jag fotograferar ute undrar jag vad grannarna tänker. Meeeen....
Häromdagen när vi körde genom ett bostadsområde i närheten, såg vi en man stå hukad framför en stor blomma med sin kamera. Jag sade inget, men tänkte direkt...
aha, det finns fler av den sorten - och till på köpet en MAN!!
I nästa sekund satt min man och smålog dumt bakom ratten...för han hade haft samma tanke!
"Undrar om han också sätter in bilderna i internet?" sade han med glimten i ögat och var tvungen att bita sig i tungan för att inte börja asgarva.


Inte konstigt om man får pippi ibland!!

Jag ska nu föreslå min man att öppna en matlagningsblogg - inlägget om hans matlagningskonster ökade mitt besökartal till nästan det dubbla (så nu är ni två! *ler*)
Kanske vore denna rätt något för en oumberlig bloggares kokbok?? Har ett vagt minne av att det var en kyckling på det planerade bokomslaget?
Inredningsböcker börjar nog marknaden att mättas på. Jag tror vi gör en kokbok för "riktiga" män istället!! *fniss*
Kram

11 kommentarer:

  1. Ser riktigt gott ut, älskar soppor!

    Farmor dödade sina hönor genom att ta tag i strupen och svira (ja) runt i luften ... hönan dog rätt snabbt då (och jag med nästan!)
    :)

    SvaraRadera
  2. Låter väl en bra idé med en matlagningsblogg för din man, så länge han inte kallar den för "Pullan" eller "Snuskhummern":), för något matrelaterat måste den ju heta.

    Menar inget illa om den förra soppan, host, host.....men den här såg riktigt god ut.:)) Brukar göra en liknande med klimpbitar i ......kan säga att DE ser INTE särskilt aptitliga ut.......men goda är de.
    Skulle förresten behöva den idag, för en förba&¤#d förkylning har slagit sig ner i mina bihålor.

    Ha det gott!!
    Camilla

    SvaraRadera
  3. Mmmmm grönsakssoppa det är mumsigt de. Hade passat perfekt i vårt ruggiga, duggiga väder.
    Under våren och sommaren har det släppts en uppsjö av "manliga kokböcker" din man skulle passa kanon in bland dessa barbeque-böcker ;D Han sätt var helt klart avancerat!
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Din soppa ser också jätte go ut! Själv lagat mat är ju jätte gott men ibland vill man bara slippa och slappa!
    Hahhaa, gå där ute - fota, rumpan upp i himlen...det är jag! Folk kollar, tro mig :)
    Har en skön kväll och en fin onsdag!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  5. Jag vet vad mina grannar tänker, de säger det nämligen högt -Nått nytt på bloggen? ;D

    Jag har också ambitionen att laga "riktig" mat varje dag, men tyvärr funkar det inte alltid...burkravioli blir det dock inte, håller med dig - det är INTE gott!

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  6. "Undrar om han också sätter in bilderna i internet?" Hahahaha.

    Jag tycker att din gubbe gott kan varva sina matbloggsinlägg med oneliners av kalibern ovan!!

    För mycket persilja kan det inte bli. ;-)

    KRAM till dig.

    SvaraRadera
  7. Soppa det passar fint på hösten. Gott också! Ja du..jag hade gärna tittat på din mans matlagningsprogram, men bara om du också vart med. Matlagning varvat med humor kanske...ler
    Kram Pia

    SvaraRadera
  8. Mums, vad gott det låter med en varm soppa nu när hösten är här!

    Min man i huset kokar också soppa på en spik....Härliga bilder på dina fina höstarrangemang vännen!

    Må så gott! Kram T

    SvaraRadera
  9. Soppa är sååå gott! Egentillverkad Gulasch soppa är kanon!
    Vilket tålamod ni har som la ner så mycket tid på kycklingarna. gud så kul det ser ut när dom ligger där ihopskruvade ha ha....
    Jasåru persilja har den effekten!? ska nog gräva upp mina då och kasta dom *blink* *blink*
    Må bäst!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  10. Vilket härligt inlägg och som vanligt sitter jag och småler när jag läser det du skrivit. Du har en härlig humor och distans till saker och ting. Det gillar jag.
    Må så gott i veckan!
    Kramar från Sörmlands-Maria

    SvaraRadera
  11. Så här i höstrusket sitter det bra med en soppa men jag måste säga ett det såg trevligt ut med kycklingen och alla som var involverade.
    Tjusiga höstblommor.
    Kram Susanne

    SvaraRadera